Burun daraltma ameliyatı; burun bölgesinde yer alan şekil bozukluğu, estetik görünüm problemleri ve nefes alıp vermeyi zorlayan hastalıklar için yapılan cerrahi müdahaledir. Tıp dünyası büyük bir gelişme yaşadığı için burun estetiği içinde küçültme ya da daraltma ameliyatları sıklıkla tercih ediliyor.
Burun daraltma işlemleriyle burun bölgesinde estetik tüm kaygılar giderilebilir. Ayrıca hastanın işlem sonunda rahat nefes alması adına da uygulamalar gerçekleştirilir. Burun estetik operasyonlarında daraltma işlemleri kombine bir müdahale olarak da tercih edilebilir. Yapılan daraltma işlemi başarılı bir ekipte gerçekleştirildiğinde hastaların tüm sorunları ortadan kaldırılıyor. Sizler de dakikalar içinde burun sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz.
Burun daraltma işlemlerinde bazı yöntemler uygulanabilir. Bunun için sizin tercihiniz, istekleriniz, sağlık durumunuz ve hekiminizin görüşü belirlemede önemlidir.
Burun Daraltma Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Burun daraltma ameliyatları lokal anestezi ile yapılıyor. bu işlem burun bölgesine istenen darlığın verilmesiyle tamamlanıyor. İşlem 2-3 saat gibi bir sürede gerçekleştiriliyor.
Estetik değer taşıyan burunun görünüm güzelliğini en üst seviyeye çıkarmak adına daraltma işlemleriyle hastanın burnuna özel bir şekilde verilebilir.
Burun daraltma ameliyatı sırasında anestezi uygulandığından hasta hiçbir acı ve ağrı duymayacaktır.
Burun Daraltma Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci
Burun daraltma ameliyatı bittiğinde gözlerinizin altında ya da çevresinde az da olsa şişlik ve morluk yaşayabilirsiniz. Bu durum 1 hafta kadar sürecek ve sonrasında geçecektir. Tam iyileşme için de belirgin olma süresi 30 gün kadardır. Şekil düzelmesi ve iyileşme bu süre sonunda gözle görülebilecek kadar belirgin hale gelebilir.
Burun daraltma işlemlerinden sonra hızlı bir değişim beklemek yanlış olur. Tam iyileşme için 6 ay kadar beklemeniz gerekiyor. Burnunuz gerçek şekline ve nihai görüntüsüne bu süre sonunda kavuşacaktır. Burun daraltma ameliyatı sonrasında 1 hafta içinde işinize ve normal hayatınıza dönebilirsiniz. Spor için de doktorunuzun nezaretinde 15 gün sonunda hafif egzersizler olmak kaydıyla başlayabilirsiniz.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ameliyat gerçekleştikten sonra doktorunuz tarafından aksi yönde bir bilgilendirme gelmedikçe üç saatin ardından çok katı olmamak şartı ile beslenmenize başlayabilirsiniz. İlk gün başta olmak üzere ilk bir hafta mümkün mertebe sulu yemekler tavsiye edilmektedir. İlk bir haftayı kapsayan; her geçen gün daha fazla katı gıda tüketimine doğru aşamalı olarak devam edebilirsiniz. Burun daraltma ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler listemiz aşağıda olup madde madde sıralanarak coru cevap tekniği ile daha anlaşılabilir olması sağlanmıştır.
Uyurken Dikkat Edilecekler Nelerdir?
- Yüz üstü maalesef yatamazsınız. İlk 30 gün bu mümkün değildir. Uyurken kesinlikle yüksek yastıklar kullanmanız önerilir. Yan yatmanızda herhangi bir sakınca yoktur.
Burun Temizliğini Ne Zaman – Nasıl Yapabilirim?
- İlk 7 gün boyunca doktorunuzca verilen burun temizleme solüsyonlarını ve spreylerini kullanabilirsiniz. Onun dışında temizliğe özen göstermelisiniz. Reçete edilen burun temizlik ürünleri ve ilaçları düzenli olarak anlatıldığı gibi uygulanmalıdır.
Gülmemde Bir Sakınca Var mı?
- Gülme, ağlama gibi pek çok yüz mimik hareketlerinden olabildiğince kaçınmalısınız. Birinci haftanın bitmesi ile beraber çok fazla olmamak kaydı ile ilk bir ay dikkat etmeye devam ederek küçük mimik hareketlerini kullanmanızda bir sakınca yoktur.
Kaşınırsam Ne Olacak?
- Operasyon sonrası ilk günler yaşanabilecek kaşınma, morluk, şişme, kızarma gibi etkiler doğal bir sürecin aşamalarıdır. Tamponların çıkartılacağı tarih olan 7. Güne dek kaşımamaya özen göstermelisiniz.
Burun Daraltma Ameliyatı Fiyatları Ne Kadar?
Burun daraltma ameliyatı fiyatları belli kriterlere göre değişiklik göstermektedir. Bu yüzden tam fiyat alabilmek adına bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Kaynakça:
https://www.healthline.com/health/narrowing-a-wide-nose
Doçent Doktor Tayfun Türkaslan; İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarılı olarak, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı. 1997 yılında İngiltere’de St James Seacroft University Hospital çalıştı.
Yaklaşık 6.5 yıl süren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi eğitimi sonrası ihtisasını tamamlayarak Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı oldu. Aynı yıl İstanbul Yavuz Selim Hastanesine Plastik Cerrahi Uzmanı olarak atandı. Burada 16 ay çalıştıktan sonra eski adıyla Vakıf Gureba Eğitim Araştırma Hastanesi şimdiki adıyla Bezm-i alem Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde 7 yıl çalıştı. 2010 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi temel alanında Üniversite Doçenti unvanını aldı. Buradaki görevinden ayrılıp kendi kurduğu Estetikport Estetik Cerrahi’de profesyonel olarak hastalarına hizmet vermeye başladı.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!