Migren Ameliyatı Fiyatları
3.6
(11)

Migren ameliyatı fiyatları kişilerin migrenlerini tedavi etmeye yönelik olarak nasıl bir cerrahi operasyon geçirileceğine göre belirlenir. Migren tedavisinde tercih edilen pek çok yöntem vardır. Bunlardan biri de cerrahi operasyonlardır. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde Migren ameliyatı fiyatları uygulanacak olan tedavilerin daha gelişmiş olması ve daha etkili olması sebebiyle biraz daha yüksek olabilir. Bu konuda daha fazla bilgi alınması gerekir. Migren ameliyatı kaç paradır? Bu operasyonu belirleyen en önemli etmenler nelerdir bilgi vermek istiyoruz: 

  • Migren ameliyatı ücreti her şeyden önce cerrahi operasyon sırasında nasıl bir yol izleneceğine ve kişilere nasıl bir işlem yapılacağına göre belirlenir. Kişilerin migrenini tedavi etmeye yönelik olarak uygulanan pek çok cerrahi yöntem vardır. 
  • Özel hastane Migren ameliyatı ücretleri seçmiş olduğunuz özel hastanenin ücret politikasına ve uzmanlarına göre değişir. 
  • Devlet hastanelerinde Migren ameliyatı fiyatları ise kişilerin yaşamış olduğu bu problemin boyutuna ve artık sağlığını tehdit etme durumuna göre belirlenmektedir. 
  • Ortalama Migren ameliyatı fiyatları kişilere yapılacak olan cerrahi işleme ve ekstra olarak uygulanacak tedavilere göre değişiklik göstermektedir. 

Migren ameliyatı operasyon fiyatları pek çok etmene ve kişiye göre değiştiği için sizlere bu konuda net fiyat bilgisi veremiyoruz. Bu konuda daha fazla bilgiye ulaşmak istediğinizde, öncelikle muayene olmanız ve sizlere nasıl bir işlem uygulanacağına karar vermeniz gerekir. Ancak bunları yaptıktan sonra uygulanacak olan tedavi hakkında da detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

Güncel Migren ameliyatı fiyatları gelişen teknolojiler ve yöntemler neticesinde belirlendiği için de sizlere bu konuda net bilgi veremiyoruz. Öncelikle randevu oluşturmanız ve alanında uzman bir doktorlar görüştükten sonra ve muayenenin ardından fiyat konusunda merak ettiğiniz tüm detaylara doktorunuz aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Migren Ameliyatı İçin Uygun Adaylar Kimlerdir?

Migren ameliyatı, kesin karar vermeden önce bir nöroloji doktoru tarafından migren tanısı konulmuş olması ve uygulanan tedavi sonrasında dahi haftada 2 -3 defa atak geçiren ve ilaçların etki etmediği hastalarda uygulanır. Tabi sadece bu kişilerle sınırla kalmaz.

Migren tedavisi için kullanılacak ilaçların yan etkileri sebebiyle kullanamayan ya da  ilaçları kullanmak istemeyen kişilere de bu ameliyat uygulanabilir. Kişiler ergenlik döneminden itibaren anestezi almaya uygun ise ameliyat tüm yaş gruplarına yapılabilir.

Migren Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ameliyat için ilk olarak operasyon yapılacak olan bölge belirlenir. Anesteziden sonra işlem yapılacak bölgeye bir iki santimlik birkaç tane kesi açılır. Buradan mikro kamerayla girilerek gerekli cerrahi müdahale yapılır. Bu operasyon sadece cilt altında, kemiğin üzerinde kapalı ameliyat yöntemi ile yapılır.

Komplikasyon ihtimali çok düşük olan bir operasyondur. Ameliyattan sonra ödem ya da morluklar görülebilir. Operasyonun yapıldığı günün gecesinde baş ağrısı yaşanması normaldir, ilaç tedavisi ile geçer. Ameliyat sonrası aynı gün içinde hastalar taburcu edilebilir.

Migren Ameliyatı Öncesi Süreç

Migren tedavisi öncesinde gerekli olan tetkikler yapılır ve migren tüm yönleri  ile incelenir. Tedavi öncesinde yapılması gerekenler hakkında doktor gerekli bilgilendirmeleri ayrıntılı olarak yapacaktır. Ameliyat öncesi süreçte neler yapıldığını ayrıntılı olarak ele alım;

  • Tetkikler

Tedavi öncesinde yapılması gereken  tetkikler vardır. Bu tetkiklerin yapılması esnasında hastanın gerekli olan tüm bilgileri vermesi tedavi sürecinin sorunsuz ilerlemesi ve sonuçlanması açsından önem taşır.

  • Hasta Şikayetlerinin Dinlenmesi

Tedavi için başvuran hastanın tüm şikayetleri dinlenir ve ayrıntılı olarak kayıt altına alınır.

  • Kan Tahlili

Kan tahlili yapılarak kan damarlarında bir problem ya da beyinde oluşmuş olan bir enfeksiyonun var olup olmadığı tespit edilerek buna uygun bir tedavi uygulanır. 

  • Migren Özelliklerinin İncelenmesi

Hastanın migren özellikleri incelenerek migrenin türü belirlenir ve buna uygun tedavi yapılır. 

  • Genetik Bulgular

Migren hastası olan kişilerde migren hastalığının bulunma ihtimali  genetik yatkınlıklardan dolayı oldukça yüksektir. Bundan dolayı  genetik bulgular önemlidir.

  • Migren Bulguları Çizelgesi

Doktorun tedavi sürecini belirlemesi açısından migren hastalığına dair depresyon, sinirlilik, sese ve ışığa hassasiyet gibi belirtiler görülüyorsa bunlar doktor ile paylaşılmalıdır.

  • Bozucu Alanın Belirlenmesi

Daha önceden geçirilmiş olan hastalık, ameliyat, diş tedavisi ya da kullanılan ilaçlar ve doğum gibi vücudu etkileyen olaylar vücutta zayıf olan bölgelerde tekrar hastalık oluşmasına neden olabilir. Bu yüzden bozucu alanların belirlenmesi önemli bir aşamadır. 

  • Tedavi Öncesi Beslenme

Dengeli ve sağlıklı bir beslenme şekli tedavi öncesi de gereklidir. Kişiden kişiye değişiklik gösterebilen migreni tetikleyen besinlerden uzak durulmalıdır. Aynı zamanda öğünler de atlanmadan bir beslenme düzeni ile tedavi nesi süreç sürdürülmelidir.

Konserve ürünler, deniz ürünleri, baharatlı yiyecekler, sakatat ürünler ve kafeinli içeceklerden uzak durulması gereken besinler arasında yer alır.

  • Tedavi Öncesi Sigara ve Alkol Tüketimi

Migren ataklarını tetikleyen en büyük unsurlardan biri olan sigara ve alkol tüketiminden de uzak durulması gerekir. Sigara kullanımı ameliyat sonrası oluşabilecek morlukların iyileşme sürecini uzatabilir.

Migren Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Migren ameliyatı sonrasında ağrıların tam anlamı ile geçmesi için yapılması ve düzenlenmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlar düzenlendiği takdirde kişi ağrılarına tam anlamı ile veda etmektedir. Eğer bu kurallara dikkat edilmezse olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Tek bir bölgeden operasyon geçiren hastanın, takip edilmesi gereken başka önemli bir kronik rahatsızlığı bulunmuyorsa ameliyatın ardından aynı gün taburcu edilebilir. Eğer hasta birden çok migren bölgesinden ameliyat olmuş ise 1 gün hastanede yatışı uygun görülür.

Ameliyatın ilk gecesinde operasyona bağlı olarak hassaslaşan tetikleyici sinir dokusu  migren ağrısına sebep olabilmektedir. Ancak endişe etmeye gerek yoktur. Bu atak geçici olmakla birlikte genel olarak bir gece sürer.

Operasyondan sonraki 2-3 günden itibaren ılık su ve yumuşak hareketlerle saçlar yıkamak da bir sakınca yoktur. Fakat  bölge tam olarak kurutulmalıdır. Kurutma makinesi en düşük düzeye ayarlanarak yaralı bölge tamamen kurutulmalıdır.

Migren ameliyatı sonrası 1 hafta içinde ilk doktor kontrolü yapılır. Yaranın durumuna bakılır ve pansuman kontrol edilir. Dikişler varsa alınır. İlk kontrolün ardından çok istisna bir durum olmazsa hastalar iş hayatına dönebilir.

Alın, şakak ve burun migreni ameliyatı sonrası göz çevresinde ödem ve hafif morluklar oluşması normal karşılanır. Doktorun yönlendirmelerine uyulduğu takdirde şişlik ve morluklar 10 gün içinde geçecektir.

Kapalı bir ameliyat olduğundan doku hasarı çok azdır. Buna bağlı olarak da iyileşme süreci de açık ameliyatlara göre oldukça hızlıdır. Migren ameliyatı geçiren kişi çoğunlukla 4- 8 gün arası, bazen hastanın durumuna bağlı olarak 10 gün sonra iyileşir.

Ameliyattan 2 hafta sonra tempolu yürüyüş gibi hafif sporlar, 1 ay sonra da yüzme ya da ağırlık kaldırma gibi ağır sporlara başlamak da bir sakınca görülmez.

Migren ataklarının geçmesi de hastadan hastaya değişiklik göstermekle birlikte ameliyat sonrası 1 aylık sürecin sonunda kalıcı olarak tamamen geçer. Her 10 operasyondan 9 u başarılı olur. Başarılı geçe operasyonların yarısından fazlasının da migren hastalığı tamamen tedavi edilir.

Tedavisi tamamen başarılı olmayan hastaların da migren ağrısı, tedavi öncesi dönemler göre yüzde 80’e varan oranda azalmakta ve normal bir baş ağrısı seviyesine çekilmektedir. Ülkemizde yapılan migren ameliyatlarında hastalığın tedavi edilme oranı oldukça yüksektir.

Ameliyattan sonraki 14. günden itibaren tempolu yürüyüş gibi hafif sporlar, 1 ay sonra da yüzme ya da ağırlık kaldırma gibi ağır sporlara başlanabilir.

Migren Ameliyatı  Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Migren ameliyatından sonra kişi uyku ve beslenme düzenine dikkat etmelidir. Günde 7-8 saat uyumalıdır. Düzenli egzersizler ve spor yapılmalı, tempolu yürüyüşler yapılabilir, yüzme, bisiklete binme gibi sporlar önerilir.

Alkol ve sigaradan da uzak durulması önerilir. Kişiler stresli ortamlardan da uzak durmalıdır.  Ayrıca uyurken de sırt üstü yatılması önerilir.

Ameliyat sonrasında dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de beslenme konusudur . Migreni tetikleyecek olan besinlerden uzak durulmalıdır.

Öğün atlanmamalı özellikle kahvaltının mutlaka yapılması şarttır. Kahvaltının atlanması durumunda ilerleyen saatlerde  migren atakları oluşabilir. İşlenmiş etlerden uzak durulmalı, hafif bir beslenme düzenine dikkat edilmelidir.

  • Migren Ameliyatı Sonrası Ağrılar

Migren ameliyatı olan kişilerde ameliyat sonrası ilk 2-3 gün ağrılar görülebilmektedir. Bunlar ameliyattan kaynaklı ağrılardır. Tedavi sonrası ağrıların oluşmaması içinde kişinin günlük yaşamını düzenlemesi tavsiye edilir.

  • Beslenme

Ameliyat sonrası beslenmenize dikkat etmelisiniz. Hiçbir öğünü atlamadan düzenli ve sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmalısınız.

  • Alkol ve Sigara

Eğer alkol ve sigara kullanıyorsanız ameliyat sonrası da bırakmanız mümkün olmadıysa en azından beş gün boyunca alkol ve sigara tüketiminden uzak durmalısınız.

  • Duş ve Yıkanma

Ameliyat sonrası iki ya da üç güm sonra saçlarınızı yıkamanız da mahsur yoktur. Fakat saçlarınızı çok iyi kurutmanız gereklidir.

  • İstirahat ve Dinlenme

Dinlenmek ve istirahat etmek ameliyat sonrası süreç için büyük önem taşır. İyileşme sürecinde stresli ortamlardan ve kalabalıktan uzak kalmak tavsiye edilir.

  • Kontroller 

Operasyondan bir hafta sonra pansuman amacıyla doktorunuza gitmelisiniz. Enfeksiyon riskinin önlenmesi açısından önemlidir.

  • İlaç Kullanımı

Doktorunuzun reçete ettiği ilaçları düzenli kullanmalı ve doktorun talimatları dışında kalan başka ilaçlar kesinlikle kullanılmamalıdır.

Migren Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Tüm cerrahi operasyonlar kendi içinde bazı riskler bulundurmaktadır. Her cerrahi işlem gibi migren ameliyatı da kişilerin ve operasyonun durumuna bağlı olarak  bazı riskleri barındırmaktadır.

Fakat bilinmelidir ki bu risklerin çoğu tedavi edilebilir ve görülme oranı çok düşük olan komplikasyonlardan oluşur. Bu riskleri de aşağıda kısaca ele aldık ;

  • Potansiyel Sinir Hasarı

Ameliyat sonrası hastaların yüz dokularında genellikle geçici olan bir miktar zayıflık ya da sertlik görülebilir.

  • Kaş Pitozu

 Kaşlarında kalıcı sarkma yaşayan hastalar olabilir. Bu kişilerin iyileştirici cerrahi tedavilere başvurması gerekir.

  • Azaltılmış Hareket Aralığı

 Bazı hastalar da  migren ameliyatı sonrası  kaşlarını hareket ettirme kabiliyeti azalabilir. Fakat bu durumda düzeltilebilir. 

  • Saç Dökülmesi

Ameliyat sonrası bazı hastaların kesi yapılan bölgelerdeki saçlarını kaybetme riski vardır. Ancak bu kayıplar çok küçük kısımları kapsar.

  • Şişlik ve Ödem

 Operasyon sonrası kesi açılana bölgelerde şişlik ve ödemlerin görülmesi doğal karşılanır. Bunlar geçicidir.

  • Enfeksiyon

Ameliyat sonrası enfeksiyon oluşabilir. Bu da antibiyotikler ile tedavi edilebilir. Enfeksiyon da önlenebilir ve tedavi edilebilir bir risktir.

  • Yara

Bazı hastalarda yara ayrılması oluşabilir. Doktor yara ayrılmasını engellemek amacıyla derin veya yüzeysel dikiş gibi farklı yara kapatma yöntemleri kullanabilir. Fakat  bu dikişlerin tahriş olma olasılığı vardır. 

Migren Ameliyatı Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Migren tedavisi hastaya bağlı olarak değişiklik gösterecek bir tedavidir. Migren tedavisinde hastanın sürecini etkileyen ve fiyatları belirleyen birçok etmen vardır. Migren tedavisini belirleyen temel etmenler şu şekildedir.  Migren tedavisi fiyatları şu durumlara göre değişir;

  • Ağrı Aşaması

Migren ağrıları kişiden kişiye değişir. Bazı hastalar için süreç daha çok yeniyken bazı hastalar için de çok daha zorlu bir süreç olacaktır.

Migren tedavisinde hastaların ağrı aşaması çok önemlidir. Herkesin yaşadığı ağrı aşaması çok farklıdır. Bu yüzden ağrı aşamasını doktorunuz muayenede belirler ve size sonrasında bir fiyat söyleyebilir.

  • Migren Tedavisi Yöntemi

Migren ameliyatında kullanılabilecek çok sayıda yöntem vardır. Bu yüzden  doktorunuz sizi muayene etmeli ve şikayetleriniz doğrultusunda bir tedavi yöntemi çizmelidir. Migren tedavisi yöntemi fiyatları etkileyecektir. Bazı tedaviler daha maliyetli olabilmektedir. 

  • Sağlık Kuruluşu

Her sağlık kuruluşunun fiyat politikası farklıdır. Migren tedavisinde işlemi yapacak kurumun fiyat politikası ve ekibinin kalitesi de fiyatları etkileyecektir.  Aynı ameliyat başka kurumlarda daha yüksek ya da düşük fiyatlı olabilir.

  • Doktor Tecrübesi

Her cerrahi operasyonda olduğu gibi migren ameliyatında da başarıyı arttıran önemli unsurlardan biri doktor tecrübesidir. Migren tedavisinde başarılı doktorlar daha fazla tercih edilir ve bu doktorlarda fiyatlar daha farklı uygulanmaktadır.

  • Ödeme Yöntemi

Migren ameliyatında fiyatları az da olsa etkileyen diğer bir unsur ödeme şeklidir. Dolar ve Euro üzerinden fiyat verilirse Türk Lirası değeri kur durumuna göre belirlenir. Ayrıca bazı kurumlarda migren ameliyatı için kredi kartı ödemelerinde de fark alınabilmektedir.

Tayfun Türkaslan’ın çalışmalarını Facebook, İnstagram veya Youtube sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Migren Ameliyatı Hangi Hastanelerde Yapılıyor?

Migren ameliyatları, ABD’de 20 yılı aşkın süredir yapılmakta olup ülkemizde de 10 yıldan fazla zamandır aktif olarak gerçekleştirilmektedir. Migren ameliyatına özel cerrahi alanlar yoktur bu nedenle cerrahların bu alanda yeterli eğitim almaları gerekmektedir.

Migren ameliyatlarını yapan hastane – doktor sayısı çok fazla değildir. Genellikle büyük şehirlerde ve uygun hastane koşullarında yürütülen bir operasyondur. Bazı devlet hastanelerinde ve büyük şehir özelliği olmayan illerimizde de migren ameliyatı yapılabilmektedir.

Ülkemizde en yaygın İstanbul gibi büyük şehirlerdedir. Klinik ortamı yetersizdir. Tam teşekküllü hastane ortamı gerekmektedir. Eğitimi almış cerrahlarca yapılmaktadır.

Migren ameliyatları Devlet – SGK ödemeli değildir. Bazı devlet hastanelerinde de yapılmaktadır ancak yaygın olarak yapılan hastaneler özel hastanelerdir.

Kaynakça:

https://journals.lww.com/prsgo/Fulltext/2019/07000/Migraine_Surgery.15.aspx

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352587819300026

3.6 / 5. 11

3 cevaplar
  1. Defne
    Defne says:

    Hocam merhaba, 26 yaşındayım migren ameliyatı olmak istiyorum, hastane masrafları dahil toplam kaç para olur maliyetler ?

    Cevapla

Trackbacks & Pingbacks

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir