İstenmeyen yağlardan şikayetçi olanlar kurtulmak için egzersiz ve diyet programı uygular. Ancak bazı inatçı yağlar vardır ki, tüm spor ve diyet uygulamalarına rağmen kurtulmak mümkün olmaz. Bu yağlar genelde bölgesel olarak birikmiş yağlardır.
Bölgesel yağ birikimi sorunları birçok insanı rahatsız eden sorunlardır. Bu problem hem estetik hem de sağlık açısından bazı sorunlar doğurur. Liposuction ile yağ aldırma ameliyatı ile bu sorundan kurtulmak mümkündür.
Tıbbi adı lipoplasti olan yağ aldırma ameliyatları zayıflamaya yönelik yaptırılmaz. Bu şekilde bölgesel olarak zayıflama gerçekleşse de asıl amaç yağlardan rahatsız olduğunuz bölgede estetik bir görünüm ortaya koymaktır.
Günümüzde birçok sağlık kuruluşu ve estetik merkezinde çok sayıda yağ aldırma yöntemiyle işlem yapılmaktadır.
Liposuction ( Yağ Aldırma Ameliyatı )Nedir?
Tedavi Detayları | |
Operasyon: | Liposuction |
Operasyon Süresi: | 1-3 saat |
Hastanede Kalma: | 1 gece |
Anestezi: | Genel anestezi |
İyileşme Zamanı: | 5 gün |
İşe Dönüş: | 10 gün |
Liposuction tanımı: vücudun belli bir bölgesinde birikmiş olan ve tüm önlemlere rağmen kurtulmanın mümkün olmadığı yağların cerrahi bir operasyonla alınması demektir.
Genel sağlığı iyi olan, bununla birlikte profesyonel diyet ve egzersizi yeterli oranda yapan kişilerde belli bölgelerdeki inatçı yağların eritilememesi sonucunda uygulanır.
Bu işlem sayesinde vücuttaki orantısız görüntüler kolayca düzeltilebilir ve kişinin belli bölgelerdeki normal dışı yağ birikimlerinden kurtulması sağlanır.
Yağ aldırma operasyonu birçok yöntemle yapılan bir operasyondur. Hastalar 1-3 saat arasında yapılacak bir operasyonla istedikleri bölgelerdeki istenmeyen yağlardan kolayca kurtulabilirler. Üstelik klasik yöntemlerle ameliyat olabileceğiniz gibi daha modern yöntemleri de tercih edebilirsiniz.
Genel olarak lokal anesteziyle yapılan yağ aldırma operasyonu sonrasında hastalar aynı gün taburcu edilebilir ve birkaç gün içinde günlük hayatlarına devam edebilirler.
Liposuction Nasıl Yapılır ? ( Video Açıklama )
Diğer liposuction videolarını izlemek için Youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz.
Yağ aldırma ameliyatı ile vücudunuzda kurtulmak istediğiniz bölgedeki inatçı yağların vakum cihazı yardımıyla çekilmesidir. Vakum cihazında yer alan ince kanüller yardımıyla bölgesel olarak istemediğiniz yağlar kolayca çekilir. Bu işlem sırasında vücuda küçük bir delik açılıyor.
Delikten giren kanüllerle istenmeyen yağlardan kurtulmak mümkün oluyor. Bu işlem sırasında kaslara, damarlara ya da sinirlere bir sorun oluşturmadan yağ çekme işlemi yapılır.
Yağ aldırma ameliyatında birçok hastada lokal anestezi uygulanır. Ancak alınacak yağ miktarı fazlaysa ve hasta tercih ediyorsa genel anestezi de uygulanır. Belirlediğiniz bölgelerde açılan küçük kesiler üzerinden yağ alındıktan sonra bu bölgelere dikiş atılır.
İşlem yapılacak bölgeye açılan kesiler çok küçük olduğu için doktorunuz bu bölgeyi açık da bırakabilir. Dikiş atıldıktan sonra bölgeye pansuman yapılır. Pansumanın değişimine ve bölgenin hijyenine iyileşme sürecini kısa tutmak adına dikkat etmelisiniz.
Doktorunuz yağ aldırma operasyonu sonrasında siz özel bir korse ya da bandaj da verebilmektedir. Yağ aldırma ameliyatı farklı yöntemlerle yapılmaktadır. Şimdi sizlere yağ aldırma yöntemlerinden bahsedelim;
Lipoliz işlemi ile farklı bir yağ aldırma yöntemidir. Bu yöntemde lazer enerjisiyle dalgalar yayılır ve yağlar bu şekilde parçalanır. Parçalanmış olan yağlar kanüller yardımıyla vücudun dışına atılır.
Bu işlemde en güvenli, hızlı yağ aldırma yöntemleri arasındadır. Vücudun tüm bölümlerinde yapılabilecek bir yağ aldırma tekniğidir. Yüz bölgesinde dahi kullanılabilir. Vaser tekniğinin en avantajlı yanı ise tek bir seansta tüm işlemin bitirilebilmesidir. Bu yöntemler bir seansta 10 litreye kadar yağ yakılabilir.
Liposuction Uygulamasının Riskleri Nelerdir?
- Konturdaki Düzensizlikler: Düzensiz yağlanma ve cilt elastikiyetinin kaybolması nedeniyle cildiniz pürüzlü, kırışık veya kasılmış görünebilir. Bu değişiklikler kalıcı olabilir. Lipom ameliyatında kullanılan ince tüpün (kanül) neden olduğu hasar, cilde kalıcı yamalı bir görünüm verebilir.
- Sinir Hücrelerinde Komplikasyon: Operasyon esnasında, operasyonun uygulandığı çevredeki sinir hücrelerinde bozulma ve hissizlik meydana gelebilir. Bu durum geçici olabileceği gibi kalıcı da olabilir.
- Böbrek ve Kalp Sorunları: Vücudunuzun sıvıları enjekte etme ve emme biçiminde bir iç dengesizlik yaratan sıvı seviyelerindeki değişiklikler, böbrekleriniz, kalbiniz ve akciğerleriniz gibi organlarınızda yaşamı tehdit edebilecek sorunlara neden olabilir.
- Sakıncalı Sıvı Birikimi: Cerrahi bölgenin çevresindeki derinin altında geçici sıvı cepleri (seromalar) oluşabilir. Böyle bir komplikasyon tespit edilirse ameliyattan sonra bu sıvıların iğne ile boşaltılması gerekebilir.
- Pulmoner emboli: Pulmoner emboli, bir pulmoner arterin ani tıkanmasıdır. Bu tıkanıklığa genellikle bacak damarından akciğerlere giden kan pıhtısı neden olur. Vücudun bir bölümünde oluşan ve kan akışıyla birlikte vücudun başka bir bölümüne hareket eden kan pıhtısına emboli denir. Bu, ameliyatın olası risk faktörlerinden biridir.
- Tehlikeli Bölgede Ameliyat Sonrası Yağ Birikimi: Lipomatik, vücudun hedeflenen bölgelerindeki yağ hücrelerini kalıcı olarak uzaklaştırır. Yani ameliyattan sonra yağ fazlalığı nedeniyle aniden kilo alırsanız, yağlar vücudun farklı bölgelerinde kalacaktır. Derinin altında yeni yağ oluşabilir ve karaciğer veya kalp çevresinde büyüyebilir, bu da sağlığınız açısından sorun yaratacak bir durum olabilir.
- Lidokain Zehirlenmesi: Lidokain, ağrıyı yönetmeye yardımcı olmak için genellikle liposuction uygulaması sırasında enjekte edilen sıvı bazlı uygulanan bir anesteziktir. Genellikle güvenli olmasına rağmen, bazı durumlarda lidokain zehirlenmesi meydana gelebilir ve ciddi bu durum, kalp ve merkezi sinir sistemi sorunlarına neden olabilir.
- Enfeksiyon: Uygulamadan sonra cilt enfeksiyonları oldukça nadirdir ancak yine de ortaya çıkabilir. Deri altında gelişebilecek ciddi bir deri enfeksiyonu yaşamı tehdit edebilir. Ameliyat sonrası bir cerrahi işlem gerekli olabilir.
Bölgesel Yağ Aldırma İçin Seçenekler
Yağ aldırma ameliyatı, bir sağlık sorunu olmadığı ve kilo verebildiği halde, vücudunda belli bölgelerde biriken ve göze hoş gelmeyen bir görüntü oluşturan yağlardan kurtulmak isteyen hastaların başvurabileceği bir operasyondur.
Sistematik bir problemi olmayan herkes yağ aldırma ameliyatı olabilir. Hamileyseniz ya da hamilelik riskiniz varsa bu işlemi doğum sonrasına bırakmalısınız. Bir sağlık ve yaş engeliniz olmadığı sürece bölgesel olarak yağlarından kurtulmak isteyen herkes bu işlemi tercih edebilir.
Kalça, Göbek, Bel bölgesi,Bacak içi, Diz içi, Ayak bileği, Üst kol, Meme (erkeklerde jinekomasti ve kadın), Gıdı bölgesi, Genital bölge, Yüz bölgesi, Karın bölgesi, Pubis bölgesi, Uyluk içi ve dışı liposuction yağ aldırma ameliyatı ile yağ alınabilen bölgelerdir. Vücuttan yağ aldırma işlemeninin genellikle yapıldığı alanlar;
Özellikle doğum sonrası, kilo değişimleri sonrası karın bölgesinde kurtulamadığınız yağlardan yağ aldırma işlemiyle kurtulabilirsiniz.
Karın bölgesine uygulanacak liposuction ameliyatı sayesinde karın bölgesindeki estetik görünümü sağlayabilir ve karın gerdirme operasyonlarını ek olarak yaptırdığınızda daha estetik bir karın bölgesine kavuşabilirsiniz. Karın yağlarını aldırmak ile beraber alınan yağlar kalça dikleştirme gibi ameliyatlarda da kullanılabilir.
Sırt bölgesinde inatçı yağlar daha az görülür. Bu bölgedeki yağlardan egzersiz yaptıkça sıkılaşarak kurtulmanız mümkündür. Ancak bazı sırt yağları egzersizle de kurtulmanın mümkün olmadığı yağlardır. Bu durumda sırttan sınırlı bir bölgeden liposuction ile yağ aldırabilirsiniz.
Bel bölgesindeki yağlar oldukça inatçıdır. Özellikle beden küçültmek için uğraşan hastalar yoğun bir egzersizde bile burada istediği sonuçları almakta zorlanabilir.
Bu bölgedeki yağlar inatçı olduğu için yağ aldırma işlemlerinde bel bölgesi sıklıkla tercih edilebilir. Bel bölgesinden yağ aldırarak beden olarak küçültebilirsiniz.
Basen bölgelerinde inatçı yağlar biriktiğinde sarkma görülme olasılığı yüksektir. Egzersizle sıkılaşarak sarkmaları belli oranda azaltabilirsiniz. Ancak basen bölgesindeki yağlardan kurtulmak için liposuction ameliyatına ihtiyaç duyacaksınız.
Bu bölgede sarkmalar selülit şikayetlerini de beraberinde getirecektir. Basen bölgesinde şikayetçi olduğunuz yağlardan kurtulmak için bir sağlık kuruluşuna başvurabilirsiniz.
Diz çevresinde yağ birikimi az görülen bir durumdur. Bu bölgedeki yağlardan doğru egzersizlerle kurtulabilirsiniz. Ancak estetik açıdan kusursuza yakın bir dize sahip olmak isteyenler bu bölgedeki inatçı yağlarından ameliyatla kurtulabilir.
Kilo sorunu olanlar ya da hızlı kilo değişimleri boyun bölgesinde yağ birikimi olmasına yol açabilir. Boyun bölgesinde yağ birikimi orantısız bir vücut görünümü ortaya çıkartır. Orantısız görünümden kurtulmak için boyun bölgesindeki inatçı yağları cerrahi operasyonla uzaklaştırabilirsiniz.
Kilo değişimleri, fitness bırakma gibi durumlarda kol bölgesinde de yağ birikimi ve sarkmalar olabilir. Bu durum göze hoş gelmeyecektir. Egzersizle kol bölgesinde gideremediğiniz yağ yakımı işlemini liposuction operasyonu sayesinde gerçekleştirebilirsiniz.
Göbek – karın yağ aldırma taleplerinden sonra en fazla talep bacak – basen bölgeleri içindir. Aşırı yağından şikayetçi olan erkek ve kadınlar için geliştirilmiş Liposuction stratejileri sayesinde bir veya daha fazla seans kullanılarak yağ alınabilmektedir.
Yağ birikiminin fazlalığına göre Laze, Vazer, Kavitasyon gibi Liposuction uygulamaları yapılabilir. Önerilen uygulama için ön muayeneye katılmanız yeterli olacaktır. Çok fazla yağ birikmesi yok ise Lazer Liposuction tekniği kullanılmaktadır.
Göbek bölgesi yağı için operasyonları en çok erkekler tarafından talep edilmektedir. Kadınlarda kullanımı erkekler kadar yaygın değildir.
Aşırı yağın oranına göre Lazer Lipoliz, Lazer Liposuction, Vaser Liposuction, Soğuk Lipoliz ya da Kavitasyon seçeneklerinden en uygun olan teknik kullanılarak erkeklerde göbek bölgesine olumlu katkılar sunulabilmektedir. Ayrıca kasık yağlarını aldırma operasyonu ile birlikte genellikle yapılmaktadır.
Yağ Aldırma Ameliyatı Zararları Var mıdır?
Yağ aldırma ameliyatları bir cerrahi girişimi temsil eder. Tüm ameliyat yöntemlerinde olduğu gibi belirli riskleri her zaman barındırır. Bu riskleri en aza indirgemek sadece doktorun vazifesi değil hastanın da vazifesidir.
Ameliyatın risk ve komplikasyonlarını en aza indirgemek için hasta tüm sağlık geçmişini doktoruna tam ifade etmeli ve ameliyat öncesinde de ameliyat sonrasında da doktorunun belirttiği kriterleri baz alarak ilerlemelidir.
Alanında deneyimli bir doktor seçmek de hastanın vazifesidir. İhtiyacı olan ameliyatı daha önce pek çok kez başarıyla tamamlamış doktor seçmek bunun en kolay ve basit yöntemidir. Yağ aldırma ameliyatının ortaya çıkabilecek zararları bu şekilde minimize edilmiş olabilir.
Liposuction İle Yağ Aldırma Ameliyatı Sonrası
Liposuction sonrası iyileşme süreci genel itibariyle operasyonun hacmine bağlıdır. İşlem yapılan bölge sayısı arttıkça iyileşme süreci de süre olarak artış gösterebilir. Yani, küçük çaplı olarak gerçekleştirilen bir operasyonun iyileşme süreci daha kısa ve kolay olmaktadır.
Uygulanacak liposuction ameliyatının süresi ve şekli hastadan hastaya değişiklik gösterir. İşlem sonrasında yaşanacak iyileşme süreci 2 ay civarı bir süreyi kapsar.
Doktor tarafından hastaya tavsiye edilecek diyet, egzersiz ve ilaç uygulamalarıyla ameliyat sonrasında hastanın vücudunda kalıcı iz oluşumu engellenebilmektedir.
Süreç esnasında uygulanacak tedbirler kapsamında, yürüyüş egzersizlerine 4 ila 8 gün içerisinde hasta tarafından başlanılabilir. Ancak yüksek düzeyde efor gerektiren egzersiz ve aktivitelerden, ki buna cinsel ilişki de dahildir, hastanın kaçınması gerekir.
Peki, liposuction uygulamasından sonra ciltte kalıcı lekelenmeler veya izler oluşur mu? Gelişen teknolojiyle birlikte sağlık alanında da yaşanan gelişmeler, estetik açıdan hastaların istedikleri görünümü elde etme konusunda büyük avantajlar sağlıyor.
Operasyon esnasında kullanılan ince kanüller ve uygulama sonrasında iyileşme sürecinde uygulanacak çeşitli tedbirler sayesinde kalıcı iz oluşumunun önüne çok yüksek oranda geçilebilmektedir.
Liposuction sonrası tedavi
Liposuction uygulamasının sonrasında işlemin meydana getirebileceği olumsuzluklardan kaçınmak için alınması gereken bazı tedbirler mevcuttur.
Örneğin korse kullanımı, bandaj uygulaması bu tedbirlerden bazılarıdır. Uygulanacak bu önlemler sayesinde hastanın operasyon sonrasında yeni vücut şekli oluşturulmuş ve kontrol altına alınarak hasta istediği vücut şekline kavuşturulmuş olur.
Korse kullanımının haricinde, ameliyat esnasında atılan küçük kesilerden operasyon kalıntılarının atılması için özel uygulamalara başvurulur. Bu uygulamalar sonrasında ameliyatın etkilerinden hasta büyük ölçüde kurtulmuş olur.
Liposuction sonrası şişlikler ne zaman ortadan kaybolur?
Liposuction sonrası ödem ne kadar süre geçtikten sonra kaybolur? Liposuction ameliyatından sonra şişlik ve ödem oluşumları görülmesi oldukça doğaldır. En geç birkaç hafta içerisinde bu tip oluşumlardan hasta tamamıyla kurtulmuş olur.
Ödem ve şişliklerden kurtulduktan sonra hastalar, işlemin sonuçlarının ne denli olduğunu çok daha rahat bir biçimde görebilirler. Şişliklerin geçmesi, hastayı psikolojik açıdan da oldukça rahatlatacaktır.
Liposuction Sonrası Şikayetler ve Oluşabilecek Sıkıntılar Nelerdir?
Liposuction işlemi, yüksek teknoloji kullanılan estetik kaygı amacıyla yapılan bir cerrahi uygulamadır. Meydana gelen şikayetler de genellikle, hastalardaki bu estetik kaygının giderilememesi sonucunu doğuran şikayetler olarak karşımıza çıkar.
Çoğu zaman doktordan kaynaklı olabilen bu şikayetler, kişilerin kendilerine uygun profesyonellerle çalışması sonucunda en aza indirilerek daha konforlu bir estetik cerrahi işlem uygulanabilir.
Vücudun konturlarında işlem sonrası eşitsizlik görülmesi,
Liposuction sonrasında pürüzlü, sarkmış bir cilt görünümü elde edilmesi,
Liposuction uygulamasının sinir dokularında bazı hasarlara yol açması,
Yapılan liposuction sonrası kaşıntı şikayetleri meydana gelmesi,
Uygulama bölgesinde iltihap oluşumu,
Ameliyat sonrasında yağ embolisi veya kan pıhtılarının getireceği riskler,
Hasta vücudunda belirgin sıvı kaybı ya da bölgesel sıvı toplanmaları oluşumu,
Vücutta hasta tarafından istenilmeyecek yara izlerinin meydana gelmesi,
Ultrasonik liposuction sonrası sarkma,
Uygulanan anesteziden kaynaklanan riskler,
Kanama oluşum riski,
Liposuction sonrası dalgalanmalar,
İşlem sonrasında cilt yüzeyinde renk değişimi veya şişliklerin meydana gelmesi,
Operasyon sonrasında, hastada meydana gelen ağrıların gereğinden uzun sürmesi veya hiç geçmemesi.
Liposuction İşlemi Sonrası Süreçler Nasıl Geçmelidir?
- Liposuction Sonrası Diyet
Hasta, liposuction uygulamasından sonraki 6 saat içerisinde hiçbir şekilde yiyip içmez. 6 saat sonrasında beslenme, yumuşak gıdalarla başlar.
İlk 24 saatlik süreç içerisinde yapılacak sıvı takviyesi, doktor tarafından hastaya uygun olacak şekilde ayarlanır. Aynı süreç içerisinde hastadaki idrar çıkışı da gözlem altında tutulur.
- Liposuction Sonrası Spor ve Egzersizler
Liposuction uygulamasından hemen sonra, hasta oral olarak beslenmeye başlayabilir. Daha sonrasında hafif olacak şekilde yürüme egzersizlerine başlanabilir.
Anemi veya çeşitli şeker, tansiyon rahatsızlıkları gibi hastalıklar eğer hastada mevcutsa bu egzersizler ertelenebilir. Estetik açıdan bir problem oluşmaması için egzersizlerin hastayı zorlamayacak düzeye olması önemlidir.
- Liposuction Sonrası Yağ Embolisi
Ayak toplar damarında bulunan kanın pıhtı oluşturarak beyin veya diğer hayati organlarda kalıcı hasar meydana getirmesi söz konusu olabilir. Buna halk arasında “pıhtı atmak” da denir.
Operasyonda hastadan aspire edilen yağ hacminin gereğinden fazla olması, yüksek düzeyde obez olması, sigara kullanımının varlığı, hastada bilinen mevcut kalp – damar rahatsızlıkları, operasyonun fazla uzun sürmesi, doğum kontrol hapı kullanılması durumlarında emboli oluşum riski hiç de azımsanmayacak düzeydedir.
Operasyon sonrasında emboli oluşumunun meydana gelmemesi için üst düzey tedbirler doktor tarafından hastaya uygulanır. Varis çorabı kullanımı, anti – koagülan yani kan sulandırıcı ilaç uygulamaları bu gibi önlemlere örnek olarak verilebilir.
- Liposuction Sonrası Korse Kullanımı
Operasyonun uygulanmasında sonra ödem oluşumunun önüne geçmek ve oluşan ödemlerden kurtulmak için de korse kullanımı oldukça gereklidir. Korse, liposuction uygulanan bölgeyi alabildiğine sıkmalı hatta hastanın zorlanarak giyebileceği darlıkta olmalıdır.
Ödem oluşumlarının gözle görülür bir biçimde arındırılmasında sonra bir küçük beden korse kullanımına hasta tarafından başlanılabilir. 3-4 hafta düzenli olarak, daha sonrasında ise belirli aralıklarla doktorun önereceği şekilde düzenli olarak korse kullanımına dikkat edilmelidir.
- Liposuction Sonrası Morluklar
Liposuction uygulaması sonrasında çok az da olsa morluk oluşumu meydana gelebilir. Genellikle oluşan bu morluklar korse katlantı bölgesinde oluşur ve 7 ila 10 gün arasında geçer.
- Liposuction Sonrası Masaj Uygulaması
Liposuction işleminden yaklaşık 10 gün sonra lenf drenaj masajları yapılmasında hiçbir sakınca yoktur. Lenf drenaj masajları, iyileşmeyi ve ödemin atılmasını hızlandırır. Aynı zamanda yürüme egzersizleri de, lenf drenaj masajlarının dışında uygulanabilecek masaj egzersizleri arasındadır.
- Liposuction Sonrası Banyo
Cerrahi operasyondan ortalama 7 gün sonra doktordan izin alınarak banyo yapılmasında bir sakınca bulunmamaktadır.
Liposuction ile Yağ Aldırma Fiyatları
Yağ aldırma ameliyatında kullanabileceğiniz farklı yöntemler mevcuttur. Bu işlem sırasında yağ aldırma uygulamasının fiyatları belli durumlara göre değişiklik gösterecektir.
Yağ aldırma ameliyatı fiyatları için doktorunuz sizlere fiziki muayene sonunda bir fiyat verir. Fiziki muayenede istekleriniz, beklentileriniz ve sağlık durumunuz dikkate alınır ve sonrasında fiyat verilir. Fiyatı etkileyecek etkenleri belirtelim;
- Ameliyat Yapılacak Bölge
Yağ aldırma ameliyatı birden fazla bölgeye yapılabilir. Koyun, bol, sırt, popo, karın ve daha birçok bölgesel yağ aldırma işlemi yaptırabilirsiniz. Bu işlemde ameliyat yapılacak bölge sayısı önemlidir. Aynı anda birden fazla bölgede ameliyat yaptırabilirsiniz.
Bölge sayısı arttıkça fiyat da artar. Ayrıca ameliyat yapılacak bölgenin alanı da etkilidir. Geniş alana sahip bir bölgede işlem yapılacaksa maliyet artabilir.
- Cihaz Gücü ve Modeli
Yağ aldırma operasyonları farklı yöntemler ve cihazlarla yapılır. Profesyonel ekipler ve sağlık kuruluşları çok daha kaliteli cihazlarla çalışır. Cihazın gücü ve dalga boyu arttıkça işlemin başarı oranı da yükselecektir. Bu yüzden işlemin yapılacağı cihazın gücü ve modeli de fiyatta belirleyicidir.
- Doktorun Tecrübesi ve Sağlık Kuruluşu
Yağ aldırma ameliyatı birçok doktor tarafından yapılan bir işlemdir. Ancak işlemdeki başarı oranının yüksek olması tüm etkenlerin yanında doktor tecrübesine ve işlemin yapılacağı kuruluşun donanımına bağlıdır.
Profesyonel bir ekiple, uzman bir cerrah elinde, tam donanımlı bir sağlık kuruluşunda yapılan yağ aldırma ameliyatının sonuçları olumlu olacaktır. Tecrübeli ekip, uzun yıllardır tecrübe kazanan doktor ve tam donanımlı ameliyathanelerdeki operasyonların ücreti daha fazladır.
- Hastanın Sağlık Durumu
Hastanın sağlık durumu da yağ aldırma işlemlerinde çok önemlidir. Yağ aldırma işlemlerinde genelde lokal anestezi uygulanır. Ancak bazı hastalarda genel anestezi de uygulanabilir.
Alınacak yağ oranı çok olduğunda ve işlem yapılacak bölgenin çok sayıda olması genel anestezi yapılmasını gerektirir. Genel anestezi durumunda hasta bir gün kalabilir. Bu durumda hastanın bir günlük kalma maliyeti de süreçte etkilidir.
- Ek İşlemler
Yağ aldırma işlemleriyle birlikte birçok ek estetik operasyon yapılabilir. İnsanlar genel olarak yağ aldırma işlemiyle birlikte yağ transferi, karın gerdirme, popo dikleştirme gibi ek ameliyatlara da girebilir. Ameliyatla birlikte yapılacak ek işlemler için doktorunuzdan fiyat teklifi alabilirsiniz.
S.S.S
Yağ aldırma ameliyatı ağrılı mı?
Yağ aldırma ameliyatı sırasında lokal anestezi yapıldığından ağrı hissedilmez. Anestezi süreci sebebiyle ameliyat son derece sorunsuz geçer.
Ameliyattan sonra yağ alınan bölgelerde hafif düzeyde seyredecek ağrılar olabilir. Ancak doktorunuz bunun için ağrı kesici ilaçlar reçete edecektir. Bu ağrılar birkaç gün sonra ortadan kalkar.
Yağ aldırma ameliyatı zor mu?
Yağ aldırma ameliyatı basit estetik operasyonlar arasındadır. Ameliyat doktorlar için zor olabilir. Alınan yağ oranını artarsa ameliyat süresi uzayabilir. Bu durum doktoru etkiler. Hasta aynı gün hastaneden taburcu olarak gündelik hayatına dönebilir.
Yağ aldırma ameliyatı kimler için uygundur?
Bölgesel olarak yağlarında kurtulmak isteyen herkes için yağ aldırma ameliyatı uygundur. Fazla yağlarınızdan spor ve egzersizle kurtulamıyorsanız inatçı yağlara karşı yağ aldırma çözümlerini deneyebilirsiniz.
Yağ aldırma ameliyatı ne kadar sürer?
Yağ aldırma ameliyatı işlemin yapılacağı bölgeye ve alınacak olan yağ oranına göre değişir. Ameliyat süresi de buna bağlı olarak uzayacaktır. Ameliyat belirttiğimiz durumlara göre 1-3 saat arasında değişebilir.
Yağ aldırma ameliyatında yaş sınırı var mı?
Yağ aldırma ameliyatı için yaş sınırı yoktur. Bu ameliyat hastanın deri yapısına bağlı olarak yapılabilir. Her yaşta doktor muayenesi sonucunda değerlendirmeye bakarak yapılıp yapılmayacağı anlaşılabilir.
Erkek ve kadınlarda yağ aldırma ameliyatı farklı mı?
Hem erkeklerde hem de kadınlarda yağ aldırma ameliyatı aynı şekilde yapılır. Erkekler daha çok boyun altı, göbek ve bel kısımlarından yağ aldırmayı tercih etmektedir. Kadınlarda bu bölgeler daha farklı olmaktadır.
Yağ aldırma ameliyatını SGK karşılar mı?
Yağ aldırma ameliyatı tamamen hastanın kişisel tercihine göre yapılan estetik bir operasyondur. Bu yüzden de SGK tarafından karşılanmayan bir ameliyattır. İşlemin ücretini ödemeniz gerekir.
Yağ aldırma ameliyatını özel sigorta karşılar mı?
Yağ aldırma ameliyatı özel sigorta kapsamında olmaz. Bunun için sizler sigorta şirketlerinden özel sağlık sigortası yaptırmalısınız.
Yağ aldırma ameliyatı devlet hastanelerinde yapılır mı?
Yağ aldırma ameliyatı devlet hastanelerinde yapılmaktadır. Bu konuda gerekli ekipman ve uzman olan hastanelerde ücretini ödeyerek yağ aldırma ameliyatları yaptırabilirsiniz.
Ameliyatla alınan yağlar dolgu maddesi olarak kullanılabilir mi?
Yağ aldırma ameliyatı yapıldıktan sonra alınan yağlar dolgu maddesi olarak da kullanılabilir. Sizin isteğinize bağlı olarak vücudunuzda yağ eksikliği, çöküklük, kırışıklık ya da ince olan bölgelerde enjekte edilebilir.
Vücuttan çıkarılmış olan yağlar steril ortamda toplanarak özel işlemden geçirilir ve kanüller yardımıyla dolgu maddesi olarak kullanılabilir.
Yağ aldırma ameliyatı sonrasında iz kalır mı?
Yağ aldırma ameliyatı sonrası iz kalabilir. Ancak izin boyutu bölgenin durumuna göre değişir. Bazı bölgelerde iz hiç yokmuş gibi görünür. Bazı bölgelerde olan iz 3-4 mm kadar kesiklerle yapıldığı için rahatsız edecek bir boyutta olmaz. Rahatsız olduğunuz izleri özel operasyonla sildirebilirsiniz.
Yağ aldırma ameliyatı sonrasında kilo verdiğim belli olur mu?
Yağ aldırma ameliyatından sonra hastanın kilosunda azalma olur. Ancak kilo kaybı birçok hastada fark edilir boyutta olmayacaktır. Operasyon sonrasında kilo vermenin belli olma durumu hastaya göre değişir. Genelde hastanın verdiği birkaç kilo operasyon geçirdiğinizi belli etmemektedir.
Yağ aldırma ameliyatı sonrası kilo verme kalıcı mı?
Yağ aldırma ameliyatından sonra hastalar etkili bir şekilde kilo verebilir. Ancak verilen kiloların kalıcı olması tamamen hastanın elinde olan bir durumdur.
Kilo vermeyi kalıcı hale getirmek için hasta sağlıklı ve düzenli beslenmelidir. Ayrıca spor aktiviteleriyle yeni halini korumalıdır. Siz dikkat ederseniz yağ aldırma sonrasında kilo verme kalıcı olabilir.
Yağ aldırma ameliyatında sonuç kişiden kişiye değişir mi?
Yağ aldırma ameliyatı sonrasında sonuç tamamen hastaya bağlıdır. Sizler ameliyat sonrasında istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz. Ancak sizdeki değişim başka hastada aynı olmayabilir.
Sizlerin cilt yapısı ya da vücudu ameliyat sonucunu etkileyecektir. Ameliyat profesyonel bir ekiple yapılırsa sonuçlar istediğiniz gibi olacaktır.
Sağlık sorunları yağ aldırma ameliyatına engel mi?
Birtakım ciddi olarak kabul edilebilecek sağlık sorunları yağ aldırma ameliyatına engel olabilir. Ameliyat öncesinde doktorunuz sizin tıbbi geçmişinizi dinler.
Ayrıca fiziki muayeneyle birlikte yapılan test ve tetkik sonuçları da dikkate alınır. tüm bu süreç sonundaki değerlendirmede yağ aldırma ameliyatına engel olan bir durum olup olmadığına karar verilir.
Gebelik döneminde yağ aldırma ameliyatı olabilir miyim?
Anne adayları gebelik döneminde ya da emzirme döneminde yağ aldırma ameliyatı olamaz. Ayrıca gebelik şüpheniz varsa da bu ameliyatı olamazsınız.
Gebelik sürecinde yağ aldırma ameliyatı anneye ya da bebeğe zarar verebilir. Gebelik sonrasında emzirme dönemi de geçtiğinde doktorunuzun kontrolünde yağ aldırma ameliyatı olabilirsiniz.
Yağ aldırma ameliyatı diğer estetik uygulamalarla birlikte yapılır mı?
Yağ aldırma ameliyatı diğer estetik uygulamalarla birlikte yapılabilir. Ancak diğer estetik uygulamalarla birlikte yapıldığında iyileşme biraz gecikebilir.
Hastanın sağlık durumu bu konuda belirleyici olacaktır. Doktorunuzun yaptığı tetkiklere göre yağ aldırma ameliyatıyla birlikte başka bir estetik operasyon da yapılabilir.
Kaynakça:
https://www.plasticsurgery.org/cosmetic-procedures/liposuction
Hocam merhaba, 26 yaşındayım bilgisayar üzerinden çalıştığım için iyice göbeğim çıktı. Göbek yağlarını aldırmak istiyorum, koronavirüsten sonra istanbula gelebilirim. Muayene olmadan fiyat bilgisi alabilir miyim ? 145 kiloyum
Merhaba, bıraktığınız maile dönüş yaptım.
Merhaba, ben de göbek yağlarından şikayetçiyim. Erkekler için liposakşın kalıcı bir çözüm veriyor mu yoksa bir kaç yılda bir yaptırmam mı gerekiyor?
Merhaba, mail adresinize bilgileri ilettim.
Hocam ben 1.62 boyundayım ve 80 kiloyum. Yaşım ise 36. Sağlıklı olmam için yaklaşık kaç kilo olmam gerekir ve yağ aldırma operasyonuyla o kiloya ulaşabilir miyim?
Merhaba, mail attım.
Hocam selamlar ben Ayşe, boyum 156 cm kilom da 65. Kilom çok fazla deil ama doğumdan sonra karın ve basen bölgemde çok yağlanma oldu… Rahatsız oluyorum aynaya bakarken:( Liposuction yaptırmaya çok kararlıyım ama ameliyatız mı ameliyatlı mı olsun bilemedim. Fiyatlarıyla birlikte bilgi verbilir misiniz?
Mail attım.
Karnımda biraz sarkma ve yağlanma var germe olmadan karın yağlarını aldırmak istiyorum süreç nedir bilgi almak istiyorum
Merhaba, gerekli bilgileri mail attım.
Merhaba hocam, gıdı liposuction yaptırmayı düşünüyorum ama çok çekiniyorum. Daha önce yaptığınız hastaların görsellerini paylaşabiliyorsanız ücreti ile birlikte mailime atabilir misiniz?
Merhaba, mail attım.
Merhabalar hocam. Pandemi döneminde kilo alınca gıdım çıktı ve çok rahatsız oluyorum. Diyet ve spor yapsam da gıdım gitmiyor bir türlü. Gıdı liposuction yaptırsam çare olur mu merak ediyorum. Gerekirse resim de atabilirim. Bir de fiyatlarınızı paylaşabilirseniz süper olur. Dönüş yaparsanız sevinirim. iyi günler.
Merhaba, mail attım.
Tayfun bey iyi akşamlar. Kollarımdan yağ aldırmak istiyorum ama liposuction yerine vaser liposuction ile olmak istiyorum. Daha az ağrılı olduğunu ve daha iyi sonuçlar verdiğini söylemişlerdi. Sizin bu konudaki fikriniz nedir acaba? Fiyatlarınızla birlikte mailime dönüş yapabilir misiniz?
Merhaba, mail attım.
Tayfun hocam merhabalar. 42 yaşındayım ve 3 çocuğumun doğumundan sonra bacaklarımdaki ve karnımdaki yağlar kaldı gitmiyor. Bacak ve karın liposuction fiyatlarınız nedir öğrenmek istiyorum. Gerekirse görüşmeye de gelmeyi isterim. Kolay gelsin.
Merhaba, mail attım.