Kolda Yağlanma Neden Olur?
3
(6)

Bazı bireylerde vücudun farklı bölgelerinde bölgesel yağlanma problemine rastlanır. Bölgesel yağlanma problemi yaşayan bireylerin merak ettikleri sorulardan biri de kolda yağlanma neden olur, şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Bazı bireyler göbek bazılar basen bazılar bel çevresi ve bazı bireylerde kollarına bölgesel olarak yağ depolar. Bu da vücudun orantısız bir görünüme kavuşmasına neden olabilir.

Aynı zamanda bazı bölgelerde depolanan yoğun yağ kütlesi kişinin hormon dengesini, şeker metabolizmasını bozarak bireyin hastalıklara daha açık hale gelmesine neden olabilir.

Ayrıca kişinin vücudunun neresinde bölgesel yağlanma olursa olsun kolda toplanan yağlar bile vücudun genel yağ oranını yükselttiğinden ciddiye alınmalıdır.

  • Genetik Yatkınlık

Bölgesel yağlanma probleminde kişilerin hangi bölgesine yağ depoladığı genetik yatkınlık ile ilgili bir durumdur. 

Kişide genelde yakın aile bireylerinde aynı vücut yapısı ve aynı kol yağlanması görülür.

  • Beslenmede Yapılan Seçimler

Beslenmede yapılan yanlış seçimler de kolda yağlanmaya neden olabilir. Özellikle tek tip besin tüketen bireylerde dengesiz beslenildiğinden bu problemin ortaya çıkması daha da sık rastlanan bir durumdur.

Ayrıca öğünlerin normalde sağlıklı bir bireyde bölgesel yağlanma sorununa yol açmaması için 6 öğün şeklinde tüketilmesi ve aşırı kalori alınmaması gereklidir.

Bir günde fazla alınan kalori diğer bir günde eksik kalori alınarak kapatılmamaya çalışılmamalıdır. Bunun yerine normal düzen korunmalı ve herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır. Vücut zaten zaman içerisinde fazla kaloriyi yakarak kol kısmında birikmesine engel olacaktır.

  • Düzensiz Uyku

Düzensiz uyku daha çok hormon dengesinin bozulması ile ilgili zarar vererek kişiye dolaylı yoldan bölgesel yağlanma sorununu getirir. 

Bu nedenle düzenli periyotlar ile ve kaliteli gece uykusu almaya özen gösterilmelidir.

Ayrıca düzensiz uyku problemi olan bireylerde gece yemek yeme alışkanlığı da bulunabilir. 

Gece yenilen yiyecekler direkt olarak kişinin genetik olarak yatkınlığının bulunduğu bölgeye depolanır. Bunun nedeni biraz da biyolojik saattir.

  • Stres

Stres bireyleri yemek yemeye iten ve özellikle daha çok karbonhidrat gibi besinlerin tüketilmesine yönelten bir etkendir. 

Karbonhidrat hücrelerimizde yağa dönüştürülerek depolanır. Buna ‘glikojen’ denilmektedir. Bu nedenle bölgesel yağlanma sorunu yaşayanların asıl uzak durması gereken yağ değil şekerdir. Sağlıklı yağların ölçülü bir şekilde tüketilmesi kişiye zarar değil sağlık getirir.

Strese uzun süre maruz kalmak kişinin genetik yatkınlığının olduğu bölgeye daha yoğun şekilde yağ depolamasına neden olabilir. Bu da bazı bireylerde kol bölgesi olarak karşımıza çıkabilir.

Kol Yağlarından Nasıl Kurtulurum?

Kol yağlanması problemi yaşayan bireylerin sıklıkla yönelttikleri sorulardan biri de kol yağlarından nasıl kurtulurum, şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Birçok kadının yaşadığı bu problemden erkekler de muzdarip. Peki, kol yağlarından kurtulmak için neler yapabilirsiniz?

Kol yağlarından kurtulmak için;

  • Kardiyo Egzersizleri

Kardiyo egzersizleri yürüyüş, yüzme, aerobik, ip atlama, bisiklete binme şeklinde yapılabilir. Bunların yanı sıra bölgesel kasların hafif düzeyde çalıştırılması ve günlük olarak setler halinde sayılarının artarak gitmesi de yine kardiyo egzersizleridir.

Bu egzersizlere ek olarak kol kaslarınızı daha çok çalıştırarak bu bölgede yer alan yağ dokusunun yakılmasını hızlandırabilirsiniz.

  • Şınav Çekmek

Şınav çekmek kol kaslarını ciddi anlamda çalıştıran bir uygulamadır. Bu sayede hem kol derisini sıkılaştırır hem sarkmasını engelleyerek incelmesini sağlayabilirsiniz.

  • Ağırlık Çalışmak

Kadınlar için özel seride üretilen ağırlıklar vardır. Düşük kilolardan başlayarak ve gün gün ağırlık miktarını arttırarak kol kaslarınızı güçlendirebilirsiniz.

Bölgede yer alan kaslarınız güçlendikçe kalori yakımı daha da hızlanır ve depolanmış olan yağları vücut eritmeye başlar.

  • Plank Yapın

Plank hareketi düzenli şekilde yapıldığında karın, göğüs ve kol kaslarınızı çalıştırır. Tüm vücudun ve tüm bölgesel yağlanma sorunlarının çözümünde plank hareketi yapabilirsiniz.

Doğru teknik için bir spor ayakkabı ve mata ihtiyacınız var.

Mat kullanmadan bu hareketi uygularsanız herhangi bir yerinizi incitebilirsiniz.

İlk olarak dirseklerinizin ve kollarınızın konumunu doğru almalısınız. Ardından bacaklarınızı dümdüz uzatarak parmak uçlarınızda durmalısınız.

  • Pilates yapın

Pilates vücudun sıkılaştırılmasında her bölgede fayda sağlar. Evde de rahatlıkla yapılabilen bir egzersiz türüdür.

Bölgesel yağlardan kurtulurken kolları da inceltir ve kişinin sarkmasını önler.

Pilates yaptıktan sonra ardından 30 dakika yürüyüş ile desteklerseniz çok daha hızlı ve kaliteli sonuç alırsınız.

S.S.S

Kolda Yağlanma Sonucu Yağ Aldırma – Liposuction Uygulaması Ne Zaman Tercih Edilebilir?

Kollarda meydana gelen yağlanma durumları obezitenin son noktalarıdır ve hangi spor – egzersiz hareketi yapılırsa yapılsın yağlanmayı asla tam olarak giderememektedir. Kolda yağlanmanın seviyelerini indirgeyebilir ancak yağlanmanın devam etmesini engelleyemez. Diyet – spor ile kontrol altına alınması denenmelidir. Denemeler sonucunda uygun hedefler sağlanamıyorsa Liposuction teknikleri ile kodla yağlanmanın giderilmesi sağlanabilir.

Liposuction ve Germe Operasyonları Aynı Anda Gerçekleştirilmeli midir?

Kolda yağlanma aşırı kilo alımına bağlı olarak gelişmektedir. Halk arasında yara kol olarak tabir edilen bu durum sonucunda liposuction uygulamaları ile giderme işlemleri yapılmaktadır. Ancak liposuction kolda yağlanmayı giderdikten sonra kolda deri sarkması yaşanacaktır. Bu nedenle kolda germe işlemleri yapılarak estetik sağlanır. Özetle Liposuction ve germe aynı anda yapılmalıdır.

Kolda Yağlanma Sonucu Yağ Aldırma – Liposuction Yaptırma Riskleri Nelerdir?

Cerrahi operasyonların tamamında yer aldığı gibi yağ aldırma yani Liposuction tekniklerinde de olası riskler mevcuttur. İlk risk tüm cerrahi müdahale aşamalarında olduğu gibi anestezi uygulamalarıdır. Anestezi dışında kanamalar, enfeksiyon riskleri de diğer etkilerden birkaçıdır.

Kolda Yağlanma Odaklı Yapılan Liposuction Uygulamaları Sonrası İyileşme Ne Zaman Olur?

Hastanın operasyon sonrası günlük hayatına dönüşü işlemlerin hemen ertesi gündür. Ancak ilk 15 gün büyük özem gösterilmelidir. 15 günün ardından iyileşme büyük oranla tamamlanacaktır. Cilt dokularının tam toparlanması tam iyileşme sağlaması için en az bir ay gereklidir. Sürenin uzamasını etkileyecek faktörler; yetersiz oksijensiz alanlarda kalma, sigara gibi tütün odaklı ürün kullanma, alkol tüketimi, dengesiz beslenme alışkanlıkları, kalitesiz – kısa uyku, az su tüketimi ve benzeridir.

Kaynakça:

https://health.clevelandclinic.org/thinking-arm-lift-surgery-facts-know/

https://www.uofmhealth.org/conditions-treatments/surgery/plastic/cosmetic/body/underarm

3 / 5. 6

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir