Yüz tam anlamıyla insanın en orantılı bölgesi olmasını istediği bölgesidir. Yüz üzerinde yapılacak operasyonlarda cerrahlar daha çok intizam ve orantıya önem verirler.
Yüzüne yakışmadığı için uzun burunlu insanların estetik bir müdahale ihtiyacı sonrasında ilk olarak muayene aşamasından geçmesi beklenmektedir. Hastanın muayene esnasında istediği burun tipi ve burun yapısı gibi sorular sorulur.
Ardından uzun burun estetiği yaptıracak olan kişiye uygun bir yüz hizalaması yapılır. Burnun ne çok küçük ne de çok büyük kalmasına izin verilemez. Ameliyat sonrasında hastanın yeni burnundan memnun olması şarttır.
Eğer ki fazla küçültülürse burnun eski haline dönme ihtimali yoktur. Doğal olarak muayenelere gelerek alacağınız bu hizmet hakkında en detaylı bilgileri edinmeyi ihmal etmeyin.
Uzun Burun Estetiği Neden Yaptırılır?
Estetik cerrahlarının görsel açıdan tatmin etmeyen en çok karşılaştıkları burun yapılarından biriside hiç şüphesiz uzun burunlardır.
Uzun burun yapısına sahip kişiler çoğunlukla burun yapılarından şikayetçi oldukları için estetik yaptırmak isterler. Genel sebep bu olsa bile bazı kişiler septum adı verilen eğri sebebiyle uzun buruna aynı anda sahip olabilirler.
Ameliyatın gerekliliği açısından sağlık sorunu teşkil ettiği bu iki durumunda varlığıyla kesinlikle yapılması gereken bir ameliyat olarak nitelendirilir. Hastaların burun bölgesinde rahatsız eden bu görünüm sebebiyle ameliyat talebinde bulunulması oldukça normaldir.
Yani estetik operasyonlarını bazı kesimler sadece dış görünüş olarak değerlendirselerde dış görünüşümüz psikolojik olumsuzluklara neden açabileceği için aslında estetik ameliyatları son derece önemlidirler.
Normal Bir Burun Kaç Cm Olur?
Burun; yüzümüzün tam ortasında dikey uzanımı ile yüzün aksını belirlemektedir. İdeal bir burun ölçülerle tarif edilemez. Çünkü normal burnu belirleyen şey boyutları değil yüzümüzde oluşturduğu orandır.
Toplumların sosyal yaşantılarına ve etnik yapılarına göre değişiklik gösterebilir. Bunlara yaş ve cinsiyeti de ekleyebiliriz. Bu yüzden yüz ile en uyumlu burun nefes alma işlevini yerine getiren, ilk bakışta dikkat çekecek kadar görsel sorun oluşturmayan burundur.
Doğal görünen ve işlevini yerine getiren her burun güzeldir ve bozulmaması gerekmektedir. Burundaki doğal görünümü bozan şikayetler ile estetik cerrahiye başvuran hastalarda karakteristik yapı bozulmadan estetik sorun gidermeye çalışılır.
Uzun Burun Estetiği Nasıl Yapılır?
Klasik burun estetiğinin kullanılabileceği bu operasyonda herhangi bir risk bulunmamaktadır. Cerrahi operasyonlar arasında estetik operasyonları en güvenilirleri arasında yer alır.
Uzun burun yapısına sahip kişilerin öncelikle burun derileri incelenir. Burun derisi fazla kalın olan kişilerin ameliyatı daha zor atlatacaklarından doktor deri inceltmesi yöntemine başvurabilir.
Burun estetiği ameliyatlarında 3 boyutlu dijital teknikler ile daha kolay bir inceleme yapılabiliyor. Elde edilen verilere ve yeni burun şekline göre cerrah ameliyatı gerçekleştiriyor. Eğer burun yapısında ciddi değişiklikler yapılacaksa ameliyat süresi iyice uzayabiliyor.
Uzun Burun Ameliyatından Sonra Neler Yapılmalıdır?
Ameliyat sonrası yapılması gerekenler oldukça basittir. Ameliyat bölgesinde oluşabilecek şişlikler ve morarmalar hastayı korkutmamalıdır.
Yaşanan kanamaların gerçekleşmesi oldukça doğaldır. Hastanın kanamalar ve şişlikler karşısında kendisini kötü hissetmesini anlayabiliyoruz. Ancak bu durum karşısında sakin olunmalıdır.
Doktorun verdiği ilaçlar sayesinde en kısa zamanda bu etki azalacak ve burun normal şeklini almaya başlayacaktır. Burun bölgesinde yapılan kısaltma işlemi nedeniyle kıkırdaklar ve dokularda oynama yapılmıştır.
Dolayısıyla bu bölgeye müdahaleyi yalnızca uzmanların yapması gerekir. Bu uzmanlar hemşireler ve doktorlardır. Kendi başınıza bu bölgede yaşanan bir kanamaya veya şişliğe müdahale etmeyiniz.
Ameliyat sonrasında burnunuzu 30 derecelik bir açıyla yukarı bakar şekilde yatırın. Bu şişliklerin inmesi için kullanılan basit bir yöntemdir.
Uzun Burun Ameliyatla Nasıl Küçülür?
Doku kaydırma işlemi yapılarak burun ameliyatı gerçekleştirilir. Burun kemiği uzunluğu kısaltılarak uzun burun yüze uygun bir şekilde küçültülür.
Uzun Burun Ameliyatı Sigorta Karşılar Mı?
Sigortanın böyle bir hizmeti bulunmamaktadır. Özel sigorta şirketlerinden alınan sağlık sigortalarından bazıları karşılayabilme ihtimaline sahiptir.
Uzun Burun Estetiği Kaç Günde İyileşir?
Ameliyatın kapalı veya açık tekniği ile yapılmasından dolayı iyileşme süreleri değişkenlik gösterir. Hastanın durumuna bağlı olduğu gerçeği asla değişmez. Ameliyat eğer açık burun estetiği olarak yapılacaksa iyileşme süresi kapalı estetiğe göre daha uzun sürer. Ancak gün bildirmem gerekirse 7-10 gün arası bir süreç tanımlayabilirim.
Uzun Burun Estetiği Ne Kadar Sürer?
Yapısal değişiklik yapılacağı için ameliyat 1-3 saat arası sürebilir.
Kaynakça:
Hassan, Ahmed & El-Barbary, Amir & Farag, Mohamed. (2011). Structure Rhinoplasty of the Long Nose. Aesthetic plastic surgery. 35. 839-46. 10.1007/s00266-011-9707-y.
https://www.researchgate.net/publication/51042962_Structure_Rhinoplasty_of_the_Long_Nose
Doçent Doktor Tayfun Türkaslan İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Mezun olduğu yıl Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarı gösteren hekim, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlığa başlamıştır. 1997 sensinde İngiltere’nin St James Seacroft University hastanesine geçen hekim burada çalışma ve araştırmalarda bulunmuş, uzmanlık sürecinin ardından tıbbi deneyimlerini ülkemizde sürdürmüştür. Yurtdışındaki bilimsel kongre ve sertifikasyon süreçleri sonrasında ihtisasını tamamlayarak Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı ünvanı ile İstanbul Yavuz Selim hastanesine atanan hekim, 2 yıla yakın bir süre burada görev yapmıştır. Eski ismi ile Vakıf Gureba, yeni ismi ile Bezmi Alem üniversitesi’nde 7 yıl görev yapan hekim 2010 yılı itibariyle Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi alanında Doçent unvanını almıştır. Doç. Dr. Tayfun Türkaslan; hali hazırda kurucusu olduğu Estetikport Estetik Cerrahi kliniğinde profesyonel tıbbi hizmetlerini hastalarına sunmaktadır.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!