Alın bölgesi yüzde yer alan ve zaman içerisinde elastikiyetini kaybederek kolayca kırışan bölgelerden biridir. Bu kırışıklıkların erken yıllarda ortaya çıkmasını kolaylaştırıcı birtakım etkiler de bulunmaktadır. Yani, kişi sahip olduğu birtakım kötü alışkanlıkları ile kırışıklıklarına kendisi de davetiye çıkarabilmektedir.
Endoskopik alın germe operasyonu da estetik cerrahlar tarafından alın bölgesindeki kırışıklıkları gidermek adına yapılan bir işlemdir.
İşlem genellikle zamanından önce kırışmış veya ileri yaş dönemlerinde olan kadın hastaların birçok kırışıklığı gidermede yüz bölgesi için uygulanan komplike işlemlerin içerisinde yer almaktadır.
Ancak erkek hastalarda da uygulanmasında herhangi bir uygulama farklılığı bulunmamaktır. Yani, işlem her iki cinsiyete de uygundur.
Kişinin alın bölgesinde zamanından erken yaşlarda kırışıklığa yol açabilecek etkiler:
- Yoğun mimik kullanımı
- Derinin elastikiyetinin genetik olarak diğer bireylere göre kırışıklığa daha müsait olması
- Az su tüketmek
- Yoğun kafein içeren içecek tüketimi
- Uyku problemleri
- Stresi kontrol etmekte güçlük çekmek
- Çok fazla sigara içmek
- Çok fazla alkol tüketmek
Yıllar içerisinde alında derinleşen çizgiler göz kapaklarının ve kaşların da aşağı doğru inmesine neden olmaktadır ve bu da istenmeyen yüz görünümlerini meydana getirebilmektedir.
Gözlerin yan kısımlarında da kaz ayağı olarak tabir edilen kırışıklıklar meydana gelebilmektedir.
Bu şekilde meydana gelmiş olan kırışıklıklar özellikle 40lı yaşlarda olan bir bireyin olduğundan daha yaşlı, huzursuz, yorgun, mutsuz ve sinirli gibi algılanmasına yol açabilmektedir. Bu nedenle kişileri kırışık bölgeler rahatsız edebilmektedir.
Sarkmış olan bir alnı endoskopik alın germe operasyonu ile eski haline geri döndürmek mümkündür. Görünüm düzeltildiğinde kişi sanki gençlik yıllarına geri dönmüş hissine kavuşur.
Yani, yüzünde bir değişiklik ve farklılaşma oldukça cüzi miktardadır ve kişiyi rahatsız etmeyecek bir düzeye sahiptir.
Endoskopik alın germe operasyonunda yapılan yüzü gençleştirme amaçlı operasyonlar günümüzde geçmiş yıllara oranla gelişen teknoloji sayesinde daha hızlı ve rahat şekilde gerçekleştirilmektedir.
Bu durumda hem hekim hem de hasta çok fazla zorluk çekmeden operasyonu başarı ile atlatma olasılığını daha ağır basmaktadır.
Endoskopik Alın Germe Nasıl Yapılır?
“Endoskopik alın germe operasyonu nasıl yapılır?” sorusunu çok fazla birey merak etmektedir. İşlemin yapım aşamaları oldukça kolaydır ve kişide herhangi bir soruna yol açmamaktadır.
İşlem sırasında uzun kesiler ve kişinin operasyon geçirdiğini belirgin kılan hiçbir unsur yer almamaktadır. Bu nedenle kişi kendisi bildirmedikçe hiçbir yakını onun endoskopik alın germe operasyonu geçirdiğini anlamayacaktır.
İşlem sırasında saçlı deri içerisinden yaklaşık 2 cm’lik başın sağ ve sol tarafından iki kesi yapılır. Kesilerin yeri saçın içerisinde kaybolacak şekilde belirlenir. Daha sonra alın kısmı yukarı doğru gerdirilir ve fazla olan deri var ise bu alınır.
Daha sonra genellikle kendiliğinden eriyen ve sonradan yeniden hekime giderek aldırmayı gerektirmeyen dikişler ile deri sabitlenir. Tüm işlemler gözle görülmeyecek yerlerde gerçekleştirildiğinden kişi kendisi bile operasyon izlerini tespit edemez.
Operasyon sırasında hekim optik minik bir kamera ile kesilerin içerisinden deri altına girerek kontrollü bir şekilde işlem yapar. Kamerayı ilerlettiği her noktayı bir monitör yardımı ile görüntüleyerek hareket eder.
Bu özel endoskopik araç ve disektörler kullanılarak alın bölgesinde yer alan derinin ve kaş ile kafa kemiklerinin serbestleştirilmesi şeklinde deri altından işlem yapılmaktadır.
Operasyonda hekimlerin kullandığı dikişler asıcı dikişler olarak nitelendirilir. Bu dikişler ile daha yüksek olan noktalar bulunabilmektedir.
Endoskopik alın germe operasyonu kişinin isteğine bağlı olarak lokal, sedasyon anestezisi veya genel anestezi ile gerçekleştirilmektedir. Operasyonda hangi tür anestezi tekniğinin kullanılacağına işlem öncesinde hekim ile hasta birlikte karar vermektedir.
Sedasyon anestezisinde kişinin uyanması ve ameliyat sonrası süreçte hastanede daha az süre kalmasının gerekmesi nedeni ile estetik cerrahi işlemlerinde daha sık tercih edilmektedir.
Endoskopik Alınma Germe Ameliyatı Kimlere Yapılabilir?
Endoskopik alın germe ameliyatı alın bölgesinde kırışıklık problemi alan 18 yaşını doldurmuş ameliyat geçirmeye uygun vücut yapısında bulunan her bireye uygulanabilir.
Uygulama öncesinde operasyon bakımından problem yaratabilecek bilgiler hekim tarafından alınmaktadır.
Kanama bozukluğu, uzun süre antikoagülan içerikli (kan sulandırıcı özellikli) ilaç kullanımı olan, hemofili hastalığı olan bireyler vb. diğer tüm operasyonlarda olduğu gibi bu operasyona da giremeyebilirler.
Peki kimlere endoskopik alın germe ameliyatı yapılamayabilir:
- Alnı çok geniş olan hastalar
- Saç çizgisi çok geride olan hastalar
- Alın bölgesi bombeli ve çok öne doğru çıkık olan hastalar
Bu hastalara endoskopik alın germe işlemi pek çok hekim tarafından önerilmemektedir.
Bu nedenle muayene oldukça önemlidir. Hastaların kırşıklıklarını gidermek adına hekime danışmaları ve muayene olmaları büyük önem taşımaktadır.
İşlemde herhangi bir nedenden dolayı cinsiyet ayrımı da bulunmamaktadır. Hem erkek hem de kadın hastalarda birçok yaş grubunda gönül rahatlığı ile operasyon yapılabilmektedir.
Endoskopik Alın Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Dönemi
Endoskopik alın germe ameliyatı sonrası iyileşme döneminde kişilerin uygulaması gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Bu hususlar hem kişinin iyileşme sürecini kısaltmak bakımından hem de dokuların kendilerini daha kolay toparlayabilmeleri bakımından oldukça önemlidir.
Operasyon sonrası dönemde hastalara uygulanmış olan anestezi türüne göre hastanede kalmaları gereken süre ve servis hemşireleri tarafından yapılan gözlem farklılık arz etmektedir.
Endoskopik alın germe ameliyatı sonrası iyileşme döneminde hastalara 2 – 3 gün boyunca bandaj uygulaması yapılmaktadır. Bandaj dokuların toparlanmasına ve derinin kendini adapte edebilmesine katkıda bulunmaktadır.
Operasyon sonrası dönemde çok fazla ağrı ve acı hissi duyulmamaktadır. Ancak hekim tarafından önerilen ağrı kesiciler herhangi bir ağrı duyulduğunda kullanılabilir. Bunların dışında bir ağrı kesici kullanımı öncesinde hekiminize danışmanız daha doğru olacaktır.
Operasyon sonrası iyileşme sürecinde ilk gün kişinin göz çevresinde ödem, morluk, kızarıklık ve hafif şişlik olabilir. Bunun oldukça normal bir durum olduğunu hasta bilmelidir. Şişlikler ve kızarıklıklar 7 gün içerisinde kendiliğinden hiçbir uygulamaya gerek kalmadan geçerler.
Ödemin geçmesi için bol bol su tüketmek ve tuz kullanımını mümkün olan en aza indirgemek de süreci hızlandırmaya yardımcı olabilir.
Endoskopik Alın Germe Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Endoskopik alın germe fiyatları nasıl belirlenir sorusu bu işlemi yaptırmayı düşünen kişiler tarafından oldukça merak edilen bir konudur.
İşlem esnasında ücretlendirmeyi belirleyen birçok unsur bulunmaktadır ve işlem her kişide sabit bir prosedür ile uygulanmamaktadır. Bu nedenle ne yazık ki net bir fiyattan bahsetmek ve her yerde de aynı fiyattan yapıldığını söylemek doğru olmayacaktır.
İşlem öncesinde endoskopik alın germe fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilmek için bir estetik cerraha muayene olmanız gerekmektedir.
İşlem başka yüz kırışıklığı problemleri ile kombinlenerek tek operasyonda kısa sürede de uygulanabilmektedir.
Bu nedenle yüz bölgesindeki kırışıklıklarla ilgilenmek adına yapılması gereken başka uygulamalar da varsa hekiminiz size fiyat belirtirken farklı uygulamaları da size belirterek ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir fiyat da çıkarabilmektedir.
Bu nedenle bir bireyin ‘endoskopik alın germe fiyatları nasıl belirlenir’ sorusuna yanıt verirken hekim kontrolü net fiyatlardan bahsetmek mümkün değildir.
Kaynakça:
https://www.aao.org/eyenet/article/how-to-perform-endoscopic-forehead-eyebrow-lift
https://academic.oup.com/asj/article/22/2/113/220003
Doçent Doktor Tayfun Türkaslan İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Mezun olduğu yıl Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarı gösteren hekim, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlığa başlamıştır. 1997 sensinde İngiltere’nin St James Seacroft University hastanesine geçen hekim burada çalışma ve araştırmalarda bulunmuş, uzmanlık sürecinin ardından tıbbi deneyimlerini ülkemizde sürdürmüştür. Yurtdışındaki bilimsel kongre ve sertifikasyon süreçleri sonrasında ihtisasını tamamlayarak Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı ünvanı ile İstanbul Yavuz Selim hastanesine atanan hekim, 2 yıla yakın bir süre burada görev yapmıştır. Eski ismi ile Vakıf Gureba, yeni ismi ile Bezmi Alem üniversitesi’nde 7 yıl görev yapan hekim 2010 yılı itibariyle Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi alanında Doçent unvanını almıştır. Doç. Dr. Tayfun Türkaslan; hali hazırda kurucusu olduğu Estetikport Estetik Cerrahi kliniğinde profesyonel tıbbi hizmetlerini hastalarına sunmaktadır.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!