Göğüs Büyütme Ameliyatı Ve Bayanlar
5
(1)

Çeşitli sebepler ile göğüs büyütme ameliyatını tercih eden bayanlar olabilir. Bazen sadece estetik kaygılar ile bu operasyon gerçekleştirilebilir, bazen ise doğum sonrası göğüs toparlama ve daha alımlı göğüslere sahip olma amacı ile yapılabilmektedir.

Kilo kaybının oluşturabileceği deformasyon ya da sarkma gibi durumlarda da yine göğüs büyütme ameliyatı etkili bir çözüm olabilir. Göğüs büyüklüğünden memnun olmayan bayanlar için oldukça etkili ve dikkate alınması gereken bir operasyon olacaktır.

Doğru ve başarılı bir doktorun tercih edilmesi ile birlikte, son derece risksiz ve de başarılı bir ameliyat gerçekleştirilebilecektir.

Kusursuz bir analizin gerçekleştirilmesi gerekir. Bu operasyonun size katacakları ise göğüs büyütme, göğüs dolgunlaştırma, genel görünümünüzün daha orantılı olması ve de tüm bunların yanı sıra psikolojik unsurlardır. Kendinizi çok daha güzel ve alımlı hissedeceksiniz.

Bu durum size daha fazla özgüven aşılayacaktır ve hem sosyal yaşamınızda hem de iş yaşamınızda daha başarılı olmanız mümkün olacaktır. Kısacası yaşamınızı güzelleştirmek, daha olumlu hale getirmek için tercih edebileceğiniz bir uygulama olacaktır.

Göğüs büyütme ameliyatı ile bu tür getiriler elde edeceksiniz ancak bir de bu ameliyatın size kazandıramayacakları var.

Örneğin, belli oranların üzerinde bir sarkma söz konusu ile bu operasyon size fayda sağlamayacaktır. Bunun için farklı operasyonlar gerekecektir. Ayrıca daha dik görünümlü göğüsler için de büyütme ameliyatının yanı sıra yapılması gereken operasyonlar olacaktır.

Başlı başına göğüs büyütme ameliyatı yeterli değildir. Bu tür detayları estetik cerrahınız ile görüşerek netleştirebilirsiniz.

Cerrahınızın yapacağı detaylı inceleme, size uygun olan operasyon ya da operasyonların tespitini mümkün kılacaktır ve böylece hayalini kurduğunuz sonuca ulaşmanız da mümkün olacaktır.

Göğüs büyütme ameliyatı kimlere yapılabilir?

Göğüs büyütme ameliyatına uygun olan bir bireyde, göğüslerin bedenin kalan kısmına oranla daha küçük olması gerekmektedir. Bu durum doğuştan yani genetik bir durum olabilir ya da hamilelik sonrasında ortaya çıkmış bir durum olabilir.

Her kadında, mutlaka göğüsleri arasında boyut, pozisyon ve sarkıklık bakımından farklılıklar bulunmaktadır. Ancak bazı kadınlarda bu farklılıklar çok daha fazla ve rahatsız edici boyuttadır.

Bu durumda ise göğüs büyütme ameliyatı güzel bir çözüm olabilir. Yapılan göğüs büyütme ameliyatı ile iki göğsün birbirine daha uyumlu hale getirilmesi mümkündür.

Meme gelişimi, belli bir sürece kadar devam eder ve ardından pek çok etken göğüs şekli ve büyüklüğünde etkili olmaya başlar.

Kilo alıp verme, hormonal değişiklikler, hamilelik ve emzirme periyotları gibi durumlar yaşam boyunca farklı gerekçeler ile göğüs büyütme ameliyatına ihtiyaç duyulabileceğiniz gösteriyor.

Diğer taraftan yaş olarak duruma bakacak olursak, her hangi bir zorunluluk hali olmadıkça 18 yaşın altında olan bir bireyin meme büyütme ameliyatı olması önerilmez.

Hamilelik sonrası göğüs büyütme operasyonu yaptırmak isteyen bayanlarda ise 6 – 9 aylık bir bekleme süresi önerilir.

Bu süre sonucunda meme son şeklini alacaktır ve buna uygun olarak göğüs büyütme operasyonu gerçekleştirilecektir. Uzmanların önerisi bu yöndedir, çünkü bu şekilde daha iyi sonuçlar alınabilmektedir.

Silikon Protez nedir?

Meme büyütme ameliyatı, meme dokusunu taklit etmek amacı ile kullanılan silikon protezler ile gerçekleştirilir.

Söz konusu büyüklük bu şekilde elde edilir. Ameliyat kararı verirken en çok düşünülmesi gereken ise implant, protez ya da silikon olarak tanımlanan dolgu malzemesidir. Bu kararı kesinlikle doktorunuz ile birlikte vermelisiniz.

Silikon protezlerin, dış kısmı oldukça sert bir silikon yüzey ile kaplıdır. İçi ise jel özelliklerine sahip bir silikon malzeme ile doludur. Bu tür silikon protezlerde oldukça fazla çeşit ile karşılaşıyoruz. Bu yüzden de seçim aşaması zor olabiliyor.

Protezlerin büyüklüğü, yuvarlak ya da damla gibi farklı şekli, düz ya da pürüzlü yüzeyi, içeriği gibi farklı detaylar, protez seçiminin incelikleridir.

Bu hassas seçim aşaması, göğüs dokusu, yapısı, şekli ve bedene oranı yanı sıra pek çok etkene bağlı olarak, doktorunuzun yapacağı analizler ile gerçekleşecektir.

Protezin tüm ölçüleri bu analiz sonrasında belirlenecek ve sizin için ideal olan tercih edilecektir. Protezin içeriğine gelince, yoğun jel kıvamlı olanlar ve de tuzlu su ile dolu olan türler karşımıza çıkıyor.

Tuzlu su yani fizyolojik su ya da bildiğimi adı ile serum dolu olan tür, zamanla sızdırma yapabilme ihtimaline sahiptir ve bu sebeple de çok fazla tercih edilmemektedir.

Bunun yanı sıra jel ile dolu olan protezler, yumuşak ya da sert jel ile dolu türlere sahiptir ve adeta bıçak ile kesilse dahi sızma yapmaz. Bu sebeple de daha fazla tercih edilirler.

Meme protezinde genellikle bayanların ilk akla gelen endişesi ise bu protezlerin kansere ya da başka bir hastalığa sebebiyet verip vermemesidir.

Bir dönem bu konunun tartışılmış olması, bayanlarda ciddi bir korku ortaya çıkarmıştır ancak bu endişenin yersiz olduğu da tıp dünyası tarafından ortaya konulmuştur.

Kansere ya da herhangi bir hastalığa sebebiyet vermediği bilinmektedir. Diğer taraftan her sağlık operasyonunda söz konusu olabilecek olan genel riskler bu tür operasyonlarda da söz konusudur ve bunun protez ile bir ilgisi yoktur.

Meme büyütme ameliyatının riskleri nelerdir?

Her sağlık operasyonunun çeşitli riskleri bulunur. Meme büyütme ameliyatında ise anesteziye dair çeşitli risklerin yanı sıra, kanamaya bağlı hematom, enfeksiyon, geçici göğüs uçlarında his kaybı ve benzeri görülebilir.

Bunlar çok düşük ihtimallere sahip olmakla birlikte, çeşitli ek müdahaleler ile ortadan kaldırılabilen durumlardır.

Dolayısıyla korku yaratacak ve kararınızı etkileyecek ihtimaller değildir. Neredeyse her ameliyatta söz konusu olan basit riskler dışında, proteze bağlı olarak bir sorunun ortaya çıkması çok küçük bir ihtimale sahiptir.

Önemli bir risk ise şu olabilir; protezin çevresinde meydana gelen zar dokusu, normalde her hastada mevcuttur ancak bazı hastalarda bu doku kasılarak, protezin şeklini bozabilir.

Böyle bir durum meydana gelmesi halinde, ikinci bir ameliyat gerekli olacaktır. Bu ise olası risklerden biri olarak meme büyütme operasyonu yaptıracak olanlar tarafından bilinmelidir.

Doğu bildiğiniz yanlışlar!

Göğüs büyütme ameliyatı pek çok kadının hayallerini süsler ve yaşamını güzelleştirmek için harika bir fırsattır.

Ancak toplum içerisinde kulaktan dolma bir şekilde yayılan yanlış bilgiler yanlış yönlendirmelerde bulunabiliyor ve göğüs büyütme ameliyatına dair yanlış bilgilere sahip olmanıza sebep olabiliyor. Bunlardan birisi, göğüslerinizi dilediğiniz kadar büyütebileceğiniz inancıdır.

Göğüslerinizi, vücut ölçüleriniz, göğüs dokunuz ve benzeri kriterlere uygun bir büyüklüğe taşıyabilirsiniz. Bu karar, doktorunuzun yapacağı analiz ile birlikte, doktorunuz eşliğinde vermeniz gereken önemli bir karar olacaktır.

Diğer taraftan en küçük protezi taktırıp doğal bir görünüme kavuşacağını sananlar da yanılıyor. Yine vücut oranına uygun olmayarak küçük seçilen göğüsler istediğiniz doğallığa sahip olmayabilir. Silikon protezi hamile kalınca çıkarttırması gerektiğini düşünenlere ise güzel bir haberimiz var.

Anne sütünü protezin engellemediği kanıtlandığından bu süreci son derece doğal bir şekilde geçirebilirsiniz.

Son olarak ise silikon protezin mamografi ya da ultrasonografi çektirmeye engel olmadığını belirtmemiz gerekir. Normal bir şekilde rutin olarak bu kontrollerinizi yaptırabilirsiniz. Proteziniz buna bir engel teşkil etmeyecektir.

Kaynakça:

https://www.webmd.com/beauty/cosmetic-procedures-breast-augmentation#1

https://www.medicalnewstoday.com/articles/321610

5 / 5. 1