Yüz yenileme uygulamalarından olan peeling ölü cilde canlılık vermek için bazı maddelerin cilde uygulanarak problemli üst derinin soyulması işlemidir. Amaç cildin soyularak yeni hücrelerin çıkarılmasıdır. Bu sayede genç ve pürüzsüz bir görünüm sağlanır.
Kimyasal asitler yardımıyla bu işlem yapılır. Son dönemlerde Glikolik asit kullanılarak yapılan peeling yaygınlık göstermektedir.
Glikolik asitle yapılan yenileme işleminde değiştirilen deri gözle görünmez. Böylelikle hücreler yenilenerek istenilen görüntüye ulaşılır. Kontrollü cilt yenileme tekniğidir.
Yüz yenileme ile düzeltilen problemler şu şekilde sıralanabilir:
- Güneş, yanık ve herediter nedeniyle oluşan kırışıklıklar
- Güneşe ve yaşın ilerlemesine bağlı lekeler
- Karaciğer lekeleri ve çiller
- Kanser riski taşıyan kabuklu kızarıklık ya da yüzdeki koyu renkli lekeler
- Melazma adı verilen hormonal ya da gebelik lekeleridir.
Peeling oluşan akneler için de uygulanır. Soyulduktan sonra ortaya çıkan deri daha düzgün ve sağlıklıdır. Bu sayede hastanın cildi yeniden yaşam bulur.
Yüz derisindeki sarkmaları düzenleyici etkisi yoktur. Bu uygulama yüze yapılan diğer estetik işlemler için kullanılmaz. Hafif çukur ve izlerde etkili olur. Ancak derin çukurlar için de yardımcı olması mümkündür.
Yüz dışında boyun,el,kol gibi bölgelere de asit uygulaması doktorun da uygun görmesiyle yapılır. Deri istenmeyen yağlardan temizlendikten sonra işlem yapılır. İlk 15 dakika içerisinde sıcaklıkla birlikte acı oluşur. Uygulama sonrası hasta normal hayatına hemen dönebilir.
Peelingten sonra yüzeysel olarak 1-5 gün arası devam eden kızarıklıkla birlikte soyulmalar oluşur. Bazı deri tiplerinde oluşan kahverengi tabaka 7-15 gün arası soyulur. Bu uygulamanın seans sayısı 6-7 arasıdır. Ancak hastaya göre değişiklik gösterir.
Peeling sonrası bakım
İşlem sonrası oluşan kabuklar soyulmamalı, doktor tarafından önerilen kremler kullanılmalı ve güneşten olabildiğince korunulmalıdır.
İlginizi çekebilir:
Yüz Hacmini Dolgu Tedavisi İle Geri Kazanma

Doçent Doktor Tayfun Türkaslan; İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarılı olarak, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı. 1997 yılında İngiltere’de St James Seacroft University Hospital çalıştı.
Yaklaşık 6.5 yıl süren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi eğitimi sonrası ihtisasını tamamlayarak Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı oldu. Aynı yıl İstanbul Yavuz Selim Hastanesine Plastik Cerrahi Uzmanı olarak atandı. Burada 16 ay çalıştıktan sonra eski adıyla Vakıf Gureba Eğitim Araştırma Hastanesi şimdiki adıyla Bezm-i alem Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde 7 yıl çalıştı. 2010 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi temel alanında Üniversite Doçenti unvanını aldı. Buradaki görevinden ayrılıp kendi kurduğu Estetikport Estetik Cerrahi’de profesyonel olarak hastalarına hizmet vermeye başladı.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!