Ereksiyona, Sertleşmeye ne iyi gelir?
3.6
(8)

Ereksiyon veya diğer ismi ile sertleşme, cinsel ilişkinin gerçekleşebilmesi için erkek bakımından bir zorunluluktur.

Penisin vajinaya giriş yapabilmesi için belli bir hacme ve sertliğe sahip olması gerektiğinden, sertleşme elde edemeyen erkeğin başarılı bir cinsel birliktelik gerçekleştirebilmesi mümkün olmayacaktır. Bunun yanında, kimi erkeklerin sınırlı sertleşme yaşamaları durumu da söz konusu olabilir.

Bu durumda cinsel birleşme gerçekleşse de, hazzın yeterli olmayışı nedeniyle, verimliliğinden söz edebilmek mümkün olmayabilir.

Sertleşmeye ne iyi gelir? Erekisyon sağlayan yöntemler nelerdir? Gibi sorular da, bu sebeple sıkça sorulur.

Ereksiyon, insan vücudunda başka örneği olmayan bir doku sayesinde gerçekleşir. Penis gövdesini oluşturan süngerimsi doku, adeta hidrolik bir makine gibi kanı içerisinde hapsederek, genişler ve binlerce hücrenin genişlemesi sonucunda penis kıkırdak bir organ görünümü kazanır.

Süngerimsi penis dokusunda yer alan odacıkların kanı hapsedememesi veya buraya yeterince kan gelmemesi halinde ise sertleşme gerçekleşmez ve bu durumda sertleşme sorunu veya diğer isimleri ile ereksiyon problemi ya da iktidarsızlık sorunu ortaya çıkar.

Sertleşmenin tedavi süreci oluşturulurken, sertleşmeyi etkileyen faktörlerin analiz edilmesi gereklidir. Bunun için kinik kontroller yapılmalı, hastanın penis dokusunda bir sorun olup olmadığı, başka hastalıklarının olup olmadığı ve psikolojik etkenler üzerinde durulmalıdır.

Hiçbir tetkik yapmadan, sadece “Ereksiyona ne iyi gelir?” sorusuna cevap olarak bulunacak çözümler, etkisiz veya zararlı olabilir. 

İnternetten veya kimi satıcılardan satın alınabilen bazı takviye besinlerin ereksiyona iyi geldiği yönündeki iddialara doğrudan itibar etmemek gerekir.

Bitkisel olsalar dahi, bunların kullanılmasından önce mutlaka hekimden onay alınması gerekir. Zira kimi bitkilerin doğrudan tüketilmesi dahi vücut için zararlı olabilecekken, bildiğiniz veya bilmediğiniz bir hastalığınız olması halinde bazı karışımları tüketmeniz ölümcül olabilir.

Örneğin; diyabete bağlı bir dolaşım sistemi bozukluğu yaşıyorsanız, ballı ve baharatlı karışımlar zaten işe yaramaz. İşe yaramamaları bir yana, bu ürünler sizi şeker komasına dahi sokabilir. Balın şeker seviyesini arttırmadığı şeklinde bir iddia, kesinlikle doğru değildir.

Hele ki, pekmez ve benzeri şıralı ürünler sizi doğrudan komaya sokabilir. Diğer yandan düşününüz ki, zaten şekeriniz yüksek olduğu için erekte olamıyorken, başka şekerli ürünleri tüketerek buna çözüm elde edebileceğinizi düşünmek pek de doğru olmaz. 

Ereksiyona ne iyi gelir?

Sertleşme sorunu yaşıyorsanız, öncelikle kendi kendinize bazı analizler yapabilirsiniz. Öncelikle bu durum dönemsel olarak yaşanıyorsa, içinde bulunduğunuz psikolojik etkenleri değerlendirin. Bununla ilgili bir çözüm elde etmek isterseniz yine uzmanlara başvurmanız mümkündür.

Psikolojik etkenler, bu sorunun temel nedenlerinden bir tanesidir ve doğru tedavi ile giderilmeleri mümkün olabilir.

“Sertleşmeye ne iyi gelir?” sorusuna cevap olarak beklenen en yaygın unsur ise beslenme olmaktadır. Ereksiyon problemi yaşayanların bazı besinleri tüketerek bu sorundan kurtulabileceklerini düşünmeleri gibi yaygın bir durum söz konusudur.

Badem, kabak çekirdeği, fındık, çezerye gibi bazı besinlerin, doğrudan ve hızlı şekilde ereksiyon sağladığına yönelik bir inanış söz konusudur. Bu oldukça yanlış bir inanıştır.

Bu besinlerin veya diğer besinlerin, sistematik bir tedavinin bileşeni olmadan sertleşmeye iyi gelme durumları sadece bir tesadüf olabilir ki, mümkün olduğundan da söz edilemez.

Sertleşme sorununun giderilmesinde en etkili yöntem, sağlıklı ve yeterli beslenmektir. Sanıldığı gibi, çok yağlı ve şekerli gıdaların ereksiyon sağlamak gibi bir fonksiyonları yoktur.

Hatta aşırı şekerli gıdaların buna engel olabileceğine dair veriler de bulunur. Yağlı gıdalar ise vücudu ciddi şekilde yorduğundan, ereksiyon tetikleme fonksiyonlarından söz etmek çok doğru değildir.

Ereksiyona ne iyi gelir? Sertleşme nasıl sağlanır? Sorularına cevap olarak verilebilecek, herkes için geçerli tek bir cevap yoktur.

Kimi hastaların sertleşme sorunları, penisin anatomik bozukluklarından ortaya çıkabilir ki, penis kırılması gibi sonradan meydana gelen sorunlar penisin sertleşmesini engelleyen durumlardır. Bu gibi durumlarda hangi besinin veya ilacın tüketildiği fark etmeksizin sertleşme mümkün olmayacaktır.

Penisin yapısal problemlerinin giderilmesi, penisin buna bağlı sertleşme sorunlarının giderilmesi için öncelikli tedavi yöntemidir. Hekimlerin gerçekleştireceği kontrollerin ardından, penisin cerrahi müdahaleye gereksinimi olup olmadığına karar verilip, uygulama yapılabilir.

Sertleşmeye engel olan hastalıklar

Sertleşmeye engel olan başlıca sorunlar;

  • Penisin yapısal bozuklukları
  • Dolaşım sistemi ve sinir sistemi rahatsızlıkları
  • Diyabet
  • Hipertansiyon veya Hipotansiyon
  • Kalp hastalıkları
  • Hormon bozuklukları
  • Stres
  • Psikiyatrik hastalıklar

Şeklinde ifade edilebilir. Sertleşmeyi ne sağlar? Gibi bir soruya da bu sorunların irdelenmesinden sonra karar verilmesi doğru olacaktır.

Eğer buradaki sorunlara rağmen bazı ilaçları kullanarak sertleşme elde etmek için ısrar edilirse, sıkça duyduğumuz; cinsel birleşme esnasından kalp krizi gibi vakalardan birisi ile yüzleşmemiz söz konusu olabilir.

Sertleşme tedavisi için kullanılacak ilaçların, ne şekilde ve ne kadar kullanılacağı hekim tarafından tespit edilir. Eğer diğer hastalıklarınız bu ilaçları kullanmak için riskli ise kaçınılması söz konusu olacaktır.

Bununla birlikte, bu sorunları gidermek yerine, merdiven altı besin takviyelerine yönelmek, ölümle sonuçlanan durumları ortaya çıkarabilir.

Penis anomalileri, penis dokusundaki hasarlar ve doğuştan getirilen penisin yapısı ile ilgili sorunlar, cerrahi yöntemlerle giderilebilmektedir. Bununla birlikte diğer hastalıkların tetkik ve tedavisi sertleşme sorununuz için çözüm elde etmenize yardımcı olacaktır.

Kaldı ki, bu bahsi geçen hastalıkların tedavisi opsiyonel değil, zorunluluktur. Ne kalp hastalıkları ne de dolaşım sistemi bozuklukları göz ardı edilebilecek hastalıklar değildir.

“Sertleşmeye ne iyi gelir?” ve diğer tüm sorularınızın cevaplarını sadece uzmanlardan alınız. Uzman hekimler ve sağlık kuruluşları yetkililerinin ifadeleri dışında hiçbir çözüme başvurmayınız, ilaç veya takviye kullanmayınız.

“Ereksiyona ne iyi gelir?” sorunuzu, doktorunuz en doğru şekilde ve size uygun koşullarla verecektir.

Kaynakça: Giuliano, F., & Rampin, O. (2004). Neural control of erection. Physiology & behavior, 83(2), 189-201.

3.6 / 5. 8

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir