Yüz şeklini belirleyen temel yapılardan birisi, hiç şüphesiz çenedir. Çenenin şekli o kişinin nasıl bir yüzü olduğunu belirlemektedir. Çene şekline göre oval, elmas, kalp, yuvarlak, kare ya da üçgen bir yüz şekli olduğuna karar belirlemektedir.
Yüz estetiğini tamamlayıcı yapıda olan çene, ne kadar güzel görünürse, yüzde o kadar güzel görünmektedir.
Çene bölgesi hareketli bir yapıdadır. Bu nedenle çeneye yapılacak olan uygulamalara karar verilirken çok dikkatli olunması gerekmektedir. Doğru yapılan uygulamalar sayesinde estetik bir görünüm elde edilebilmektedir.
Çene ucu dolgusu en çok tercih edilen uygulamalar arasında bulunmaktadır. Bu uygulama sayesinde, çenedeki deformeler daha az seviyeye indirilebilmektedir.
Çenenin ileri ya da geri olduğu durumlarda müdahale ile bunu düzeltebilmek mümkündür. Bunun için ameliyatsız çene ucu dolgusu uygulamasından faydalanılabilir.
Çene uç kısmı geride olan kişiler, bu uygulama sonrasında çenesini daha öz önüne çıkartabilmektedir. Çene kas yapısı zayıflayan kişilerin çene ucunda kırışıklıklar olabilmektedir. Çene ucu dolgusu botoksla desteklenerek daha güzel bir görünüm elde edilebilmektedir.
Botoks ile desteklenip desteklenmeyeceğine muayene sırasında karar verilebilmektedir. Etkili bir uygulama sayesinde çene uç kısmındaki hacim kayıplarının önüne geçilebilmektedir.
Çene Ucu Dolgusu Nedir?
Çene ucu dolgusu, çenenin daha belirgin hale gelmesini sağlayan bir uygulamadır. Çene ucu dolgusunda, hastanın istekleri de göz önünde bulundurulmaktadır. Yüz şekliyle orantılı olan müdahaleler yapılmaya çalışılmaktadır.
Böylece özgüvenini yitirmiş olan kişilerin özgüveni yerine getirilebilmektedir. Çene ucunda hacim kaybı olanlar, deformasyonları olan ve 18 yaşından büyük olan herkes, çene ucu dolgusu yaptırabilmektedir.
Çene ucu dolgusu uygulaması yapılmadan önce, uyumluluk sağlanıp sağlanmadığı incelenmektedir. Hamile olan ve emzirme döneminde olan kişilere uygulanmamaktadır. Bunun yanı sıra 3 ay kadar önce ameliyat olmuş olan kişilere de çene ucu dolgusu operasyonu tavsiye edilmemektedir.
Bu uygulama 12 ya da 18 ay kalıcılık sağlayabilmektedir. Çenesinin daha estetik durmasını isteyenlerin gönül rahatlığıyla başvurabileceği bir uygulamadır.
Bu uygulamayı genellikle dış görünüşüne çok dikkat eden kişiler yaptırmaktadır. Çene ucu dolgusu yüze daha genç ve estetik bir ifade kazandırmaktadır.
Herhangi bir komplikasyon görülmesi olası görülmemektedir. İdeal çene şekline ulaşmak isteyenler için, tek seansta başarılı sonuçlara ulaşılabilmektedir. Hastanede kalmaya gerek olmadan, yüz şekliyle uyumlu bir çene oluşmasına neden olmaktadır.
Çene ucunda asimetri olması en sık rastlanan durumlardandır. Bu durumda yine çene ucu dolgusuyla giderilebilmektedir. Özellikle kadınlarda oval bir yüz daha kadınsı bir ifade kazanılmasını sağlamaktadır. Bu açıdan yapılan taleplere de çok güzel cevap verebilmektedir.
Erkekler ise kadınlara nazaran çenelerinin geniş ve köşeli olmasını istemektedir. Erkeksi bir görünüm kazanarak kendilerini daha güçlü hissetmelerini sağlamaktadır.
Çene Ucu Dolgusu Nasıl Yapılır?
Çene ucu dolgusu, aşamalardan oluşan bir uygulamadır.
Çene ucu dolgusu herkesin yaptırabileceği bir uygulamadır. Fakat genellikle çenesi geride olan ve bu durumdan şikâyetçi olan kişilere yapılmaktadır. Çene ucu dolgusu uygulaması yapılmadan önce, alerji testleri yapılmalıdır. Dolgu malzemelerinin bazıları kişilerde alerjik etkilere neden olabilmektedir.
Uygulamalar sırasında hyluronik asit ve bunun türleri kullanılabilmektedir. Tamamen zararsız olan bu maddeler çok idealdir. Birçok ülkede bu malzemeler kullanılarak uygulamalar gerçekleştirilmektedir. Alerji durumuna dikkat edildiği sürece, herhangi bir sorun çıkması olası değildir.
Hastanın istediği bölgeler belirlendikten sonra dolgu malzemeleri hazırlanır. İlk aşamada çene kısmına uyuşturucu etkide kremler sürülmektedir.
Uyuşma gerçekleştirildikten sonra, belirlenen yerlere dolgu enjekte edilir. Yapılacak işleme ya da uygulanacak bölgeye göre dolgu malzemelerinde değişiklikler olabilmektedir.
Dolgu sonrasında günlük hayata kalınan yerden devam edilebilmektedir. Herhangi bir cerrahi işlem uygulanmadığı için, hayatın gidişatını etkilememektedir. Bu uygulama kalıcı değildir ve düzenli olarak yaptırılması gerekebilmektedir. 1 2 ay kadar kalıcılıkları vardır.
Bu süre sonrasında soyulmalar meydana gelmektedir. Bu aşamadan sonra yenilenmesi istenebilmektedir. Çene ucu dolgusunda kullanılan malzemeler insanların endişe duymasına sebep olabilmektedir.
Fakat endişe edilmesine gerek yoktur. Çünkü hem bu malzemeler vücuttan atılmaktadır, hem de vücuda herhangi bir zararları bulunmamaktadır.
Çene Ucu Dolgusu Yaptıranlar Nelere Dikkat Etmelidir?
Çene ucu dolgusuna ihtiyaç duyan ve bu uygulamayı yaptıran kişiler uygulama sonrasında bazı konulara dikkat etmelidir. Bunlar şu şekilde sıralanabilmektedir.
- Uygulama yapıldığı esnada rahat kıyafetler seçilmelidir. Çünkü eve gittikten sonraki süreçte bu kıyafetler önemli bir yer tutmaktadır. Çene bölgesini zorlayacak kıyafetler tercih etmekten kaçınılmalıdır.
- Uygulama yapılan bölgeye, kozmetik ürünler sürülmemeli, gerekirse 1 gün cilt dinlendirilmelidir.
- Uygulamanın yapılmış olduğu bölgeye asit içerikli tonik ya da buna benzer ürünlerde sürülmemelidir.
- Sigara ya da alkol kullanımından da kaçınmak faydalı olmaktadır.
Uygulama sonrasında, uygulamayı yapan doktorun tavsiyelerine uyulması gerekmektedir. Bu konulara dikkat edildiği takdirde, başarılı bir çene ucu dolgusu gerçekleştirilmiş olmaktadır.
Çene ucu dolgusuna derin gamzeleri olan kişilerde başvurabilmektedir. Özellikle kadınlar çene ucundaki derin gamzeden şikâyetçi olabilmektedir. Çünkü bu durum erkeksi bir görünüme neden olabilmektedir.
Çene ucu dolgusu sayesinde, kadınlar için kâbus haline gelmiş olan bu sorun çözülebilmektedir. Üstelik bu işlem çok da uzun sürmemektedir. Bu nedenle de son derece avantajlıdır.
Ön taraftan güzel görünen yüzler, yan profillerden çene yüzünden güzel görünemeyebilir. Bu durum da yine çene ucu dolgusuyla kısa sürede giderilebilmektedir.
Çene ucu dolgusu yaptırıldıktan sonra, çene her profilden daha güzel bir şekilde görülebilmektedir. Bu konu hem kadınları hem de erkekleri yakından ilgilendirmektedir.
Çünkü karşı cinste ilk göze çarpan yerlerden bir tanesi de çene kısmıdır. Çene ucu dolgusuyla, ilk görünüş daha akılda kalıcı bir hale getirilebilmektedir.
Çene Ucu Dolgusu Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Çene ucu dolgusu farklı çene şikâyetleri olan kişiler tarafından yaptırılabilmektedir. Her şikâyet de birbiriyle aynı olmayabilir. Kimisi çenesindeki çukurdan kurtulmak isterken, kimisi çene geriliğini düzelttirmek isteyebilir.
Bu işlemler için geliştirilen çene ucu dolgusu, görünümün düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. 2018 yılından beridir yaygın bir şekilde yaptırılan çene ucu dolgusu fiyatları da merak konusudur. Her yıl yaptırılabilen bu uygulamanın fiyatları işleme göre belirlenmektedir.
Çene ucu dolgusunu ünlü kişiler yaygın olarak yaptırdığı gibi, sıradan kişiler de tercih etmektedir. Yüzünden şikâyetleri olan herkes bu yöntemlerden faydalanabilmektedir.
Çene ucu dolgusu fiyatlarının belirlenmesinde, uygulama için kullanılan malzemelerin ithal olması da etkili olabilmektedir. Bu aşamada da döviz kurları takip edilmektedir.
İşinde uzman olan doktorların uygulamış olduğu çene ucu dolgularının fiyatları, bilmeyenlere göre değişebilmektedir. İşi bilen kişiler nitelikli işler ortaya koyarken diğerleri de vasat sonuçlar ortaya koyabilmektedir.
Bu aşamada doktor seçiminin de önemi devreye girmektedir. Sırf uygun fiyatlı olduğu için, uygulamayı bilmeyen kişilere yönelmemek gerekmektedir. Referansları fazla olan ya da ünlü kişilere uygulama yapmış olan kişilerin ücretleri farklı olabilmektedir.
Araştırma yapılırken kriter olarak memnuniyet ön plana alınmalıdır. Bu şekilde yapılan araştırmalar sonrasında doğru kararlar verilebilmektedir.
Steril olmayan ya da Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı olmayan yerlerden, çene ucu dolgu hizmeti alınmamalıdır. Bu etmenlere dikkat ederek araştırmaların o şekilde yapılması gerekmektedir.
Kaynakça:
https://www.healthline.com/health/jaw-filler#definition
Doçent Doktor Tayfun Türkaslan İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Mezun olduğu yıl Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarı gösteren hekim, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlığa başlamıştır. 1997 sensinde İngiltere’nin St James Seacroft University hastanesine geçen hekim burada çalışma ve araştırmalarda bulunmuş, uzmanlık sürecinin ardından tıbbi deneyimlerini ülkemizde sürdürmüştür. Yurtdışındaki bilimsel kongre ve sertifikasyon süreçleri sonrasında ihtisasını tamamlayarak Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı ünvanı ile İstanbul Yavuz Selim hastanesine atanan hekim, 2 yıla yakın bir süre burada görev yapmıştır. Eski ismi ile Vakıf Gureba, yeni ismi ile Bezmi Alem üniversitesi’nde 7 yıl görev yapan hekim 2010 yılı itibariyle Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi alanında Doçent unvanını almıştır. Doç. Dr. Tayfun Türkaslan; hali hazırda kurucusu olduğu Estetikport Estetik Cerrahi kliniğinde profesyonel tıbbi hizmetlerini hastalarına sunmaktadır.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!