Kırmadan Burun Estetiği Mümkün Mü ?
3.8
(9)

Burun törpüleme yöntemidir. Son zamanlarda özellikle kemerli burun estetiğinde kullanılan modern tekniklerden en popüleri. Kırmadan burun estetiği, geleneksel cerrahi teknikler ile kıyaslandığında daha kolaydır.

Burun törpületme veya burun törpüleme estetiği, burun kemerinin cerrahi yöntemlerle tıraşlanarak burnun daha estetik bir görünüm alması sağlanır.

Burundaki çıkıntılarda, kemik kaymalarında veya kırılıp yanlış kaynamış burunlarda törpüleme yöntemi ile düzleştirme işlemi uygulanır. Kemik ve kıkırdak dokusuna yeni bir kırma işlemi uygulanmadan yapıldığı için daha kısa süreli ve zahmetsiz burun estetiklerinden biridir.

Kırmadan burun estetiği; yaygın biçimde tercih ve talep edilen bir operasyondur. Burun kırma uygulaması yapılan operasyonların biraz daha sancılı olmasından dolayı, bu gereksinimi olan kişiler burun kırmak fikrine daha soğuk bakmaktadır.

Tabii bazı operasyonlarda kırma zaruri olarak uygulanır. Ancak kırık olmaksızın da bazı estetik uygulamalar yapılabilmektedir.

Kırık burun ameliyatı ve burun kemeri

Kemerli burun ameliyatı, doğuştan gelen burun kemeri durumlarında uygulanan bir operasyon olduğu gibi, kırılmış burnun estetik forma kavuşturulması için de uygulanabilir.

Zaten bu sebeple kemerli burun estetiği, kırık burun estetiği olarak da bilinir. Ancak bu işlem burun kırma ameliyatı değildir. Zaten böyle bir operasyon türü de yoktur.

Burun kemeri düzeltme işlemi, burun kemeri estetiği adı verilen bir uygulamadır ve maksat kırmak değildir. Burun köprüsü ve burun kemeri düzeltme sürecinde, burun kırılmadan da bazı uygulamalar yapılabilmektedir. 

Burun Törpüleme Nasıl Yapılır?

Burun üzerinde bulunan burun kemeri denilen bölgedeki kemiğin kalınlığı burnun V bölgesinden fazla ise bu işleme tabi tutulur. Kemik törpülenerek düzleştirilir.

Eğer yapı ve kalınlık operasyon için uygun değilse daha sonradan deformasyona uğramaması için ve burnun kemer bölgesinde çökmeler meydana gelmesin diye teknik değişikliği yapılır.

Bunun ve benzeri gibi durumların yaşanmaması için burun kemiklerinin sıkıştırılıp üst kemer bölgesi ile birleştirilmesi gerekir.

Törpüleme yeterli kalmadığı durumda birleştirme işlemi de devreye girer. Bu yüzden her zaman her burunda törpüleme işlemi yapılamayabilir. Uzman doktor kontrolü sonrasında buruna müdahalesi gereken işleme daha sağlıklı karar verir.

Hastalarda lokal ve genel olmak üzere iki çeşit anestezi türü kullanılır. Bölgenin durumuna bağlı kişilerin taleplerine göre anestezi türü değişiklik gösterebilir.

Kırmadan Burun Estetiğinin Avantajları

  • Operasyon kısa sürer
  • Burunda kırma işlemi olmadığı için sonrasında atel kullanımına gerek kalmaz
  • Bandaj kemik dokusunu desteklemek için kısa süre kullanılır
  • İyileşme süresi kısa
  • Bakımı kolay
  • Sancı ve ağrı az
  • Şişlik, morluk ve ödem az olur
  • Lokal anestezi yeterlidir
  • Başarı oranı yüksek bir estetik operasyondur

Kırmadan Burun Estetiği İyileşme Süreci

Burun törpüleme estetiğinde klasik burun estetiği ameliyatında olduğu gibi, burun kemiği üzerinde kırma işlemi uygulanmaz. Bu sayede burun estetiği sonrası yüzde oluşan ödem, şişlik ve morluk daha az belirgin ve kısa süreli olacaktır.

Basit ağrı kesiciler sayesinde rahat ve kısa bir iyileşme süreci sonrasında hastalar hayal ettikleri buruna kavuşmuş olurlar.

Törpüleme yöntemi ile yapılan burun estetiğinde iyileşme süreci 2-3 hafta içerisinde değişiklik göstermektedir. Birinci ayı tamamlarken kişilerin yüzünde herhangi bir farklılık gözlemlenmez ve şişlik ve morluk çoktan ortadan kalmış olur.

Törpüleme esnasında burun iç bölgesine de işlem yapıldıysa doktor tavsiyesi üzerine nemlendirici kremler, nefes açısı okyanus esintili spreyler ve farklı solüsyonlar belli bir süre kullanılır.

İyileşme süresi kişilerin burun bakımını düzenli yapmasından, pansuman ve kontrollerin aksatmamasından da etkilenir.

Kaynakça:

https://parjournal.net/article/view/1237

3.8 / 5. 9

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir