Koldan Yağ Aldırma ( Liposuction ) Ameliyatı
3.1
(18)

Kollarda kilo almadan kaynaklı zamanla yağlanma oluşur. Bu bölgedeki yağları eritmek, çok zordur. Farklı kol egzersizleri yaparak yağlanmayı azaltabilirsiniz ama yağlanmayı tamamen engelleyemezsiniz. Böyle bir durumda en iyi uygulama koldan yağ aldırma olacaktır. 

Kol Bölgesinde Yağlanma Sebepleri

Kol bölgesinde oluşan yağlanmalar estetik açıdan bizler için hoş bir görünüm olmaz. Aynı zamanda gündelik hayat içerisinde bizi farklı noktalarda aşağıya da çekebilir.

Özgüven kaybı noktasında bir eksi olabileceği gibi özellikle kadınların kıyafet ve elbise seçiminde kendilerini dar bir alana sıkıştırmalarına sebep olabiliyor. Bu da tabi ki moral olarak düşürücü olacaktır.

Peki, kol bölgesinde yağlanma sebepleri nelerdir hiç merak ettiniz mi? İşte onlar.

Sağlıksız Beslenme: Düzensiz ve sağlıksız beslenme iki ayrı konu ancak ikisi de insan sağlığı için büyük tehlikeler oluşturuyor. Sağlıksız beslenme vücutta yağ birikimine sebep olurken düzensiz beslenme ise sık kilo değişimlerine sebep olabilir.

Düzenli alınmayan veya düzenli verilmeyen kilolarda deride esneme meydana getirebilir. Kol bölgesinde oluşan sarkmaların başlıca nedenlerinden bir tanesi sağlıksız ve düzensiz beslenmedir.

Yapılmayan Spor Ve Egzersiz: Spor yapmak hayatımızı pozitif ve sağlıklı bir şekilde geçirmenin temel taşlarından bir tanesidir. Bu yüzden özellikle kol bölgesindeki kasları uyaran egzersizler yapmak derinin daha sıkı kalmasını sağlayacaktır.

Yağlı Ürünlerin Tüketimi: Yağlı ürün ve yemeklerin tüketimi konusunda dünyada başı çeken ülkelerden bir tanesiyiz. Bu biraz geleneğimiz ile de alakalı ancak bu durum damak tadımıza pozitif gelse de sağlığımız açısından bir takım zararları oluyor.

Yağlı ürünler tüketmek birde hareketsizlik ile birleşti mi deri altında yağlanmalar meydana geliyor. Tabi bu durum neticesinde de kol bölgesi gibi alanlarda sarkmalar meydana gelebiliyor.

Hareketsiz Bir Yaşam: Hareketsiz ve spordan uzak bir yaşam sürmek vücudumuzun formdan uzak ve sağlıksız bir şekilde gelişmesi demektir. Aslında bunun nedeni vücudumuzun sürekli enerji yakmak istemesidir.

Hareketsiz kaldığımızda ise bu enerji yağlanmaya sebebiyet verecektir. Başta bel, bacak ve kol bölgesi olmak üzere yağlanmaya bağlı sarkmalar meydana gelebilir.

Fastfood Alışkanlığı: Ülkemizde çok olmasa da Amerika gibi ülkelerde fastfood alışkanlığı artık başlı başına bir sağlık problemi olmaya başlamıştır. Özellikle bu tarz gıdaların içerisinde trans yağ bulunuyor olması yağlanmanın başlıca sebeplerinden bir tanesidir.

Yaşlılık: Ve son olarak bu tür sarkmalar yaşlılığa bağlı meydana gelebilir. Fizyolojik olarak yaş ilerledikçe deri sıkılığını kaybedecek ve sarkmalar oluşacaktır. Lakin sağlıklı ve sporla geçirilen bir hayat bu sürecin ertelenmesi açısından hayati önem taşımaktadır.

Kol Yağ Aldırma ( Liposuction) Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kol bölgesinde yağlanma, hareketsiz yaşamdan tutunda, aşırı kilo alımı, ilerleyen yaş ve sağlıksız beslenme gibi sebeplere bağlı olarak oluşabilir. Sebebi ne olursa olsun kol bölgesinde oluşan yağlanma hoş bir görüntü oluşturmaz.

Estetik görünüm için cerrahi müdahale şarttır. Kol yağ aldırma ameliyatı günümüz teknolojisinde ileri tedavi teknikleriyle yapılmaktadır.

Kol bölgesinde biriken yağları parçalayıp bölgeden uzaklaştırmak amacıyla vakum tekniği kullanılarak yapılır. Kişinin durumuna göre genel anestezi(çoğunlukla bu yöntem) ya da lokal anestezi tekniğiyle yapılır.

Kol yağ aldırma ameliyatında, hastanın kol bölgesindeki yağlar vakum veya özel şırıngalarla çekilerek alınır. Belirlenen düzeyde yağ alım işlemi tamamlandıktan sonra bölgedeki deri tekrar sıklaştırılır.

Operasyon, kol bölgesinde deri deformasyonu, çatlak ya da yara olmayan kişilere uygulanır.

Kol Yağ Aldırma Ameliyatı Neden Yapılır?

Kol yağ aldırma ameliyatı, koltuk altı bölgesinde oluşan ve sarkmalara sebep olan yağlardan kurtulmak için yapılır. Aslında yağ aldırma ameliyatı denildiğinde, fazla kilolardan kurtulmak için yapılan bir ameliyat olarak algılansa da bu kesinlikle doğru değildir.

Kol yağ aldırma ameliyatı zayıflamak için değil, bölgede sarkma ve kırışıklık gibi olumsuz durumlara sebep olarak estetik görünümü bozan yağları almak amacıyla yapılır.

Aynı zamanda kişileri kusursuz bir görünüme kavuşturmak için de yapılmaz. Kol bölgesindeki hoş olmayan görünümü düzeltmek amacıyla yapılır.

Estetik olarak olumsuz bir görünüm oluşturan kol bölgesindeki yağlar, günlük yaşam kalitesini de bozabilir. Ayrıca kişilerde özgüven eksikliği ve kıyafet seçiminde zorlanma gibi durumlara da sebep olabilir.

Bu nedenle kol yağ aldırma ameliyatı uzman hekimler tarafından profesyonel ekipman ve yeni tedavi teknikleri kullanılarak yapılır.

Kol Yağ Aldırma Ameliyatı İyileşme Süreci

Kol yağ aldırma ameliyatı, hasta ve doktor işbirliği içinde yapıldığında oldukça basittir. Hastalar, doktorların talimatlarını uyguladığında gayet basit şekilde ve kısa sürede yapılır. Ameliyat, vakum tekniği kullanılarak yapıldığından iyileşme süreci de kısadır.

Operasyon sonrası hasta narkozun etkisi geçtikten sonra kendine gelir ve normal hayatına hastaneden çıktıktan 5 gün sonra dönebilir. Ameliyat esnasında verilen ağrı kesici ilaçlar nedeniyle hastanın fazla ağrısı olmaz.

Takip eden birkaç gün içerisinde hastada hafif ağrı, şişlik, kızarıklık ve uyuşukluk gibi belirtiler görmesi çok normaldir. Ancak bu sıkıntılar, maksimum bir hafta sonra hızlı bir şekilde düzelmeye başlar.

Kol yağ aldırma işleminden sonra yaklaşık bir ay boyunca doktorlar korse kullanımını önermektedir.  Ameliyattan yaklaşık bir ay sonra tüm sıkıntılar kaybolur ve kişi yeni görünümüne kavuşur.

Kol Yağ Aldırma Ameliyatı Riskli Mi?

Ne kadar basit olursa olsun her cerrahi operasyon birtakım riskler içermektedir. Gelişmiş tekniklerle yapıldığından kol yağ aldırma ameliyatı, riskli bir operasyon değildir. Önemli olan, hastanın hekimin uyarılarını dikkate almasıdır.

Kanama, aşırı morarma, şişlik, enfeksiyon ve uyuşukluk gibi komplikasyonlar, nadiren de olsa ameliyattan sonra karşılaşılan komplikasyonlardır. Bu riskler haricinde hasta sahip olduğu bir rahatsızlığı saklıyorsa ameliyat esnasında komplikasyon gerçekleşebilir.

Kol Yağ Aldırma Fiyatları Ne Kadar?

Gerek devlet gerekse özel hastaneler olsun ülkemizde estetik işlemler sigorta dahilinde olan işlemler değildir. Bazı özel sigorta şirketleri estetik operasyonların belirli bir miktarını karşılasa da, genelde herhangi bir hastalık değil keyfi uygulama kapsamında olduğundan ücretli operasyonlardır.

Kol yağ aldırma fiyatları, uygulanan müdahaleye, kullanılan ilaç ve ekipmanlara göre değişiklik göstermektedir.

Koldan Yağ Aldırma Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • Yarasa Kol Nedir? 

Yarasa kol, kol derisinin sarkmasıyla oluşur. Yapılan egzersizler, bu görüntüyü ortadan kaldırmaz; egzersizler sarkmış deriyi sıkılaştıramaz. Kollardaki yağlanmadan kaynaklanan problemlerde liposuction yeterli olabilir ancak genellikle kol germe işlemi yapılmalıdır. 

  • Koldan Yağ Aldırma Operasyonu Nasıl Yapılır? 

Koldan yağ aldırma operasyonu, lazer ya da vaser liposuction yapılır. Liposuction uygulaması, neredeyse risksiz olduğu için tüm dünyada fazla yağlarından kurtulmak isteyenler tarafından yapılır. 

  • Operasyon Riskli Midir? 

Koldan yağ aldırma operasyonu, genel olarak az riskli bir operasyondur. Anestezi uygulamasından kaynaklanabilecek riskler, bu operasyonda da dikkate alınmalıdır. Doktorunuz operasyon öncesinde sizi bilgilendirecektir. 

  • Doktoru Bilgilendirme

Operasyon öncesinde herhangi bir rahatsızlığınız varsa doktorunuzu mutlaka bilgilendirmelisiniz. Özellikle kalp, şeker, tansiyon ya da kronik rahatsızlıklarınız varsa; operasyona karar verilmeden önce doktorunuza sağlık durumunuz hakkında detaylı bir bilgi vermelisiniz.

  • Koldan Yağ Aldırma İşleminin Süresi 

Koldan yağ alma işlemi, duruma göre 45 dakikayla 1-2 saat süren bir işlemdir. Alınacak yağ miktarına göre işlemin süresi değişebilir. 

  • Liposuctiondan Sonra Kol Germe İşlemi Yapılmalı Mı? 

Koldan yağ aldırma işlemi sonrasında, kol derisinde sarkma olur. Bu sarkma, görüntü olarak kötü durur. Halk arasında yarasa kol diye bilinen sarkma yağ aldırdıktan sonra da meydana gelmektedir. Liposuction işlemi yapılırken kol germe operasyonu da yapılırsa; tekrar operasyona gerek kalmaz. 

  • Kol Germe Ameliyatından Sonra İz Kalır Mı? 

Kol germe ameliyatının ardından, ufak da olsa bir iz kalır ancak doktorlar bu izlerin kol içinde olmasını sağlayarak mümkün olduğunca gizlemeye çalışırlar. Kolun iç kısmında kalan izler, dikkatli bakılmadığı sürece göze fazla çarpmayacaktır. 

  • Ameliyatsız Kol İnceltme

Sıcak ya da soğuk lipoliz uygulamasıyla, ameliyatsız bir şekilde kol inceltme ameliyatı yaptırabilirsiniz. Bu uygulamada yağ hücreleri öldürülerek ölü yağ hücrelerinin zamanla vücuttan temizlenmesi amaçlanır.

Cerrahi bir işlem olmadığı için; hastalara cazip gelse de yapılan tek bir uygulama liposuction kadar etkili olmayacaktır ancak tekrarlanırsa etkisi çoğaltılabilir. 

  • Koldan Yağ Aldırma Ameliyatı Zor Mudur? 

Koldan yağ alma ameliyatı, vücudun diğer bölgelerinden yağ alma operasyonlarına göre daha kolay bir ameliyattır.

Genelde sadece liposuction ya da lazer liposuction yeterli olur ancak fazla deri ya da deri sarkması varsa; kol germe ameliyatı da yapılır. Sonradan sarkmalar olmaması için genellikle yağ aldırma ve germe ameliyatı tek seansta yapılır. 

  • Koldan Yağ Alma Operasyonu Sonrasında Hastanede Kalmak Gerekir Mi?

Bu operasyon sonrasında, genellikle aynı gün taburcu olunur ancak bazı durumlarda doktorunuz bir gece hastanede kalmanızı isteyebilir. Hastanede kalıp kalmayacağınıza doktorunuz karar verecektir. 

  • Koldan Yağ Aldırmak İçin Yaş Sınırı Var Mı? 

Yaşı küçük hastaların öncelikli olarak spor yaparak ve doğal yöntemlerle zayıflamaları önerilir ancak genel sağlık durumu iyi bir hasta isterse ameliyat olabilir. Bunun dışında her yaş grubundan insan için uygun bir ameliyattır. 

  • Koldan Yağ Alma Operasyonu Sonrasında İz Kalır Mı? 

Liposuction ya da lazer liposuction sonrasında iz kalmaz. Bu işlemlerle birlikte kol germe yapılırsa; kesi yerinde iz kalır. Ameliyat sonrasında bu iz iyileşerek büyük oranda yok olsa da kolun iç kısmında bir iz kalacaktır. 

  • Her Yağ Alma İşleminden Sonra Sarkma Olur Mu?

Her işlemden sonra, kolda sarkma olmaz ancak fazla miktarda yağ alındığında sarkma olabilir. Bu durumda kol germe ameliyatı da yapılması gerekir. İkisini bir arada yaptırırsanız tekrar operasyona gerek kalmaz. 

  • Ameliyat Sonrasında Korse Kullanımı

Ameliyattan sonra 1 hafta kadar kol korsesi kullanılır. Ameliyattan sonra 3 gün dinlenip; sonrasında normal hareketlerinizi yapmaya devam edebilirsiniz. Genellikle ameliyattan sonra, ağrılar için sadece ağrı kesici yeterlidir. Çoğu zaman ağrı kesici kullanımına gerek kalmaz. 

  • Koldan Yağ Aldırma Fiyatları Ne Kadar? 

Koldan yağ aldırma fiyatları, doktorun tecrübesine; ününe; hastanenin konumuna; donanımına ve yapılacak işleme göre değişiklik gösterir.

Eğer yağ aldırma ve germe işlemleri bir arada yapılacaksa; fiyatta değişiklik olacaktır. Operasyonla ilgili doktorunuzla görüşmeye gittiğinizde fiyat hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Kaynakça:

https://www.healthline.com/health/cosmetic-surgery/brachioplasty

https://www.nuffieldhealth.com/treatments/arm-reduction-brachioplasty

3.1 / 5. 18

3 cevaplar
  1. Gülsüm
    Gülsüm says:

    Merhaba Tayfun Bey, kollarım hem kilodan hem yaştan dolayı çok sarkık. 52 yaşındayım. Herhangi bir hastalığım yok. koldan yağ aldırma yaptırabilir miyim?

    Cevapla
  2. Aylin
    Aylin says:

    Hocam merhaba ben aylin. 29 yaşındayım tüp mide ameliyatıyla çok kilo verdim ve şu an 1.67 boyda ve 82 kilodayım. Çok kilo vermeme rağmen kollarımda hala yağlanma var ve çok kilo verdiğim için derim sarktı… Kollarımdaki yağları aldırmak istiyorum ama derim için ne yapılaiblir bilmiyorum. Lütfen dönüş yapın… özgüvenim çok düştü acilen bu durumdan kurtulmk istiyorum.

    Cevapla

Trackbacks & Pingbacks

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir