Liposuction Ameliyatı Nasıl Yapılır?
0
(0)

Liposuction olarak bilinen ve halk dilinde yağ aldırma olarak adlandılan operasyonu, estetik cerrahi alanında oldukça fazla kullanmaktayım. Özellikle son yıllarda popülerliği artan bu ameliyat işlemi ile bireyler inatçı ve bölgesel yağ hücrelerinden kurtularak vücutlarına yeni bir şekil kazandırabilmektedirler.

Yaptığım bu ameliyat hastanın da yönergelerime uyması ile sorunsuz bir şekilde gerçekletirilmektedir. Liposuction ameliyatının birçok uygulanan yöntemi olsa da en bilineni özel bir şırınga yardımıyla vakum tekniğiyle bölgesel olan ve istenmeyen yağ hücrelerinin alınmasıdır.

Her geçen gün tıp dünyasına farklı bir ameliyat yöntemi girdiği için bende kendimi sürekli güncelleyerek yeni tekniklere adapte olmaktayım. Bu sayede müşterilerime en uygun yöntemi seçebiliyor ve operasyonu başaralı bir şekilde tamamlayabiliyorum.

Ameliyat Öncesi Süreç

Liposuction düzenli diyet ve egzersiz yardımıyla atılamayan bölgesel yağ hücrelerinin yok edilmesine verilen isimdir ve her cerrahi operasyonda olduğu gibi hastalarımın yağ hücresi aldırma işleminden önce dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır.

Ameliyattan önce dikkat etmeniz gereken bir husus ise operasyon sırasında kullanılacak teknolojidir. Hastalarıma sunduğum son teknoloji cerrahi aletler ve operasyon malzemeleri ile hizmet vermekteyim.

Diğer tüm cerrahlar gibi temizlik ve hijyen kurallarına bağlı bir ameliyat alanı oluşturuyorum. Rahat bir şekilde ameliyatınızı olup, kısa bir süre içerisinde iyileşeceksiniz. Ekstra rahatsızlıkların yaşanması durumunda bütün hekimler en hızlı şekilde sorunu ortadan kaldıracaklardır.

Ameliyat Nasıl Yapılır?

Ameliyata başlamadan önce hastalarımın fazla yağ hücresi bulunan bölgelerini işaretlerim. Daha sonra hastalarıma anestezi uygulayarak steril bir şekilde hazırlanmış sıvı bir çözeltiyi operasyon yapılacak olan bölgeye enjekte ederim.

Bu sıvı bölgesel yağ hücrelerinin alındığı alanda oluşabilecek ağrıların azalmasına yardımcı olmaktadır.

Daha sonra hastalarımın vücudunda tamam steril aletlerle ufak bir çizik açarım ve bu kesikten içeri vakum makinasına bağlı olan kanülü yerleştiririm.

Yağ hücrelerinin parçalanarak vakum makinası tarafından emilebilmesi için makinayı hareket ettiririm ve fazla sıvıyı dışarı boşaltırım. İşlemi tamamen sonlandırmak içinse bölgeyi sıkıca bandajlayıp, dikiş atarım. Bu şekilde işlem başarıyla tamamlanmış olur.

Ameliyat Sonrası Süreç

Ameliyat sonrasında ki süreçte hastalarıma 1-2 saat hastanede istirahat etmelerini tavsiye eder, daha sonra hastaneden taburcu ederim.

Daha sonra hastalarım iyileşme sürecini hızlandırmak için çeşitli gıda takviyeleri ve vitamin desteği almalılardır. Çünkü ameliyat sonrası bölgede hafifte olsa morarmalar ve ödem oluşumları kendini gösterebilmektedir.

Bu olumsuzlukların bir an önce yok edilebilmesi için ameliyat sonrasında bölgeye masaj uygulanması veya vücuda C vitamini takviyesi hayati önem taşımaktadır.

Vücut hatlarının tekrar yerine gelmesini sağlayan C vitaminini bende hastalarıma evlerine gönderirken sıklıkla tavsiye etmekteyim. Son olarak çinko maddesinin desteği de ameliyattan sonra oluşan izlerin giderilmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

0 / 5. 0

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir