Endoskopik Şakak Germe Nedir?
4.2
(5)

Şakak germe estetiği; küçük bir operasyondur. Bu operasyonda risk konusu neredeyse %1’ dir. Bu operasyonda etkili sonuçlar alınır.

İşlemin süresi işlem yapılan bölgenin durumu ile ilişkilidir. Tahmini olarak bu operasyon 30 dakika ila 1 saat arasında değişiklik göstermektedir.

Şakak germe ameliyatının yapımı, oldukça basittir. İlk başlarda saç bölgesinin başladığı yerlerden kesikler oluşturulur. Hemen ardından şakak kısmı yukarıya doğru çekilir.

Daha sonra ise fazlalıklar alınır.
Fazlalıkların oluştuğu yerler özel dikişler ile dikilir. Bu operasyonda ki amaç bulunan çizgileri ve fazlalıkları yok etmektedir. Ameliyattan sonra hasta daha genç ve yüzü daha sağlıklı gözükecektir.

Şakak germe operasyonundan sonra, kişinin yüzünde herhangi bir iz kalmayacaktır. Orta yaşlı insanların en çok başvurduğu bu küçük operasyon, kendilerini daha iyi hissederler.

Çizgiler ve fazlalıklar yok olacağı için, bu operasyondan sonra kişiler kendilerini daha özgüvenli ve daha güzel hissedeceklerdir. Bu işlemi uygulanan bölge de daha sonra oluşabilecek deformasyonlar ve çizgiler de oluşmayacak ya da en azından minimum seviyeye inecektir.

Endoskopik Şakak Germe Nedir?

Endoskopik şakak germe işlemi, yer çekimi etkisiyle birlikte yaşlanma ile oluşan sarkmaların, çizgilenmenin ve fazlalıkların alınma işlemidir.

Endoskopik şakak germe ameliyatı, endoskopi kullanılarak yapılan bir işlemdir. Kadınlar arasında da bu işlem oldukça popülerdir. Diğer şakak germe ameliyatlarına göre; bu ameliyat daha ağrısız ve daha çabuk bir şekilde iyileşmektedir.

Bu ameliyat türü ileri yaşlılık durumunda uygulanmamalı; diğer şakak germe operasyonlarından faydalanmaları gerekmektedir. Endoskopi kullanılarak yapılan bu işlem daha iyi sonuçlar ortaya çıkmaktadır.

Uygulama yöntemi ise aşağıdaki gibidir;

  • Saç diplerinin başlama noktasından kesikler oluşturulur.
  • 3 veya 4 mmlik kameralar kullanılır. Kullanılan bu kameralar sayesinde bütün işlemler deri altında yapılmakta olup yüzünüze hiçbir zarar vermemektedir.
  • Kameralardan alınan görüntüler ekranlara yansıtılır. Bu kameraya yansıtma işlemi sayesinde ameliyat daha titiz ve daha ince bir şekilde gerçekleştirilir.
  • Bu operasyon türünde küçük dokular dahil bütün dokular koruma altındadır.
  • Ödem oluşmasını minimum seviyeye indirmek amacıyla bu operasyon da flaster uygulanmaktadır. Bazı operasyonlar da kullanılmayabilir. Kullanılan bu flaster operasyondan yaklaşık 1 hafta sonrasında doktoru sayesinde çıkartılır.
  • Morluk veya şişlik oluşursa 2 hafta sonra düzelir hastalar eski haline dönmektedir.

Şakak Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Şakak germe ameliyatında, saç diplerinin başlama noktasından kesikler atılır. Bu kesikler atıldıktan sonra, fazlalıkları ve çizgileri yok etme amacıyla; deri yukarıya doğru çekilir. Özel estetik dikişleri ile; saç diplerinin oradan dikilir. Bu operasyon da lokal anestezi uygulanmaktadır.

Bölgenin durumuna göre yani fazlalık ve çizgilere göre; ameliyat saati değişiklik gösterebilmektedir. Bu ameliyatın ortalama uzunluğu, 1.5 saat ile 2.5 saat arasında değişmektedir. Bu ameliyatta, hastaların gerek duyulmadıkça hastanede kalmasına gerek yoktur.

Ameliyat bittikten sonra, yaklaşık 5-6 saat sonra taburcu olabilirler. Ameliyattan 1 hafta sonra dikişler alınmalıdır. Bu ameliyattan sonra şişlikler ve morluklar oluşabilmektedir. Bunların oluşması gayet normaldir.

Oluşan şişlikler ve morarmalar, 1-2 hafta içerisinde kendine gelecek; şişlikler inecek; morluklar ise geçecektir. Bu operasyondan yaklaşık 2 hafta sonra, hastalar günlük yaşantılarına geri dönebilmektedirler. Ancak kişi günlük hayatında oldukça kendine dikkat etmelidir.

Güneşe çok maruz kalmamalıdır. Oluşabilecek darbelere karşı da kendini korumalı dikişli bölgenin mikrop kapmasını önlemelidir. Hasta ameliyattan sonra, daha genç bir görüntüye kavuşacaktır.

Bu ameliyatın sonucu hastanın yapısına ve hayat tarzına göre farklılık göstermektedir. Bazı hastalarda 5-10 yıl boyunca etkisi sürerken; bazı hastalar da ise bu işlemin etkisi ömür boyu sürmektedir.

Şakak Germe Ameliyatı Fiyatı Nasıl Belirlenir?

Şakak germe ameliyatında fiyat farkları mevcuttur. Her hasta için farklı teknikler kullanılacağı için, fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Aynı zamanda her hastanın vücut yapısı da farklıdır; bu nedenden dolayı da farklı ameliyat teknikleri kullanılabilmektedir.

Ameliyat olacak kişilerin ameliyat fiyatını öğrenmeleri için, ameliyat olacakları doktora muayene olmaları gerekmektedir. Yapılan bu muayene sonucun da ameliyatın ne kadar tutacağı belli olacaktır.

Hastanın yapısına göre ameliyat ücreti farklılık göstereceği gibi; hastane seçiminde de farklılık gösterebilmektedir. Hastanenin şartları fiyat konusunda aralık vermektedir.

Ayrıca doktorun işinde ne kadar profesyonel olduğu ve doktorun ne kadar tercih edildiği de fiyat konusunda değişiklik gösterebilmektedir. Burada önemli olan nokta ise; ameliyatın ücreti değildir.

Önemli olan ameliyatın ne kadar başarılı bir netice vereceği ve hastanın ne kadar memnun olacağıdır. Bu bağlamda ameliyatı gerçekleştirecek doktoru seçerken; isteklerini de göz önünde bulundurması gerekmektedir.

Doktoruna ne istediğini tam anlamıyla anlatmalı ve istediğinin onun şakak bölgesine ne kadar uygun olup olmadığını, muhakkak sorması gerekmektedir.

Şakak Germe Yaptıranlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Şakak germe ameliyatı yaptıran insanlar günlük hayatında her türlü darbelerden kendilerini korumaları gerekmektedir.

Dikkat edilmesi gereken noktaları sıralamak gerekirse;

  • Eğer bu ameliyatı yazın olduysa; hasta güneş ışınlarından kendini korumalıdır.
  • Öğle sıcaklığında dışarı çıkmaktan kaçınmalıdır.
  • Oluşabilecek mikrop kapma riskleri için kirli ve pis ortamlardan uzak durmalıdır. Pis elleriyle ile ameliyat bölgesine dokunmamalıdır.
  • Ameliyat bölgesini zorlayacak bütün hareketlerden uzak durmalı ve kaçınmalıdır. Kafasını sıkan şapkalar kullanmamalı ameliyat bölgesini rahat bir şekilde bırakması gerekmektedir. Üstünü değiştirirken ameliyatlı bölgeyi korumalıdır.
  • Aynı zaman da ameliyattan sonra oluşabilecek morluklar ve şişlikler için doktoruna başvurarak ilaçlar kullanmalıdır.
  • Eğer şişlikler ve morlukların geçmesi uzun zamanı buluyorsa bu konu hakkında kesinlikle doktorunu bilgilendirmelidir.
  • Ameliyatı yapılan bölgede herhangi bir kanama ya da başka bir durum ortaya çıkarsa kendi ellememesi hastaneye gidilmesi tavsiye edilir.
  • Hasta dikiş kısımları iyileşene kadar yüz üstü yatmaması gerekmektedir. Ameliyatlı bölge kaşınsa bile o bölgeyi kaşımamalıdır.

4.2 / 5. 5

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir