Endoskopik Kaş Kaldırma
5
(1)

Günümüzde estetik cerrahi alanında yapılan uygulamaların sayısı oldukça artmıştır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artan bu uygulamaların süresi ve tekniği eskiye nazaran daha zor fark edilir düzeylere gelmiştir.

Estetik cerrahi alanında kullanılan yeni tip araç gereçler artık o kadar hassastır ki bazıları ile bir yumurta kabuğunun yüzeyini inceltmek ve onu kırmamak bile mümkündür.

Artık işlem yapılan kişilerin kendi yakın çevreleri dahil olmak üzere operasyon geçirdiklerini söylemedikleri takdirde karşısındaki kişilerin bu operasyonları fark etmelerine imkan yoktur.

Bu sayede bu işlemlerin klasik kaş kaldırma operasyonlarına oranla daha da yüz güldürücü sonuçlara yelken açtığını söyleyebiliriz.

Endoskopik kaş kaldırma operasyonu günümüzde kırışıklık problemleri ile mücadele eden bireylerin sıklıkla başvurdukları birçok estetik cerrahi operasyonlarından yalnızca biridir.

Son teknolojinin getirmiş olduğu bu güzel teknik sayesinde oluşturulan küçük kesiler nedeni ile kesinlikle hiçkimse hastanın gerdirme operasyonu geçirdiğini anlayamamaktadır.

İşlem sırasında hekim saçlı deri kullandığı için kesiler bu deri kısmın içerisinde gözle görünmeyecek yerlerden seçilmektedir.

Kişide kafanın o kısmında artık saç çıkmayacağı endişesi doğabilir ancak saçın iç kısımlarından üst tarafını kapatan tutamların altından bir yer tespiti yapılarak işlem o noktadan ele alınmaktadır.

Endoskopik Kaş Kaldırma Nasıl Yapılır?

Peki modern endoskopik kaş kaldırma operasyonu nasıl yapılır? Endoskopik kaş kaldırma operasyonunun işlem basamakları nelerdir?

  • İlk olarak hekim ile hastanın birlikte hangi anestezi tekniğini kullanacakları konusunda karar vermeleri gerekmektedir.
  • İşlem hastanın talepelerine ve ihtiyaçlarına bağlı olarak lokal, genel ve sedasyon anestezisi ile yapılabilmektedir. Lokal anestezi ile yapılan işlemler daha kısa süreli hastanede kalmayı gerektirmektedir.
  • Sedasyon anestezisinde de benzer bir durum vardır. Ancak hasta bu anestezi altında iken uyutulmaktadır. Bu anestezi türünden sonra hasta uyandırma aşaması sonrasında 1 saat içerisinde yemeğini yiyebilir ve sonrasında hemen gün içerisinde herhangi bir sorun belirtmediği takdirde taburcu işlemleri halledilir.
  • Genel anestezi genellikle bu tür operasyonlarda tercih edilmemektedir. Bunun nedeni uyandırma aşaması öncesinde ve sonrasında da birtakım beslenme kuralları vs. içermesidir. Ancak hasta yine de bu türde bir anestezi istiyorsa yapılmasında da herhangi bir sakınca yoktur.
  • Anestezi türüne karar verme aşaması atlatıldıktan sonra hasta hastaneye gelmeden önce gerekli hazırlıklarını yapmalıdır.
  • İşlem sırasında endoskop adı verilen minik kameralı bir alet kullanılmaktadır. Hekim bu araç sayesinde hastanın alnının iç kısmını monitörize ederek izleyebilmektedir.
  • İlk olarak hastanın saçı içerisinden bistüri ile küçük bir kesi açılmaktadır. Kesi sonrasında hastanın alın bölgesi kaş hizasından deri kısmı serbestlenir ve gerilir.
  • Gerildikten sonra saçlı deri içerisinden askı yöntemi ile deri yukarı doğru çekilerek gerginleştirilir.
  • Kesiler 2 cm civarında olduğu için kişiyi işlem sonrasında rahatsız edebilecek bir boyutta saçsız deri kalıntısı olmamaktadır. Aynadan bakıldığında belirgin bir durum oluşmamaktadır.

Klasik kaş  kaldırma operasyonunda ise endoskopik kaş kaldırmaya göre biraz daha geniş iz kaldığından hastanın kafasına tepeden bakan biri operasyon geçirdiğini kolayca anlayabilmekteydi.

Bu da kişilerde mutsuzluğa neden olmaktaydı. Ancak hasta bu konuya endoskopik yöntem sayesinde daha mahremini koruyucu şekilde davranabilmektedir.

Ayrıca bu yöntem ile yapılan kaş kaldırma işleminde kalıcılık oranına bakıldığında klasik kaş kaldırma işlemine göre daha uzun bir süreyi kapsadığı açık ara farkla görülmektedir.

Endoskopik Kaş Kaldırma Kimlere Uygulanabilir?

Endoskopik kaş kaldırma işlemi kimlere uygulanabilir sorusundan ziyade kimlere uygulanmadığını belirtmek daha doğru olacaktır. Çünkü uygulanamadığı durumlar toplumun çok az bir kesimini kapsamaktadır.

Genellikle Türk kadınlarının alın yapısında işlemin uygulanmasında herhangi bir sakınca görülmemektedir. Ancak Türk erkeklerinde biraz da açık alınlı yapı bulunduğundan işlemin uygulanabileceği kişi sayısı kadınlara göre biraz daha azlık göstermektedir.

Endoskopik kaş kaldırma operasyonu uygulanamayan bireyler:

  • Alın bölgesi oldukça geniş olan bireyler
  • Alın bölgesi bombeli olan bireyler
  • Saç çizgisi ile kaşı arasında çok fazla mesafe olan bireyler

Bunun dışında diğer tüm operasyonlar için geçerli olan anestezi almayı engelleyici durumlar, çeşitli kanama bozukluğu durumları vb. koşullarda da hekiminiz sizi opere edemeyebilir.

Ancak herhangi bir engeli bulunmadığı hekim tarafından hastanın anestezinin alındığı ön muayene sırasında tespit edilmezse ve kişi 18 yaşını doldurmuş bir yetişkin ise endoskopik kaş kaldırma operasyonunu gönül rahatlığı ile geçirebilir.

İşlemde oldukça küçük kesi yapılması, minik araç gereçler kullanılması kişideki enfeksiyon riski dahil tüm komplikasyon risklerini mümkün olan en aza indirgediğinden hakkında çok endişe duyulacak bir operasyon türü değildir.

Endoskopik Kaş Kaldırma Ameliyat Sonrası İyileşme Süreci

Endoskopik kaş kaldırma ameliyat sonrası iyileşme sürecinde kişilerin sıvı alımlarına dikkat etmeleri gerekir. Bu dönemde normal olarak kişinin alın bölgesinde, göz çevresinde morluk, kızarıklık, şişlik ve ödem meydana gelebilmektedir.

Bu durumlar genellikle 7 gün içerisinde kendiliğinden düzelir. Eğer düzelmezse hekime tekrar danışılması önerilir.

Bu dönemde kişilerin beslenme düzeni de dokuların toparlanmasına yardımcı olabilir. Örneğin, yumurta tüketimi  dokuların daha hızlı toparlanmasına yardımcı olabilir.

Endoskopik kaş kaldırma operasyonu sonrasında ilk günlerde bandaj kullanımı önerilmektedir. Bandaj derinin daha kolay şekilde yeni haline uyum sağlamasına yardımcı olabilecek bir uygulamadır.

Kişilerin ilk günlerde çok fazla mimik yapmaması da önemli bir unsur olabilir. Alın bölgesini kırıştırmamak en azından ilk günler için toparlanma sürecine katkıda bulunacaktır.

Endoskopik kaş kaldırma ameliyatı sonrası iyileşme sürecinde kişilerin dikkat etmesi gereken bir başka unsur da ağrı kesici ilaç kullanımıdır.

Operasyon sonrasında hekiminiz tarafından mutlaka bir ağrı kesici ilaç önerilecektir. Ancak bunun dışında herhangi bir ilaç kullanmanız komplikasyon gelişmesine neden olabilir.

Her ağrı kesici ilacın yan etkenleri birbirinden farklılık arz etmektedir. Bu nedenle başka bir marka kullanıyorsanız ve bu hekiminizin size önerdiği ilacın muadili değilse içmeden önce mutlaka hekiminize danışmalısınız.

Endoskopik Kaş Kaldırma Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Endoskopik kaş kaldırma işlemi genellikle alın gerdirme işlemi, şakak gerdirme işlemi vb. operasyonlar ile birlikte tek operasyonun içerisinde uygulanmaktadır.

Bu operasyonların hangilerinin uygulanacağı operasyonun tüm sürecini etkilemektedir. Bu nedenle endoskopik kaş kaldırma fiyatları kişiden kişiye değişkenlik arz etmektedir.

Endoskopik kaş kaldırma işleminde fiyat konusunda bilgi edinmek isteyen bir kişi mutlaka bir estetik cerrahi birimine başvurda bulunmalı ve muayene olmalıdır.

Muayene esnasında hekimi ona ne gibi ihtiyaçlarının olduğunu ve bunların komplike şekilde aynı anda nasıl uygulanacağını anlatacaktır.

Endoskopik kaş kaldırma fiyatları belirlenirken fiyatlandırmaya etki edecek bir unsur da anestezi türüne bağlı olarak değişebilmektedir.

Anestezi türü hastanede kalma süresi ve uygulamanın tamamının sürecini değiştirebilmektedir. Her anestezi türünde hasta aynı uzunlukta hastanede kalmaz.

Örneğin genel anestezi alan bir hasta 1 – 2 gün gözetim altında tutulabilirken lokal anestezi alan bir hastaya işlem daha uzun sürede yapılsa da sonrasında birkaç saat izlenerek evine gönderilebilir.

Bu nedenle kişilere standart bir fiyattan bahsetmek mümkün değildir. Kişinin öncesinde bir hekim ile mutlaka görüşmesi gerekmektedir.

5 / 5. 1

2 cevaplar
  1. Funda
    Funda says:

    Merhaba Tayfun bey. Bugün epey bir inceledim yazılarınızı. Benim merak ettiğim şey şu. Endoskopik kaş kaldırma ameliyatı olmak istiyorum ama alın çizgilerim de çok fazla. Kaş kaldırma ameliyatı alnımdaki çizgilerde de etkili mi yoksa orası içinde aynı zamanda ya da ayrı zamanda bir estetik ameliyat olmam gerekir mi acaba?

    Cevapla

Trackbacks & Pingbacks

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir