Liposuction uygulama sürecinde, yapılan uygulamanın en çok tercih edilen ve bilinen yöntemi lazer liposuction’dır. Bu işlem uygulanırken lazer ışınlarıyla yağ parçalama işlemi yapılır ve vücutta ki istenmeyen yağ oluşumları dışarıya aktarılır.
Lazerle yapılan liposuction işlemlerinde süreç ilk olarak lazer cihazı yardımıyla yağların yüksek frekanslarla ısıtılıp eritilmesi ve sıvılaştırma yöntemi şeklinde düzleştirilir
- Vaser liposuction işlemi de lazer liposuction sistemine nazaran farklı bir yağ sıvılaştırma işlemi teknolojinin ve artan taleplerin doğrultusunda yeni tekniklerle uygulanır. Vaser liposuction yaptıran bir kişinin vücudundaki fazlalık yağlar bu kez lazerler aracılığı ile değil ses dalgaları kullanılarak parçalanır. Parçalanan bu yağlar sıvı hale getirilir ve vücuttan çıkarılır.
Klasik Liposuction ile Vaser Liposuction Farkı
- Ameliyat sonrası çukur oluşumu; vaser liposuction ses dalgalarıyla yağ kırma işlemi gerçekleştirdiği için iyileşme süreci daha kısa ve çukur oluşum riski daha azdır.
- Ödem ve sancı süresi; işlemde yağın vücuttan atılış tarzı farklı olduğundan dolayı lazer yöntemde ilk etap da sancı ve şişlik olabilir vaser de süreye yayılacaktır.
- İyileşme süresi ve korse kullanımı; her ikisinde de korse kullanımına doktor tavsiyesi ve kontrolüne göre uyulmalıdır. İyileşme vaser de daha az sancılı ve kısa süreli olacaktır.
- Derinin toparlanması: çukur oluşum riskine bağlı olarak lazer de vücuttan direkt yağların dışarıya aktarılması söz konusu olduğu için vaser liposuction da derinin kendini alıştırmaya zamanı olur ve toparlanır.
- Çıkarılan Yağ miktarı: vaser de bölgeden az miktarda yağ çıkarılıyorsa adı ultrasonic vaser liposuction olur. Fakat fazla kütleli yağlardan vaser ile kurtulmak mümkündür. Klasik liposuction yöntemi az veya çok ayırımı yapmaz aynı teknik üzerinden uygulanır.
- Vücuttan yağın atılma yöntemi: klasik liposuction kişilerin ameliyattan hemen sonra görünüme kavuşabilmesine ve çıkarılan yağ kütlesinin gözle görülür şekilde yok olduğunu anlamasını sağlar. Vaser liposuction tekniği yağları sıvılaştırarak idrar yöntemi ile ameliyat sonrasında zamana yayarak vücuttan atılmasını sağlar.
Her iki yöntem de vücutta ki kalıplaşmış yağın sıvılaştırılarak alınmasını sağlayacaktır.
Doçent Doktor Tayfun Türkaslan İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Mezun olduğu yıl Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarı gösteren hekim, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlığa başlamıştır. 1997 sensinde İngiltere’nin St James Seacroft University hastanesine geçen hekim burada çalışma ve araştırmalarda bulunmuş, uzmanlık sürecinin ardından tıbbi deneyimlerini ülkemizde sürdürmüştür. Yurtdışındaki bilimsel kongre ve sertifikasyon süreçleri sonrasında ihtisasını tamamlayarak Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı ünvanı ile İstanbul Yavuz Selim hastanesine atanan hekim, 2 yıla yakın bir süre burada görev yapmıştır. Eski ismi ile Vakıf Gureba, yeni ismi ile Bezmi Alem üniversitesi’nde 7 yıl görev yapan hekim 2010 yılı itibariyle Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi alanında Doçent unvanını almıştır. Doç. Dr. Tayfun Türkaslan; hali hazırda kurucusu olduğu Estetikport Estetik Cerrahi kliniğinde profesyonel tıbbi hizmetlerini hastalarına sunmaktadır.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!