Yağ Enjeksiyonu Fiyatları 2022
5
(1)

Yağ enjeksiyonu işlemi günümüzde estetik cerrahinin giderek yaygınlaşan ve hastaların da hakkında birçok şey duydukları işlemlerden biridir.

Yağ enjeksiyonu nedir?

Yağ enjeksiyonu kişide dolgunluk kazanmasını ve sarkıklığın, kırışıklığın ve en önemlisi de yaşlanma ya da ani kilo değişimleri sonucunda kişide ortaya çıkan belirtilerin mümkün olan en az düzeye indirgenmesi amacı ile yapılan operasyonlara verilen genel bir addır.

Operasyon bireyde çok farklı nedenlerde dolayı bu teknik ile yapılabilir. 

Kişide dolgu malzemesi olarak kendi vücudundan çıkarılan deri altı yağ dokusunun birtakım özel işlemlerden geçirildikten sonra dolgu malzemesi olarak yeniden başka bir bölgesine aktarılması işlemine yağ enjeksiyonu denilir.

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Yağ enjeksiyonu yapılmadan önce ilk olarak hekim tarafından hasta ön bir değerlendirmeden geçirilir. Kişinin vücudunda yeterli miktarda yağ dokusunun olması oldukça önemlidir. 

Eğer kişinin kendisinden yeterli miktarda yağ dokusu elde edilemeyecek ise bu durumda dolgu işleminde mümkün olan bir bölge ise implantlar kullanılır.

Eğer kişiden yeterli yağ dokusu elde edilebilecek ise bu durumda da kişinin bölgesel yağlanma sorununun olduğu bölgelerdeki yağ dokusunu azaltarak hastanın işlemden maksimum verim alması hedeflenir.

Kanüller yardımı ile kişinin vücudundan elde edilen yağ dokusu işlem öncesinde laboratuara iletilir.

Burada santrifüj tekniği sayesinde yağın dolgu yapılırken kullanılabilecek kısmı kullanılamayan kısmından ayrıştırılır ve ardından doğal birtakım kimyasallar ile dolgu malzemesinin içeriği olduğu halinden daha da zenginleşmiş bir hale getirilir.

Ardından kişi ameliyathane ortamına alınır ve genel anestezi ya da sedasyon anestezisi ile uyutulur. Bu sayede işlem sırasında herhangi bir şekilde ağrı ya da acı hissi duymaz.

Ardından kişiye dolgu malzemesi, hastanın talep ve istekleri doğrultusunda uygun şekillendirme sağlanarak cilt altına eklenir. Bu sayede doğal bir görünüm elde edilir ve sağlıklı bir sonuca ulaşılmış olunur.

Ardından operasyon sonlandırılır ve kişi operasyon sonrası rutin kontroller için servise alınır.

Yağ Enjeksiyonu Hangi Bölgelere Yapılır?

Yağ enjeksiyonu hakkında en çok merak edilen sorulardan biri de yağ enjeksiyonu hangi bölgelere yapılır, şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Yağ enjeksiyonu vücutta pek çok farklı bölgeye yapılabilir. Bu özelliği ve sağlıklı olması nedeni ile de günümüzde estetik cerrahlar tarafından oldukça sevdikleri, gözde tekniklerden biri haline gelmiştir.

Oldukça popüler olan bu yöntem; 

  • Daha dolgun ve büyük görünümlü göğüs yapısı elde etmek,
  • Penis kalınlaştırmak ya da penis boyunu uzatmak,
  • Karın kası estetiğinde bombeli kısımları oluşturmak,
  • Yüzdeki kırışıklıkları ve yaşlanma efektini gidermek, 
  • Göz altı torbalarını gidermek, 
  • Vajina estetiği sağlamak, 
  • Dudakları daha dolgun bir görünüme kavuşturmak,
  • Çeneyi dolgunlaştırarak şeklini daha düzgün bir hale getirmek, 
  • Yanak bölgesini dolgunlaştırmak 
  • Elmacık kemiğini birleştirmek gibi birçok estetik operasyonda kullanılan bir tekniktir.

Yağ Enjeksiyonu Fiyatları 2022

Yağ Enjeksiyonu Operasyonu Sonrası İyileşme

Yağ enjeksiyonu operasyonu sonrası iyileşme döneminde kişinin dikkat etmesinin oldukça önemli olduğu bazı durumlar vardır. Bu durumlara dikkat edilmesi süreci en sağlıklı şekilde atlatabilmek için gereklidir. Ayrıca kişinin bu durumlara gereken özeni göstermemesi olası komplikasyonların gelişmesine zemin de hazırlayabilir.

  • Yağ dokusunun alındığı ve eklendiği bölgelerde biraz ağrı görülebilir. Bunun için hekim tarafından mutlaka bir ağrı kesici ilaç önerilecektir. Hasta bu ilacın dışına kesinlikle çıkmamalıdır. Çıkması gerektiği durumda ise ilk olarak hekimine danışarak fikrini almalıdır. Çünkü bazı ilaçların ödem arttırıcı ve kan sulandırıcı vb. özellikleri vardır. Bu tür özellikler kişide operasyon sonrası problem yaşanması riskini oldukça arttırır.
  • Kişinin kendi yağı kullanılarak elde edilen dolgu malzemesinin eklendiği bölgede ödem, kızarıklık, şişlik ve hafif düzeyde morluk olabilir. Bu durum kendiliğinden geçebilen bir durum olduğundan dolayı hekim tarafından herhangi bir ek tedavi gerektirmemektedir.
  • Yağ enjeksiyonu sonrası kişinin operasyon bölgelerini darbelere karşı koruması oldukça önemlidir. Bu dönemde dokular henüz toparlanmadığı için darbelere ve çarpmalara karşı hassasiyet en üst düzeydedir. Bu nedenle kesinlikle dikkat edilmesi önemlidir.
  • Yağ enjeksiyonu sonrası dokuların daha hızlı bir şekilde toparlanabilmesi için dengeli ve düzenli bir şekilde beslenmek oldukça önemlidir. 
  • Kişinin operasyon sonrası dönemde vücudunda ödemi arttırmamak için bitki çayı tüketmesi önerilir. Ancak bu tüketimde aşırıya kaçmamak oldukça önemlidir.
  • Hastanın operasyon sonrası dönemde dikkat etmesi gereken en önemli durumlardan biri de vücudundaki ödemi arttırmamak adına tuz tüketimini ciddi anlamda kısıtlaması gerektiğidir.
  • Kişinin operasyon sonrası dönemde dokularının daha kolay toparlanabilmesi için sigara tüketimini kısıtlaması oldukça önemlidir. Bu sayede operasyon sonrası iyileşme süreci daha rahat geçer.
  • Operasyon sonrası dönemde alkol kullanımı da yine doğru değildir. Alkol vücutta kan sulandırıcı ve ödem arttırıcı etkisi ile bilinmektedir. Bu etkileri nedeni ile kişide herhangi bir komplikasyonun gelişmesi riski oldukça artar.

Yağ Enjeksiyonu Operasyonu Riskleri

Yağ enjeksiyonu operasyonu hakkında merak edilen durumlardan biri de yağ enjeksiyonu operasyonu risklerinin neler olduğudur.

Operasyon sırasında kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokusu kullanıldığından dolayı oldukça sağlıklı ve güvenilir bir işlem olma özelliği taşır.

Bu nedenle bu operasyonun yapılmasında karşılaşılan riskler oldukça az düzeydedir.

Yağ enjeksiyonu operasyonu risklerinin her cerrahi işlemin taşıdığı genel riskler ile sınırlı kaldığını belirtebiliriz.

Diğer birçok operasyon türüne göre kişinin kendi yapısına daha uygun şekilde hareket etme fırsatı bulunan bir işlemdir. 

Çünkü işlem sırasında kişinin kendi dokusundan elde edilen dolgu malzemesi vücudu tarafından kolaylıkla tanınır ve hemen tolere edilir. Yabancı olarak algılanmadığı için de ekstra bir risk taşımaz.

Kaynakça:

https://www.fpcd.org.tr/yag-enjeksiyonu

https://okanhastanesi.com.tr/yuze-yag-enjeksiyonunda-kesi-uygulanir-mi

5 / 5. 1

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir