Karın Yağı Aldırma Ameliyatı
0
(0)

Bazı hastalar obezite olmasına rağmen başvuruda bulunuyorlar. Ancak karın yağı aldırma ameliyatı olabilmek için böyle ciddi bir rahatsızlığın olmaması lazımdır.

Karın, bel, kol, basen, bacak ve sırt bölgelerinden liposuction yöntemi ile yağ çekme işlemi yapılmaktadır. Bölgesel alanlarda yapılan bu yağ çekme işlemi sayesinde inatçı yağlar vücuttan uzaklaştırılır.

2-3 mm’lik kanüllerin yardımıyla bölge fazlalık yağların vakumlanması işlemiyle temizlenir. Vakumlanan yağlar vücuttan tamamıyla koparılmış olunur.

Karın yağı aldırılan bölgeler hassasiyete çok duyarlıdır. Bölgelerin temiz tutulması çok büyük önem arz eder.

Karın Yağı Aldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Teknik bilgilere fazla boğmadan size ameliyat sürecinden bahsetmek istiyorum. Ameliyata başlamadan önce doktorlar öncelikle fazlalık yağları alacakları bölgeleri tek tek işaretler.

Çoğunlukla liposuction yöntemi uygulanırken baştan bütün bölgeler üzerine odaklanılır. Ancak inatçı yağ bölgeleri genellikle basen ve karın bölgelerinde görülür.

Bu bölgeler temizlenir ve ardından kişiye genel anestezi verilir. Dezenfekte edilmiş ekipmanlar ile birlikte cerrah operasyona 2-3 mm’lik kanüller yardımıyla başlar.

Kanüller, ameliyat bölgesinden yağları uzaklaştırmak amacıyla kullanılan ekipmanlardır. Hastanın ameliyat esnasında acı hissi almaması için uyku halinde bırakılması için genel anestezi uygulanmıştır.

Karın Yağı Aldırma Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Karın yağı aldırma operasyonları riskleri için bazı dipnotlar düşerek ilerlemek istiyorum. İlk olarak hastaların liposuction işlemi esnasında bir sorun yaşama ihtimali oldukça düşüktür.

Yok denecek kadar az olmasına rağmen ameliyat sonrası hastaların yanlış tedbirleri ve doktorun sözünden çıkmaları kötü sonuçlar doğurabilir.

Kaybedilen yağların korunması için doktorun verdiği diyet listesi harfiyen uygulanmalıdır. Çoğunlukla ilk 24 saat bir şey yenmemesi gerekir. Hastaların bu kurallara uyması için ilk 1-2 gün hastanede geçirilir. Ancak bazı doktorlar ameliyatın gidişatına göre bu süreyi uzatabilir.

Detaylı bilgiler her zaman kendi cerrahınız tarafından verilecektir. Yani bu tarz bilgilerin tamamını internetten öğrenmeniz mümkün değildir.

Karın Yağı Aldırma Ameliyatı Kimlere Yapılabilir?

Liposuction, fazlalık yağlardan kurtulmak için uygulanan bir yöntemdir. Ancak birçoğu kişi bunun kilo verme adına yapılan bir işlem olduğunu düşünür.

Aksine bu işlem kilo vermek amacıyla değil bölgesel olarak değişiklik sağlaması amacıyla yapılır. Karın yağlarından kurtulmak isteyen kişilerin bu yöntem ile inceltme işlemi yapabileceğini belirtmek isterim.

Ameliyatı olamayacak kişiler ise yeni doğum yapmış kişiler, yeni çok ciddi bir operasyon geçirmiş kişiler, kalp hastaları, diyabet ve daha birçok grup bu alana katılabilir. Hastalığınızı hekiminizle paylaşarak ameliyatı olup olamayacağınızı detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Ameliyat esnasında bir komplikasyon olmaması adına lütfen bu konuda yalan söylemeyin. Sonuçları gerçekten çok korkunç olabilir.

Liposuction Hangi Durumlarda İşe Yaramaz?

Ameliyat sonrası fazla beklentiye giren birçok hastam oldu. Hastalarım çoğunlukla liposuction sonrası yağlarından tamamen kurtulduğunu düşündüler.

Ancak böyle bir şeyin mümkün olmadığını her zaman anlatmaya devam ettim. Şöyle ki ameliyat sonrası yağlarınızdan sadece o anlık kurtulmuş olursunuz.

Elbette bu yağları geri kazanma şansınız vardır. Tekrar yağlanma sorunu ile karşılaşmamanız için sağlıklı bir diyet programı uygulamanız gerekecektir.

Sık kilo alan ve veren kişiler için bu ameliyat pek işlevsel olmayabilir. Ayrıca ameliyat sonrası deri sarkmalarından kurtulacağını sananlar çok yanılıyorlar.

Hamilelik sonrası bu ameliyatı sırf bu yüzden olmak isteyen hastalarım var. Ancak bu ameliyat bu amaçla yapılmadığı net bir şekilde belirtilmesi gereken bir yöntemdir. Bu yüzden ameliyatı olacak kişilerin bu soruları net bir şekilde anlamasını istiyorum.

Karın Yağı Aldırma Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hastalara verilen korseler ve bandajlar tamamıyla düzenli olarak takılmalıdır. Aksi takdirde hastanın korse kullanım kurallarına uymaması ile birlikte bölgeler hızlı şekilde toparlanmayabilir.

Yağ aldırma ameliyatlarında korse kullanımı oldukça önemlidir. Bölgeyi hem korumak hem de yeni sıkılığına kavuşturmak adına korse duruma göre tavsiye edilir veya edilmez.

Hastaların bu kullanım esnasında sorun yaşamamaları için dikkat etmesi gereken belli başlı kurallar vardır. Ameliyat sonrası durum bu şekilde olacağı için ani bir şekilde hareket etmek riskli olabilir.

Hastalarımın ani hareketler yapmasını, ağır sporlara başlamasını, normal sporlarda bana danışmadan devam edilmesini ve bölgeye sürekli temas sağlanmasını doğru bulmuyorum. Bu kurallar çerçevesinde ameliyat sonrası süreci geçirmenizi tavsiye ederim.

0 / 5. 0

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir