Botoks Kırışıklıkları Gerçekten Önler Mi?
5
(2)

Botoks uygulamasının kırışıklıklar oluştuktan sonra özellikle yüz bölgesinde ileri yaş, kilo alıp verme sonrası oluşan kırışıklıkları önlediği bilinir. 

Peki, botoks kırışıklıkları önler mi?

Botoks uygulamasında kişinin çene, alın, göz altı torbaları, boyun kırışıklıkları, dudak üstü ve altında meydana gelmiş çizgileri ortadan kaldırmada en etkili operasyonsuz işlemlerden biridir.

Botoks uygulamasını kırışıklıklar oluşmadan önce daha seyrek çözeltiler halinde hazırlanarak cilt altına uygulanması ve kırışıkıklıkları önlemesi mümkündür.

Belirli aralıklarla bu uygulama tekrarlanarak cildin genç görünümü uzun yıllar boyunca hiç sarkma ve kırışıklık yaşamadan korunabilir.

Kırışıklıkları Önlemede Botoks Nasıl Yapılır?

Kırışıklıkları oluşmadan önce ele almak oluştuktan sonra tedavi etmeye göre daha uzun süreli etkiye sahip olan ve son derece başarılı bir işlemdir.

Kırışıklıkları önlemede botoks nasıl yapılır, sorusunu aşamalı olarak açıklayalım.

İlk olarak çözelti kişinin yüz yapısına uygun şekilde hazırlanır. Çözeltide kullanılacak olan botalinum miktarı belirlenir ve bu madde serum fizyolojik içerisinde çözdürülerek botoks malzemesi hazırlanır.

Sonra kişinin yüz bölgesi lokal anestezi özelliği taşıyan krem şeklindeki ilaç yardımı ile hissizleştirilir ki işlem acısız ve ağrısız yapılsın.

Kişilerin kırışıklık sorunu yaşadıkları yerler aslında bellidir. Bu sorunlu yerler mimik kullanımının ve gülme gibi eylemlerin zaman içerisinde elastikiyetini kaybeden deride meydana getirdiği minik sarkmalardır.

İşlem sırasında da kişinin kırışıklık yaşaması muhtemel olan bu bölgeler belirlenir ve kırışıklık öncesinde bu bölgelere botoks enjekte edilmesi kişinin cilt yapısının elastik özelliğini daha uzun yıllar korumasına yardımcı olur.

Botoks Uygulaması Sonrasında Yüzde Ne Gibi Değişiklikler Olur?

Botoks uygulaması sonrası yüzde meydana gelen değişiklikler hakkında kişilerin akıllarına takılan birçok duru m vardır.

Mimikleri kullanamayacakları, yüz kaslarını hareket ettiremeyecekleri şeklinde kişiler endişe duyabilirler. 

Uygulama sonrasında hekiminiz yüz bölgesinde yer alan kasların hareket ettirilmemesi gerektiğini belirtir. Ancak bu durum yalnızca 2 – 3 günlük bir süreci kapsar.

Ardından yüz dokuları toparlanarak daha normal bir hale gelir ve kişinin yüzünde meydana gelmiş olan gerginlik hissi yavaş yavaş ortadan kalkar.

Yaklaşık 21 gün sonra yüz en normal haline gelir ve kişi rahatlıkla kaslarını hareket ettirebilir.

Botoks Uygulaması Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Botoks uygulaması sonrası dikkat edilmesi gereken birtakım unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlar sayesinde kişi işlem sonrasında daha rahat bir süreç geçirir.

Operasyonun başarı oranının artması yalnızca hekime bağlı bir durum değil; aynı zamanda kişinin işlem sonrasındaki eylemlerine de bağlı olan bir durumdur.

Bu nedenle sorumluluğun yarısının sizde olduğunu bilerek kendinize dikkat etmeniz gerektiğini vurgulayalım.

  • Öncelikle işlemin yapıldığı gün egzersiz yapmamalısınız. Spor yapmak ödem arttırıcı bir etki gösterebilir ve bu da yüzünüzün daha da gerilmesine yol açabilir.
  • İlk iki gün boyunca sauna ve hamam gibi sıcak su buharı olan mekanlardan kaçınmalısınız. Buhar şişkinliği arttırabilir.
  • İlk günlerde kuaföre gitmek de önerilen bir durum değil. Kuaföre gidecekseniz de kaş bıyık aldırmamalısınız ve sonrasında – öncesinde mutlaka hekim kontrolüne gitmelisiniz.
  • Botoks işleminin yapıldığı gün cilt bakımı yaptırmayın. Bu işlem için en az 7 gün yüzünüzdeki dokuların toparlanmasını beklemelisiniz.
  • İşlem sonrasında en az 3 gün boyunca havuza da girmemelisiniz. Klor cildinize zarar verebilir ve aynı zamanda havuz suyu enfeksiyon kapma riskinizi arttırabilir.
  • Ağzınızın çevresine botoks yaptırmış iseniz diş tedavisini birkaç hafta ertelemelisiniz. Dişinizdeki enfeksiyon durumunun yüzünüze geçme riskinden korunmak adına botoks uygulamasını yapan hekiminize danışarak kaç gün sonra diş hekimi muayenesine gidebileceğinizi öğrenebilirsiniz.
  • Makyaj uygulaması işlemden hemen sonra yapıldığında enfeksiyon riski artar. Bu nedenle makyaj yapmak için birkaç gün beklemelisiniz.
  • İşlem sonrasında 4 saat boyunca yüz üstü yatmamalısınız. Gece yüksek bir yastığa yatmanız da ödem ihtimalini en aza indirgemenize yardımcı olur.
  • Botoks uygulaması  sonrasında cildinizi güneşten korumalısınız. Güneşe çıkmak zorunda kaldığınızda gözlük, şapka ve güneş koruyucu kullanmalısınız.
  • İşlemin yapıldığı gün lazer epilasyon yaptırmamalısınız. Bu iki işlemin art arda uygulanması ödem miktarını olması gerekenden daha fazla hale getirir.
  • İşlem öncesinde ve sonrasında birkaç gün alkol tüketmemelisiniz. Alkol vücutta ödemi arttırıcı bir etkiye sahiptir. 
  • Botoks uygulaması sonrasında yüzünüzün herhangi bir yerinde elinize şişlik hissi geliyorsa fazla bastırmadan masaj yaparak şişliği dağıtabilirsiniz. Eğer şişlik dağılmıyor ise mutlaka hekiminize danışmalısınız.
  • Yüzünüzü uygulama sonrası ilk günlerde çarpmalara ve darbelere karşı korumalısınız. Bu dönemde yüzünüz oldukça hassas olacaktır.

Bu unsurlara dikkat edilir ise botoks uygulaması sonrası dönemde kişinin herhangi bir komplikasyon durumu ile karşı karşıya kalması oldukça düşük bir ihtimal halini alacaktır.

İşlem mutlaka ve mutlaka bir estetik cerrah, dermatolog veya cildiye uzmanı tarafından yapılmalıdır. Bunun dışında güzellik merkezi gibi yerlerde uygulanması doğru değildir. 

İşlemin tamamen steril bir hastane ortamında hekim kontrolünde gerçekleştirildiğinden emin olmalısınız.

Aksi halde enfeksiyon kapma riskiniz ve daha ciddi sorunlar ile karşılaşma ihtimaliniz artar.

Kırışıklıkları Önlemede Yapılan Botoks Uygulamasının Zararı Var mıdır?

Kırışıklıkları önlemek adına botoks işlemi yaptırmak isteyen bireylerin akıllarına gelen sorulardan biri de kırışıklıkları önlemede yapılan botoks uygulamasının zararı var mıdır, şeklindedir.

Hamilelik durumu olmayan ve emzirme döneminde olmayan hemen hemen her bireye kırışıklık ve sarkma sorununu gidermek ya da terleme sorununu ortadan kaldırmak adına gönül rahatlığı ile botoks uygulaması yapılabilir.

Hekim uygulama öncesinde kişiye gerekli muayeneyi yapacağından bu aşamada uygulamanın yapılmasına engel teşkil edebilecek herhangi bir durum saptar ise bunu kişiye bildirir. Ancak bu oldukça nadir karşılaşılan bir durumdur.

5 / 5. 2