Dolgu tedavisi sıklıkla kullanılan popüler bir uygulamadır. Ciltteki ince çizgiler ve kırışıklıkların yanı sıra hacmini kaybetmiş cildi düzeltmek için de kullanılmaktadır. dolgu tedavisinde çeşitli dermal dolgu maddeleri kullanılır ve bu maddeler kişiye özel olarak bir tedavi planı uygulanarak seçilir. Dolgu tedavisi sık duyulan bir tedavi biçimi olsa da yine de çoğu kişi bu konuyla alakalı birçok soruyla baş başadır. Dolgu tedavisine dair en çok merak edilen soruları ve cevaplarını sizler için derledik;
Dermal dolgu maddeleri tüm yüzü tedavi ediyor mu?
Yaşınıza ve hacim kaybınızın derecesine bağlı olarak, dolgu tedavisinin etkinliği belirlenebilmektedir. Tüm yüz için uygulanabilse de dolgu tedavisinin tedavi alanları sınırlıdır. İnce çizgiler, kırışıklıklar ve hafif sarkmalar ile hacim kayıpları dolgu tedavileri için belirlenmiş işlemlerdir.
Dolgu maddesi ne kadar sürede etkili olacak?
Yaklaşık 7-10 gün içinde tam etkinin görünmesi gerekmektedir. Diğer yandan bu süre içinde tam olarak iyileşmiş olacağınız da doğrudur.
Makyaj yapmadan mı tedaviye gelmem gerekiyor?
Hayır, ancak makyajınız tedavi öncesinde tamamen temizlenecektir.
Tedaviden hemen sonra günlük yaşantıma dönebilir miyim?
Evet, çoğu hasta tedaviden hemen sonra günlük yaşantısına dönebilir. İşlem sonrasında oluşan kızarıklıkları gidermek amacı ile makyaj yapmak uygundur.
Tedaviden önce morarmayı önlemenin herhangi bir yolu var mı?
Tedaviden bir hafta önce kan sulandırıcı ilaçların alınmaması gerekir. Diğer yandan alkol kullanımı da tedaviden 2 gün önce bırakılmalıdır. Bunlar morarmanın artmasına neden olan etkenlerdir.
İlginizi çekebilir:
Dolgu ve Yaşlanmanın Etkilerini Azaltmak
Dolgu Uygulaması İle Kırışıklık Tedavisi

Doçent Doktor Tayfun Türkaslan; İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarılı olarak, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı. 1997 yılında İngiltere’de St James Seacroft University Hospital çalıştı.
Yaklaşık 6.5 yıl süren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi eğitimi sonrası ihtisasını tamamlayarak Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı oldu. Aynı yıl İstanbul Yavuz Selim Hastanesine Plastik Cerrahi Uzmanı olarak atandı. Burada 16 ay çalıştıktan sonra eski adıyla Vakıf Gureba Eğitim Araştırma Hastanesi şimdiki adıyla Bezm-i alem Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde 7 yıl çalıştı. 2010 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi temel alanında Üniversite Doçenti unvanını aldı. Buradaki görevinden ayrılıp kendi kurduğu Estetikport Estetik Cerrahi’de profesyonel olarak hastalarına hizmet vermeye başladı.