Sorularla Vajinoplasti Hakkında Detaylar
4.5
(2)

Doğum ve zayıflamanın vajinal kasların gevşemesinin ana nedenlerinden biridir. Yaşlanma ve genetik gibi diğer faktörler de bu durumda önemli rol oynamaktadır. Vajinoplasti veya vajina daraltma ameliyatı, vajinayı sıkılaştırarak eski haline geri döndürmektedir.

Zaman geçtikçe kadının vücudunda değişiklikler yaşanmaktadır.  Vajina bu değişiklikler arasında bir istisna değildir.  Bu yüzden çok kadın, vajinal estetik için vajinoplastiye karar vermektedir. Vajinoplasti ameliyatı, vajinanın sıkılığını arttırır ve onu çevreleyen dokuları yeniden şekillendirir. 

Vajinoplasti Nedir?

Genital bölge için tercih edilen vajinoplasti işlemini yüz germe olarak düşünebilirsiniz. Prosedür vajinal kanalın vajina ve mukoza zarlarının açılmasını sıkılaştırır. Gevşek kaslarda ve dokuda sıkılık yaratır ve vajinal duvardan fazla veya hasarlı cildi çıkarır.

Bu ameliyat aynı zamanda, yakınlık sırasında doğal sürtünmeyi düzeltmeye yardımcı olur ve aynı zamanda inkontinansı tetikleyebilecek olan vajinal sarkmayı düzeltir. Vajina dışına çıkmış bir cildiniz varsa, bu da düzeltilebilir.Ameliyat lokal anestezi veya genel anestezi altında yapılır. 

Aynı zamanda bir labiaplasti olarak da adlandırılan genital estetik, dış labiya, iç dudak veya her ikisinin şeklini küçültür veya değiştirebilir.

Prosedür genellikle lokal uyuşma veya genel anestezi ile tamamlanabilir. Operasyon yaklaşık 30 dakika sürer ve hastaların çoğu birkaç gün içinde işe ya da hafif aktivitelere geri döner.

Vajinoplasti Neden Yapılır?

Vajinanın gevşemesi, cinsel duyunun kaybolmasına katkıda bulunan bir faktör olabilir. Cinsel ilişki sırasında, her iki taraf için ideal bir zevk durumunu sağlamak için belirli bir sürtünme gereklidir.

Çoğu zaman gevşek ve zayıf kaslara sahip olan bir vajina bunu sağlayamaz. Bu nedenle vajinoplasti uygulaması yapılmaktadır. 

Vajinoplasti İle Hangi Sorunlar Çözülür?

Vajinoplasti ile vajinada meydana gelen gevşeme çözümlenerek daha sıkı bir görünüm elde edilir. Aynız amanda çok fazla sarkma ve büyüme varsa vajina küçültülerek bu sorun da ortadan kaldırılmaktadır.

Eğer vajinada çok fazla açıklık varsa bu açıklık da kapatılarak estetik olarak güzel bir görünümün ortaya çıkması sağlanır. Diğer yandan vajinoplasti cinsel ilişkiyle alakalı her sorunu, duygusal ya da ilişki sorunlarından kaynaklanan cinsel problemleri çözemez. 

Vajinoplasti ameliyatı esnasında vajinadaki fazla deri alınarak gerginleştirilir ve vajinadaki diğer problemler de çözümlenerek işlem tamamlanır. 1-2 saat süren ameliyatta genel anestezi kullanılmaktadır.

Vajinoplasti Ameliyatının Yapılma Nedenleri Nelerdir?

Vajinal gevşeklik, gevşeklikten dolayı cinsel ilişkide sorun olması, vajinanın aralıklı görünümü, doğum sonrasında oluşan gevşeklik ve estetik bozukluk vajinoplasti ameliyatının yapılma nedenleri arasındadır. 

Vajinoplastide Hangi Tip Anestezi Kullanılır?

Vajinoplasti genel anestezi altında gerçekleştirilen bir işlemdir. Yaklaşık 1-2 saat sürmektedir. 

Vajinoplasti Sonrasında İşe Dönme Süresi Ne Kadar?

Hastalar genellikle ameliyattan 1-2 hafta sonra işe geri dönmekte ve günlük aktivitelerini yapabilmektedir. Ancak vajinoplasti sonrasında 6 hafta boyunca cinsel ilişki güvenli değildir. 

Vajinoplasti İle İlgili Riskler Nelerdir?

Herhangi bir cerrahi işlemde olduğu gibi, riskler yaralanma, enfeksiyon ve kanamayı içerir. Ancak bu riskler çok sık rastlanılmayan durumlardır. 

Labioplasti ve Vajinoplasti Aynı Anda Yapılabilir Mi?

Tipik olarak, bu iki işlem ayrı şekilde gerçekleştirilir. İşlemler genellikle herhangi bir sorun olma durumunu en aza indirmek için 1-2 hafta aralıklarla gerçekleştirilmektedir.  

Doğum Yapmamış Kadınlar Vajinoplasti Ameliyatı Olabilir Mi?

Eğer çocuk sahibi değilseniz yine de vajinoplasti ameliyatı yaptırmanız mümkündür. Ancak olası bir hamilelik durumunda vajina yeniden gevşeyeceği için yeniden vajinoplasti işlemini tercih etmeniz mümkün olabilir. 

Vajinoplasti Sonrasında İyileşme Süreci Nasıldır?

Vajinoplasti işleminin ardından ilk 48 saatte şişlik ve morarma riskini en aza indirmek için soğuk kompres uygulaması yapılmaktadır. 72 saat boyunca istirahat önerilmektedir. 2 gün sonra ise yavaş yavaş günlük aktivitelere dönülebilir. Ancak kişinin kendini çok zorlamaması gerekmektedir.

4.5 / 5. 2

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir