Kybella tedavisi, yaygın olarak gıdı olarak adlandırılan; orta ile şiddetli submental yağın veya çene altındaki yağın görünümünü iyileştiren reçeteli bir tedavidir. Gıdı oluşumu her zaman kilo alımı ile ilgili değildir. Genetik veya yaşlanma faktörleri ile de ilişkili olabilir. Egzersiz ve diyet çabalarına rağmen bile; boyunda oluşan yağ tabakasına çözüm bulunamayabilir.
Kybella tedavisi, yüzdeki çizgiler ve kırışıklıklar kadar rahatsız edici olan bu inatçı yağdan rahatsız olan hastalar için büyük bir ameliyatsız çözümdür. Enjeksiyonlarla; çene altındaki yağlı alana uygulanan özel ilaç sayesinde yağ hücreleri parçalanır ve doğrudan vücuttan dışarıya atılır.
Bir gıdı estetiği tedavisinde ilk ve tek FDA onaylı enjekte edilebilir tedavi olan kybella tedavisi, estetik kaygılardan uzaklaşmanıza ve daha iyi görünümlü bir profil elde etmenize olanak tanır. Kybella tedavisi, düz bir profil oluşturmak için; çenenin altındaki yağ hücrelerini yok etmek amacıyla uygulanır.
Kybella tedavisinde en etkili sonuçları almak için, en az 2-4 tedavi seansı gerekmektedir. Aynı zamanda uygulama sonrasında bölgede kızarıklık, morarma, şişlik veya uyuşma hissedilebilir. Bunlar görülmesi beklenen yan etkilerdir ve birkaç gün içinde kendiliğinden yok olmaktadır. Yaklaşık 20-30 dakika süren kybella tedavisi sonrasında, hastalar günlük yaşantılarına devam edebilmektedirler.
İlginizi çekebilir:
Kybella: Gıdı Sorunundan Kurtulmanın Ameliyatsız Yolu
Kybella Enjeksiyonları Ne İşe Yarar?

Doçent Doktor Tayfun Türkaslan; İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarılı olarak, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı. 1997 yılında İngiltere’de St James Seacroft University Hospital çalıştı.
Yaklaşık 6.5 yıl süren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi eğitimi sonrası ihtisasını tamamlayarak Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı oldu. Aynı yıl İstanbul Yavuz Selim Hastanesine Plastik Cerrahi Uzmanı olarak atandı. Burada 16 ay çalıştıktan sonra eski adıyla Vakıf Gureba Eğitim Araştırma Hastanesi şimdiki adıyla Bezm-i alem Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde 7 yıl çalıştı. 2010 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi temel alanında Üniversite Doçenti unvanını aldı. Buradaki görevinden ayrılıp kendi kurduğu Estetikport Estetik Cerrahi’de profesyonel olarak hastalarına hizmet vermeye başladı.