Kalın Derili Kişilerde Burun Estetiği
5
(1)

Her insanın, ikiz bile fiziksel olarak farklılıkları vardır. Özellikle insanların yüzleri birbirinden ufak tefek nüans farkları ile bile olsa farklıdır. Nitekim insan yüzünde en karakteristik olan bölgelerden bir tanesi burun.

Kişinin güzelliğini ya da çirkin olarak ifade edilmesine en önemli organların başında geliyor. Bu noktada çok farklı burun tipleri osa da bir de insanların işin içinde olmadıkları zaman bilmedikleri kalın derili burun kavramı devreye giriyor.

Burun estetiği yaptırılacağı zaman da ilgili plastik cerrahı açısından en zorlayıcı burun ameliyatı oluyor.

Konunun detaylarına geçmeden kalın derili burun nedir sorusunun yanıtını vermek gerekir ise kavramın kendisinden de anlaşılacağı üzere burun derisinin tamamının standart burun derisinden daha kalın olmasıdır.

Burada kalın olan kısım kişilerin kontrol ettiğinde de göreceği üzere özellikle burunun kök kısmında olan derinin kalın olmasıdır. Burunun diğer kısımlarında olan deriler de kalındır ama burada olan deri çok daha kalındır.

Kontrol edildiğinde de net bir biçimde görülür. Bu burunlarda bu bölgede yağlanma çok daha fazladır. Kıkırdak bölgesini kolayca hissetmek olası değildir. Görüntüsü açık ara biraz daha kabalaşır. Kimi zaman portakal kabuğu gibi bir görüntü de ortaya çıkar.

Tüm bunlara istinaden bu işlemi yapacak olan plastik cerrahi uzmanlarının işlerinin çok daha zorlaştığı ifade edilebilir. Çünkü burun estetiği için bu bölgenin kalın olması yapılan cerrahi müdaheleyi çok daha zorlaştırır.

Sonuç olarak hangi yöntemle burun estetiği  yapılırsa yapılsın, ince bir burun derisine göre, kalın derili bir burunda ameliyat yapmak her zaman için çok daha bilgi, çok daha deneyim isteyen bir süreçtir.

Burun Derisi Neden Kalın Olur?

Kalın derili burun konusunda üstte bu bilgileri verdikten burun derisi  neden kalın olur sorusunun yanıtı vermek gerekir ise şu şekilde bir yanıt verilebilir.

Her insanın beden yapısı, genetik özellikleri farklıdır. Buna istinaden de her insanın derisi renginde olduğu kalınlık açısından da farklılık gösterir. Bu bağlamda bakıldığında burun derisinin kalın olmasının en temel nedeni tahmin edilebileceği gibi genetik olan faktörlerdir.

Bunun yanı sıra yaşanan bölgenin coğrafi özellikleri, kişinin vücut yapısı gibi faktörler de burun derisinin kalın olmasına yol açan diğer faktörlerdir.

Kalın Derisi Kalın Kişilerde Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği noktasında özellikle şu noktaya dikkat çekmek gerekir. Bir örnekleme vermek gerekir ise karton altında olan bir objeyi almak mı daha kolaydır, yoksa ince kağıt altında olan bir objeyi almak daha kolaydır diye sormak gerekir.

Elbette ince kağıt altında olan objeyi almak daha kolaydır. Bu yüzden de kalın derili burunlarda üstten beri ifade edildiği gibi, en ufak bir detay atlanmadan ince bir işçilikle çalışma yapılır.

Öncelikle olarak son sistem teknoloji ile burunun yapısı en ince detayına kadar analiz edilir. Sonrasında deri çıkartma yapmadan burun yapısında asimetrik durum olup olmadığına bakılarak en uygun olan burun ameliyatı yöntemine karar verilir.

Burada hemen anımsatmak gerekir ki, teknolojinin de ilerlemesi ile değişik türden burun ameliyatı çeşitleri var ki, burada da burunun sadece kalınlığına değil, diğer burun özelliklerine de bakılarak hasta ile estetik cerrahi mutabık kalarak burun estetiği gerçekleştirilir.

İşin belki de en önemli püf noktası kemik iskeletinde burun estetiği sırasında bir takım değişiklikler yapılır. Keza, aynı şekilde kıkırdak yapısında da değişimler burunun durumuna göre yapılır. Bu yapılan değişikler burun derisi kalın olduğu için ona uydurulmak zorundadır.

Burun derisine burun ameliyatı sırasında çok fazla kalın olmasından ötürü değişiklik yapmak mümkün değildir. Dolayısı ile yapılan sadece burun estetiği ile burun derisini inceltmek mümkün değildir.

Kalın burun derisinin inceltilmesi başka bir uygulama alanıdır. O yüzden her ikisinin birbiri ile karıştırılmaması gerektiği göz ardı edilmemelidir.

Kalın derili burun estetiği diğer burun estetiği ameliyatları gibi, burun estetiğinin türüne lokal anestezi ya da genel anestezi yapılabilir.

Bu tamamen yapılan ilk muayene ile belirlenen bir durumdur. Bu noktada hangi tür anestezinin uygulanacağı konusunda uzman plastik cerrahın kararına saygı duyulmalı ve uygulanmak istenen anestezi kararına saygı duymak, sağlıklı bir sonuç elde edilmesi için son derece önemlidir.

Kalın Derili Burun Estetiği Majör Bilgiler

Kalın derili burun estetikleri diğer herhangi bir burun estetiğine göre kimi farklılıklar gösterir. Bunlar şunlardır:

  • Öncelikle olarak burun ucu burada son derece önemlidir. Diğer burun estetiği ameliyatlarında burunun ucunun yüksekliği azaltılır iken burada böyle bir durum söz konusu değildir. Tam aksine kalın derili olan burunlarda burun ucunun yüksekliğini artırma yoluna gidilmelidir. Esteğin amacına ulaşması için son derece önemli olan bir faktördür.
  • Yani kalın derili burunlarda burun hiçbir biçimde neden olursa olsun, küçültülmeyip büyütme yoluna gidilir.
  • Kıkırdak üzerinden işlem yapıldığında kimi zaman ilk anda sonuç alınamaz ve ikinci bir operasyon gerekebilir. Bu durum hakkında da burun ameliyatı için gelen hastaya onu korkutmayacak biçimde doğru ve yalın bir bilgi verilmelidir.
  • Yapılan işlem sırasında çok sık olmasa da kesinlikle doktorun hatası olmayan ama ortaya çıkabilen burun düşmeleri olabilir. Bu yüzden de bu noktada da hastaya bilgi verilmeli, burun düşmesi olması durumunda burunun daha dikleştirildiği bilgisi verilmelidir. Bu noktada hasta ile sağlıklı, güvene dayalı bir iletişim kurmak son derece önemlidir.
  • Burun derisinin kalın olmasından dolayı bu tür burun ameliyatlarında sonuçta estetik bir uygulama olduğu için diğer burun ameliyatlarından daha sert bir kıkırdak dokusu burunun uç kısmına konulur. Bu da yapılan işlem sonrası burunun sertleşmesini beraberinde getiren ve normal olan bir durumdur. Burunun işlevini etkilemez.

Yapılan işlemde sonuç olarak  dikkat edilmesi gereken en temel husus diğer sıradan olarak adlandırılacak burun estetiklerine göre daha sert olan, daha dik bir açısı olan ve elbette daha sağlam olan kıkırdak yapılarının kullanılmasıdır. Böylece istenen sonuç elde edilebilir.

Bir mühendislik çalışması gibi, her şey en ince ayrıntısına kadar, tamamen hastanın fizyolojik yapısına uygun yapılmalıdır.

Kaynakça: Ortiz-Monasterio, F., Lopez-Mas, J., & Araico, J. (1974). Rhinoplasty in the thick-skinned nose. British Journal of Plastic Surgery, 27(1), 19-24.

5 / 5. 1

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir