Meme estetiği ameliyatları ile alakalı kadınların birçok merak ettiği konu bulunmaktadır. Ancak meme estetiğine karar vermeden önce araştırma yapan kadınlar özellikle meme silikon protezlerinin nasıl ve hangi bölgeden yerleştirileceğini merak ediyor.
Meme estetiğinde silikon protezler memeleri büyütmek ve dikleştirmek için kullanılmaktadır. Güzel bir görünüme kavuşmak isteyen kadınlar bir yandan da göğüslerinde belirgin bir iz kalıp kalmayacağını düşünerek silikon protezin bu şekilde yerleştirilmesini istemektedir.
Meme estetiği ameliyatlarında kesinin nereden yapılıp silikon protezin nereye yerleştirileceği birçok etkene bağlıdır.
Göğüs büyüklüğü, biçimi, göğüsteki sarkma derecesi, cilt kalitesi ve meme ucu büyüklüğü de bu etkenlerdendir. Meme silikon protezleri 3 biçimde yerleştirilebilmektedir. Silikon protezlerin yerleştirilme şekilleri ise şu şekildedir;
MEME ALTI
Meme altında bulunan kıvrıma atılan kesi silikon protezi yerleştirmede kolaylık sağladığı için çoğu zaman bu yöntem tercih edilmektedir. derin meme altı kıvrımı olan bir kişide buraya atılan kesinin ve ardında oluşacak izin görünmesi neredeyse imkansızdır.
Meme silikon protezlerinin değiştirilmesi veya çıkarılması gibi durumlarda da bu bölge tekrar kullanılacağı için oldukça kullanışlı bir bölgedir.
MEME UCU ÇEVRESİ
Meme ucu çevresinde bulunan koyu renkli bölgeye areola bölgesi denmektedir. Bu yöntemde söz konusu bölgeye bir kesi atılır ve genellikle bu kesi areolanın alt yarısının etrafından gerçekleştirilir.
Ancak eğer meme dikleştirme ameliyatı yapılacaksa söz konusu bölgeden aşağıya bir çizgi şeklinde inen başka bir kesi daha atılabilmektedir. Areola çevresindeki kesikler silikon protezleri yerleştirmede kolaylık sağlamakta ve bölge koyu renkli olduğu için de izin görülme ihtimali neredeyse sıfırlanmaktadır.
KOL ALTI
Özellikle memede herhangi bir iz kalmasını istemeyen hastaların en tercih ettiği yöntem kol altından silikon protezlerin yerleştirilmesidir.
Ancak memede görülmeyecek olan bu kesi silikleşse bile koltuk altında görünebilecek bir ize neden olacaktır. Aynı zamanda kesi bölgesinin uzakta olması nedeniyle silikon protezlerin yerleştirilmesi de o kadar zor olmaktadır.

Doçent Doktor Tayfun Türkaslan İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Mezun olduğu yıl Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarı gösteren hekim, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlığa başlamıştır. 1997 sensinde İngiltere’nin St James Seacroft University hastanesine geçen hekim burada çalışma ve araştırmalarda bulunmuş, uzmanlık sürecinin ardından tıbbi deneyimlerini ülkemizde sürdürmüştür. Yurtdışındaki bilimsel kongre ve sertifikasyon süreçleri sonrasında ihtisasını tamamlayarak Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı ünvanı ile İstanbul Yavuz Selim hastanesine atanan hekim, 2 yıla yakın bir süre burada görev yapmıştır. Eski ismi ile Vakıf Gureba, yeni ismi ile Bezmi Alem üniversitesi’nde 7 yıl görev yapan hekim 2010 yılı itibariyle Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi alanında Doçent unvanını almıştır. Doç. Dr. Tayfun Türkaslan; hali hazırda kurucusu olduğu Estetikport Estetik Cerrahi kliniğinde profesyonel tıbbi hizmetlerini hastalarına sunmaktadır.