Dolgu Tedavisi Nedir?
5
(1)

Dermal veya yüz dolgu maddeleri birçok uygulama alanına sahiptir. Dudaklar, yanaklar, çene ve diğer yüz özelliklerinin şeklini düzeltmek veya daha iyi bir görünüm sunmak için kullanılmaktadır.

Dolgu tedavisi botoks tedavisi ile çok sık karıştırılmaktadır. Ancak esasında her ikisi de farklı tedavilerdir.

Botoks tedavisi kırışıklık ve ince çizgilere neden olan  sinirleri uyararak onları rahatlatırken, dolgu tedavisi kırışıklıkların veya yüzdeki herhangi bir kusurun bazı maddelerin enjekte edilerek doldurulmasıyla şekillenir.

Dolgu tedavisi nazolabial katlar, gülümseme çizgileri gibi çizgiler ve kırışıklıkları doldurmaya yaramaktadır. 50’li veya 60’lı yaştaki hastalar için dolgu tedavisi, sarkmış olan cilt için en iyi tercihlerden biridir.

Diğer yandan dolgu tedavisi ile sivilce izleri gibi büyük soruna neden olan yara izleri de tedavi edilebilmektedir.

Dolgu tedavisinde enjektörler kullanılır ve enjektörler içindeki maddeler uzman eller tarafından deri altındaki istenen bölgelere enjekte edilir. Kimi zaman dolgu tedavisiyle beraber cildi canlandırması açısından farklı maddeler de enjekte edilebilmektedir.

Aslında dolgu tedavisinde kullanılan pek çok dermal dolgu maddesi vardır ve bu durum hastalar için kafa karıştırıcı olabilir. Genel olarak dolgu maddeleri iki gruba ayrılır.

Bunlar geçici ve yarı kalıcı dolgu maddeleridir. Her birinin etkinliği, güvenliği ve özellikleri konusunda avantajları vardır.

Geçici dolgu maddeleri insanların çoğunda ortalama en az bir yıl süreyle etki gösterirken, yarı kalıcı dolgu maddeleri bu etkiyi yıllarca sürdürebilir.

Kaynakça:

https://www.self.com/story/dermal-fillers

İlginizi çekebilir:

Dolgu İşlemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dolgu ve Yaşlanmanın Etkilerini Azaltmak

5 / 5. 1