Doğum sonrası, doğumdan önce alınmış olan kilolara bağlı olarak çatlayıp, gevşeyen karın yapısının estetik bir görünüme kavuşması amacıyla karın germe ameliyatı gerçekleştirilir.
Doğumdan sonra karın derisinin çatlaması ve sarkması kadınları oldukça rahatsız eden bir durumdur. Bu rahatsız edici görüntüye son vermek için de karın germe ameliyatı çözüm olmaktadır.
Doğum Sonrası Karından Gerdirme Ameliyatı Nedir?
Karın ön duvarını oluşturan ve iç organların içerde tutulmasını sağlayarak karnın düz bir görünüme sahip olmasını sağlayan kasların arasındaki dokuların yırtılması sonucu kaslar birbirinden ayrılır ve organların içeriden baskısı sonucu karın dışarı çıkarak sarkık bir görüntüye sebep olur.
Karın gerdirme ameliyatı sayesinde hamilelik sonrası karnın genişleyen ön duvarı daraltılarak, gevşeyip araları açılan karın kaslarının sıkıştırma işlemi yapılır. Ardından sarkmış olan karın derisinde bulunan fazla yağlarla birlikte alınır. Böylece istediğiniz estetik ve hoş görünüme kavuşmuş olursunuz.
Doğum Sonrası Karın Gerdirme Ameliyatı Nasıl Uygulanır?
Karın gerdirme ameliyatında göbeğin yaklaşık olarak 10 cm altına bir kesi hattı yapılır. Daha sonra göbek çevresine göbek deliği transferini gerçekleştirmek amacıyla ikinci bir kesi daha yapılır.
Ameliyat sonrasında kesi hattının deri altından yapılan gizli bir dikiş ile kapatılması sağlanır. Daha sonra bu bölge pansuman ile kapatılır.
Ameliyat bölgesinde oluşabilecek sıvıyı dışarı alabilmek için bir ya da iki adet tüp yerleştirilir. 2 ile 5 saat arasında değişiklik gösteren bu ameliyat sırasında ilk gün kullanılması için idrar sondası uygulanır.
Hastanın ayağa kalkmasını takiben de idrar sondası çıkarılır. Ameliyattan hemen sonra da kişiye korse giydirilir.
Doğum Sonrası Karın Germe Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?
Doğum sonrası karın germe ameliyatı sağlıklı olan her kadın için uygun olan bir cerrahi işlemdir.
Karın gerdirme ameliyatı olmak isteyen kişilerin ideal vücut ağırlığına yakın, sigara kullanmayan, sağlığına dikkat eden ve ameliyatla ilgili gerçekçi beklentilere sahip olan bireylerden oluşması çok daha kolay bir süreç için beklenilen kriterlerdir.
Gebelik sonrası genellikle kişilerin çoğunda karın kasları ve deri büzülmüş olur. Aşırı kilo kaybından dolayı da karnınızın etrafındaki gevşek cilt dokusunda sarkmalara meydana gelir.
Birkaç gebelik yaşayan kadınlar karın kaslarını sıkılaştırmak amacıyla karın germe operasyonu geçirebilir.
Hamile kalmak gibi bir düşünceniz var ise çocuk sahibi olduktan sonra ameliyatı olmanız önerilmektedir. Bunun sebebi ameliyat sayesinde sıkıştırılacak olan kaslar gebeliğe bağlı olarak tekrar ayrılabilir.
Bu da istenmeyen bir durumdur. Önceki olduğunuz karın gerdirme ameliyatının etkileri gitmiş olacaktır. Bu arada karın gerdirme ameliyatı kilo verme amacıyla uygulanan bir yöntem değildir. Bu ameliyat kilo vermek isteyen kişilere kilo verme amaçlı önerilmez.
Doğum Sonrası Karın Gerdirme Ameliyatı Riskleri Nelerdir?
Cerrahi bir operasyon öncesi ameliyattan dolayı oluşabilecek riskler, yan etkiler ve komplikasyonlar hakkında hastayı bilgilendirmek sürecin başarılı bir şekilde tamamlanması açısından önem taşır.
Bunların dışında ameliyatı gerçekleştirecek olan uzman hekimin de tecrübeli ve donanımlı bir cerrah olması da ameliyat sürecinin ve sonrasının sorunsuz bir şekilde sonlanmasını sağlayacaktır.
Doğum sonrasında karın gerdirme ameliyatı da her cerrahi işlem gibi bazı risklerin ve bazı komplikasyonların görülmesine neden olabilir. Ancak genel olarak sorunsuz geçen bir ameliyat ve ameliyat sonrası süreç ile sonlanır.
Karın germe ameliyatından en çok karşılaşılan riskler enfeksiyon, kan pıhtılaşması ve anesteziye reaksiyon vermek gibi sorunlardır.
Karın germe ameliyatının ardından vücudunuzun kendini iyileştirmesinden kaynaklı hoş olmayan karın ağrısı ve şişlik gibi semptomlar ile karşılaşabilirsiniz.
Hekiminiz bu konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgileri sizinle paylaşacaktır. Çok sık görülmeyen bu sorunlar artış gösterdiyse ve doktorunuzun sizi bilgilendirdikleri dışında bir durum ile karşılaşırsanız hemen doktorunuza başvurmalısınız.
Şimdi karın gerdirme ameliyatı sonrası nelere dikkat etmemiz gerektiğine ve olası karşılaşabilecek sorunların neler olduğuna bir göz atalım;
- Enfeksiyon
Gerçekleştirilmiş olan operasyon drenli yapıldıysa bir enfeksiyon gelişme riski mevcuttur. Fakat iyi bilinmelidir ki enfeksiyonların önemli bir bölümü hastanın yara bakımı doğru şekilde yapılmadığı zamanlarda oluşur.
Eğer ameliyat yapılan bölge temiz tutulur ve doktorunuzun reçete ettiği antibiyotikleri düzenli bir şekilde kullanılırsa enfeksiyon görülmesi beklenmez.
Enfeksiyon oluşmaması açısından operasyonun temiz, steril ve soğuk bir ameliyathanede yapılması da gerekli hususlardan biridir. Ameliyat sonrası karşılaşacağınız ateş, titreme, terleme gibi bazı bulgular enfeksiyon oluştuğuna dair bulgular olabilir.
- Su Toplaması
Operasyon sonrası vücudun kendini iyileştirmesine bağlı olarak ameliyat bölgesinde sıvı birikmesi meydana gelebilir. Operasyonu gerçekleştiren cerrahın tecrübesi, kişiden kişiye değişebilen özellikler ve eşlik eden başka hastalıklar sebebiyle de ameliyat sonrası sıvı toplanması görülebilir.
Yaraların su toplamasını engellemek amacıyla hekiminiz gerekli tedaviyi uygulayacaktır. Su toplanma sorunu yaklaşık olarak en fazla iki hafta içerisinde giderilir. Ameliyat öncesi kilo vermeniz de su toplanma riskini azaltan bir diğer faktördür.
Çünkü operasyonda çıkarılan yağ dokusunun boyutu 5 cm’den fazlaysa su toplama riski de %50 artar. Su toplanmasına eşlik eden semptomlar da; yüksek ateş, alt karında şişme, halsizlik, kilo kaybı ve dikiş bölgesinde kızarıklık şeklinde kendini gösterir.
- Ağrı
Karın ağrısı karın gerdirme ameliyatın sonrası en çok karşılaşılan komplikasyonlardan biridir.
Bu ağrıları önlemek amacıyla doktorunuz size ağrı kesici ilaçlar reçete edecektir. İlaçları düzenli bir şekilde kullandığınızda ağrılar zamanla giderek azalma eğilimi göstererek bitecektir. Eğer ağrılarınız azalmaz ya da bitmez ise doktorunuza danışmanızda fayda vardır.
Hastaların bu süreçte hareket halinde olması da iyileşme sürecini arttıracağından hareket edebilmek için ağrı hissetmemesi gerekir. bunu da ağrı kesiciler ile sağlamak mümkündür. Ağrı kesiciler ağız yoluyla alırsa aşırı uyku, halsizlik, kabızlık ve mide bulantısı gibi yan etkiler görülebilir.
- Halsizlik
Ameliyat sırasında veya sonrasında kullanılan bazı ilaçların yan etkisi olarak hastalarda halsizlik gibi belirtiler oluşabilir. Hastaların günlük rutinlerine dönmeleri 2 haftayı bulabilirken halsizlik belirtilerinin geçmesi iki aylık bir süreyi kapsayabilir.
Hastanın kullandığı ağrı kesiciler bu halsizliğe neden olmada oldukça etkilidir. Halsizlik de hareket etme alanınızı kısıtlayacağından kilo almanıza da sebep olabilir.
Bu yüzden ameliyat sonrası önce küçük yürüyüşler ile kademeli olarak fiziksel aktivitelerinizi arttırmanız gerekir. Düzenli, yeterli bir uyku ve spor yaparak halsizlik sürecini daha kısa ve en az hissedilir şekilde atlatabilirsiniz.
- Kan Pıhtılaşması
Kan pıhtılaşması bu operasyon ile ilgili en ciddi risklerden biridir. Kan pıhtılaşmasının kişiler için hayati derecede riskler taşıdığı bilinir.
Eğer karın germe ameliyatı sonrası kan pıhtılaşması riski ile karşılaşmak istemiyorsanız ve sigara kullanıyorsanız ameliyattan bir ay önce ve bir ay sonra sigara içmemelisiniz. Sigara kan pıhtılaşması riskini arttırır.
Ameliyat sonrası az hareket etmek de kan pıhtılaşmasına sebep olabilir. Kan dolaşımını hızlı hale getirerek pıhtılaşmanın önüne geçmek için hareketsiz kalmamalı ve düzenli yürüyüşler yapmalısınız.
Ayrıca bol sıvı tüketmek de kan pıhtılaşmasının önüne geçer. Bunların dışında ameliyattan bir hafta önce ve sonra hormon tedavisi olmayınız.
- Kanama
Karın gerdirme ameliyatı sonrası yaraya doğru bakım yapılmazsa kanama riski artacaktır. Aşırı kanama geçekleşmesi ciddiye alınması gereken bir komplikasyondur.
Kan pıhtılaşması sorununun önüne geçmek adına tercih edilen ilaçlar, reçetesiz bitkisel ilaçlar ve gıda takviyeleri de kanama riskini arttıran etmenlerden biridir.
Bu tür bir durum ile karşılaşmamak için ameliyat olmadan önce bu tür şeyler kullandıysanız bu durumu doktorunuza muhakkak açıklamalısınız.
Dikiş yerleri iyileşmezse de kanama gerçekleşebilir. Doktorunuz size gerekli yönlendirmeleri yapacaktır. Küçük çaplı kanamalar olması normal karşılanır.
Doğum Sonrası Karın Germe Ameliyatı Öncesi Hazırlık Süreci
Doğum sonrası karın gerdirme ameliyatı olmaya karar verdiyseniz bu ameliyat öncesiz bazı hazırlık yapmanız gereken durumlar vardır.
Öncelikle uzman bir cerrah bularak onunla ameliyat hakkında bir ön görüşme yapmalısınız. Nasıl bir operasyon yapılacağına kara verme açısından ilk adım budur. Daha sonra ameliyata karar verdiyseniz evinizi ameliyat sonrası süreç için uygun hale getirin.
Evinizde giyip çıkarmada sorun yaşamayacağınız giysiler, banyo sandalyesi ve buz kalıplarını hazır tutun. Yalnız yaşıyorsanız operasyondan sonra sizi eve götürebilecek bir arkadaşınızla konuşabilirsiniz. Hatta bu arkadaşınız ilk gün size evde refakat etmesi faydalı olacaktır.
Ameliyat öncesi süreçte 1 yıl öncesine kadar kilonuzu sabit tutmaya çalışın. Fazla kilolarınız varsa da bu kiloları vermeye çalışın.
Protein açısından yüksek besinler olan tavuk , balık, yumurta gibi gıdalar tüketin. Karın gerdirme ameliyatı öncesi süreçte yapılması gereken diğer işlemler şu şekildedir;
- Tetkikler
Ameliyat öncesinde hastanın ameliyata hazır olup olmama durumunu tespit etmek amacıyla bazı tetkikler yapılmalıdır. Doktorunuz kan tahlili isteyebilir, anesteziye nasıl yanıt vereceğinizi ölçebilir ya da ameliyatın hangi bölgelerde yapılacağını tespit eder.
- Kan Tahlili
Ameliyat öncesi kan tahlili ile hemoglobin düzeyi ölçülerek eğer varsa hamile olup olmadığınız tespit edilir. Tahlillere göre kırmız kan hücreler yeterli düzeyde değilse ilaç takviyesi yapılır.
- Anestezi Kontrolü
Karın germe ameliyatı genel anestezi ya da lokal anestezi uygulanarak gerçekleştirilebilen bir operasyondur. Ancak çoğunlukla genel anestezi yöntemi tercih edilir. Sebebi ise genel anestesi esnasında lokal anesteziye köre hastanın karın kasları tamamen gevşek olur.
Bu daha sağlıklı bir operasyon için faydalı bir durumdur. Hekim ameliyattan önce hastayı uygulanacak olan anestezi konusunda bilgilendirerek anestezi öncesi uygulanması gereken noktalar hakkında uyarıları yapar.
- Fiziki Kontrol
Ameliyat öncesi doktorunuz karnınıza fiziki bir muayene yapar. Ameliyat öncesi karında ve yanlarda fazla yağ alanlarını değerlendirerek ameliyata engel anormal bir durumun olup olmadığını tespit eder.
- Ameliyat Haritası Çizimi
Yapılacak olan operasyonun karnın hangi bölgesinde yapılacağı belirlenerek nereye kadar delineceğini, gerdirmenin nereye kadar yapılacağı ve dikişlerin atılacağı yerler kalemle karın üzerine çizilerek tespit edilir.
- Özel Rahatsızlık Durumları
Karın gerdirme operasyonlarında birtakım özel rahatsızlıklar hastalar için tehlike oluşturabilir. Fıtık rahatsızlığı olanlar bunu öncelikle doktoruna belirterek süreci başlatmalıdır.
Daha önce başınızdan geçen tüm ameliyatlarla ilgili raporları gerekli olması durumunda doktorunuza göstermeniz fayda sağlayacaktır.
- Fıtık
Fıtık rahatsızlığı bulunan kadınlar karın gerdirme ameliyatı ile fıtık ameliyatını birleştirerek aynı anda olmayı da tercih edebiliyorlar. Tabi doktorunuzun bu iki ameliyatı yapabilecek düzeyde olup olmadığını da bilmeniz gerekiyor. Aksi takdirde ameliyata bir genel cerrah eşlik edebilir.
- Kullanılan İlaçların Doktora Söylenmesi
Ne tür ilaç kullanıyor olursanız olun. Ameliyat öncesi kullandığınız ilaç takviye edici gıda gibi her şey hakkında doktorunuzu kesinlikle bilgilendirin. Eğer ameliyata risk oluşturabilecek bir durum olup olmadığının tespiti için bu gereklidir.
- Alınan Tedavilerin İncelenmesi
Eğer herhangi bir sebepten dolayı bir hastalığınız varsa ya da bir tedavi görüyorsanız doktorunuza bunları aktarmalısınız. Daha önce geçirdiğiniz ameliyatlar varsa bunlar hakkında bilgilendirin. Doktorunuz da gerekli muayeneleri yapacaktır.
- Ameliyat Öncesi Sigara ve Alkol Kullanımı
Sigara kullanıyorsanız doktorunuz ameliyattan iki hafta önce ve iki hafta sonra sigara kullanmamanızı isteyecektir. En az bir hafta önce de alkol kullanımını bırakmalısınız. Sigara ve alkol bazı semptomların görülmesine ve iyileşme sürecinizin uzamasına neden olur.
- Ameliyat Öncesi Beslenme
Ameliyat öncesi için herhangi bir diyet programı yoktur. Fakat dengeli beslenmeli ve bol protein ve yüksek lif içeren gıdalar tüketmelisiniz. Ameliyattan bir gün öncesinde ise sadece sıvı tüketirseniz kalın bağırsaklarınız boş olacağı için rahat bir operasyon geçirirsiniz.
Doğum Sonrası Karından Yağ Aldırma Ameliyatı Sonrası Süreç
Ameliyattan sonraki süreçte vücudunuz da bazı değişiklikler olacaktır. İlk şişme ve morarma dışındaki değişiklikler genellikle makul bir düzeydedir.
Sabırlı olmanızı gerektirecek bu iyileşme sürecinde ağrılar, karıncalanma, baskı, kaşınma hissetmeniz normal karşılanır. Ameliyat sonrası oluşan yaralar da zamanla iyileşerek kaybolacaktır.
- Dikkat Edilmesi Gerekenler
Karın gerdirme ameliyatı basit operasyonlar gibi görülse de ameliyattan sonraki süreç önemlidir.
Hastalar ameliyat sonrası süreçte 3 hafta boyunca aralıksız korse kullanmalı, ani kasılmalara neden olacak hareketlerden kaçınmalı, banyoyu da bandajlar tamamen çıkarıldıktan sora olmalıdır. Dikkat edilmesi gerekenlere uyarsanız iyileşme süreciniz de o kadar hızlı olacaktır.
- Otomobil Kullanmak
Karın germe ameliyatı olduktan sonra otomobil kullanmamalısınız. Ameliyat sonrası sizi hastaneden eve götürecek bir yakınızla konuşmalısınız. Çok iyi bir sürücü olsanız da anestezi altında olduğunuzu unutmayınız. Bir haftanın sonunda araç kullanabilirsiniz.
Özellikle ilk günlerde otomobil kullanıyorsanız yarım saat aralıklarla durup ayağa kalkmalı birkaç adım yürümelisiniz. Bacağınızda kan pıhtısı oluşmasını engellemeye yardımcı olacaktır.
- Cinsel Aktivite
Karın germe ameliyat sonrasında ilk 1 ay cinsel aktivitede bulunmamak önerilen bir durumdur. Bu süre için doktorunuza danışmak da iyi olacaktır.
Cinsel aktivite kan basıncını ve kanama riskini artırabilir. İlk birkaç hafta içinde yapılacak olan cinsel aktivite kan pıhtılaşması, su toplanması gibi komplikasyonların görülmesine sebebiyet verebilir. Bunun yanı sıra zaten drenler çıkarılana dek cinsel aktivite doktorunuz tarafından yasaklanacaktır.
- Seyahat
Ameliyat sonrası süreçte ilk bir hafta seyahat etmemelisiniz. Aslında tavsiye edilen süre en az iki haftadır. Bu yüzden ameliyat olacağınız zamanı seyahat programınıza göre ayarlamanız gerekiyor.
Seyahat öncesi sabah bir tane aspirin almanız kan pıhtılaşması riskini azaltmanıza yardımcı olur.
- Duş Almak
Yaralarınızın enfeksiyon oluşturmaması açısından ilk zamanlar duş almak yerine sünger ile temizlemek tavsiye edilir. Tam bir duş alabilmek için yaraların açık olmaması, drenlerin hepsinin çıkarılmış olması ve drenaj bölgesinin kapatılmış olması gerekir.
Havuz ve denize girmek de tavsiye edilmez. Duş alırken de oturmadan ılık bir su ile duş almalısınız. Duşta kalma sürenizi kısa tutun.
- Solaryum ve Güneşlenme
Ameliyatın sonrası 2 ay boyunca güneşlenme ve solaryumdan kaçınmak gerekir. 2 aylık süreçten sonra güneşe çıkarken yara bölgesini örtmelisiniz.
- Dikişler
Doktorlar karın germe ameliyatı yaparken genellikle kendiliğinden eriyen dikişler kullanırlar. Dikişleriniz alınmadan önce hapşırırken karnınızı tutmanız önerilir.
Çünkü basınçlı bir şekilde hapşırırsanız dikişlerinizin açılma ihtimali vardır. Ameliyattan 10 gün sonrası dikişlerin kontrolü için doktorunuza dikişlerinizi kontrol ettirmenizde fayda vardır.
- Korse Kullanımı
Sarkma ve yağlanma gibi problemler yaşayan hastalar ameliyattan sonra en az 1 aylık bir süre zarfında korse kullanmalıdır. Korse kullanmak karın bölgesini daha derli toplu tutabilmek amacıyla fayda sağlar. Karın estetiği ile yaptırdıktan sonra istediğiniz düz karna kavuşabileceksiniz.
Doktorunuzun verdiği tavsiyeler dışında korse kullanırsanız bazı sorunlar yaşayabilir ya da istediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz. Bu yüzden korse kullanımına son derece dikkatli yaklaşmalısınız.
- Dren Kullanımı
Karın germe ameliyatı sırasında cerrahi işlemin gerçekleştiği bölgede sıvı birikmesini engellemek için dren tüpleri yerleştirecektir. Dren küçük bir delikten içeri yerleştirilen açık uçlu bir tüptür. Bu tüpün işlevi içerde biriken sıvı, kan ve irini dışarı çıkarmaktır.
Drenler günde birkaç kez boşaltılmalıdır. Doktorunuz her gün ne kadar sıvı boşaltıldığını ölçmenizi isteyecektir. Drenaj belli bir miktarı aşarsa, çok kanlıysa veya kötü kokuyorsa doktorunuza başvurun. Sıvı, kahverengi, kırmızımsı veya bu renklerin karışımı şeklinde olabilir.
- İlaçlar
Ameliyattan hemen sonrasında yoğun ağrılarınız olabilir. Size reçete edilen ağrı kesiciler bu ağrıları rahatlatacaktır. Ağrı kesicileri taburcu olduktan sonraki süreçte de kullanacaksınız.
Yaşanabilecek enfeksiyon riskini önlemek için de antibiyotiklerinizi düzenli ve saatinde kullanmak son derece önemlidir.
- İyileşme Süreci
Ameliyat sonrası hastalar genellikle 1 saat sonra ayağa kalkar. Drenler 1 gün sonra çıkarılır. Ameliyat sonrası 1 haftalık süreç içinde enfeksiyon riskini ortadan kaldırmak için antibiyotik kullanılır.
Eğer karın bölgenizi zorlayacak hareketlerden uzak durur ve doktorunuzun tavsiyelerini harfiyen uygularsanız iyileşme süreciniz de çok daha hızlı olacaktır.
- Fiziksel Aktivite
Karın germe ameliyatı olduktan hemen sonra ağır egzersizler yapmak iyileşme sürecine zarar verebilir. Bu yüzden egzersizler yavaş tempolarla kademeli olarak arttırılmalıdır. Her hasta için durum farklı olmakla birlikte 2 hafta sonra hafif yürüyüşler ile başlanabilir.
Ameliyattan 2 ay sonra karın kaslarınızı zorlayacak egzersizler hariç her tür egzersiz yapılabilir. Bunu yapabilmek için 6 ay kadar beklemeniz gereklidir.
- Beslenme
Eğer ameliyat sonrası iyileşme sürecinin hızlı ilerlemesi için beslenmenize dikkat etmeniz büyük önem taşıyor. Tavuk, balık, ıspanak, brokoli gibi yiyecekleri oldukça sık tüketmelisiniz.
Günde en az 2-3 litre su tüketmelisiniz. Toksinleri atmanıza yarar sağlar. Süt ürünlerine de menüleriniz de oldukça sık yer verin.
Daha önce karın germe ameliyatı olduysanız gebe kalma ve doğum yapma konusunda endişeleriniz olabilir. ancak endişe duymanızı gerektirecek bir durum yoktur. Ameliyat sonrası hamile kalmanız problem oluşturmaz fakat bir süre bekledikten sonra gebe kalmak önerilir.
Eğer ameliyat sonrası hamile kaldıysanız süreci hekiminiz ile yürütmelisiniz. Tabi doğum sorasında tekrar bir karın gerdirme ameliyatı olmanız gerekebilir.
Genelde yaranın iyileşme süreci için en az birkaç aylık bir süre geçer. Eğer karın germe ameliyatı sonrası gebe kalırsanız doktorunuza başvurun. Yara iyileşmeden gebe kalmak yaranın tekrardan açılmasına sebep olabilir.
Doğum Sonrası Karın Germe Ameliyatında Fiyatlara Ne Etki Eder?
Doğum sonrasında karın bölgesindeki dokular gevşeyebilir ve buna bağlı olarak sarkma görülebilir. Bu durumda korse ve egzersiz sarkmaları önlemezse karın germe ameliyatı gerekir. Doğum sonrası karın gerdirme ameliyatı uygun fiyatlara yapılmaktadır.
Doktorunuzla görüşerek doğum sonrası oluşan sarkmalardan kurtulabilmek adına fiyat teklifi alabilirsiniz. Doğum sonrası karın germe ameliyatı fiyatlarına etki eden etkenler;
- Ameliyat Yöntemi
Doğum sonrası karın germe ameliyatında tam karın germe, yarı karın germe, genişletilmiş karın germe gibi farklı yöntemler uygulanır.
Her yöntem kendi içinde farklı uygulamalar ve özellikler barındırdığından fiyatın belirlenmesinde doktorunuzun kullanacağı yöntem önemlidir. Doğum sonrasında karın germe ameliyatı yöntemi sizin isteğinize göre belirlenmektedir.
- Doktor ve Sağlık Kuruluşu
Doğum sonrası karın gerdirme ameliyatı önceki zamanlarda oldukça az sağlık kuruluşunda, az sayıdaki uzman tarafından uygulandığı için pahalıydı.
Günümüzde bu ameliyat sıklaştığı için çok daha uygun fiyatlara yapılır hale geldi. Doktorunuzun tecrübesi ve sağlık kuruluşunun fiyat politikası doğum sonrası karın germe ameliyatının ücretlerin belirleyecektir.
- Yapılacak Ek İşlemler
Doğum sonrası karın germe ameliyatını yaptıran kadınlar yanında yağ aldırma, yağ transferi gibi farklı işlemler de yaptırabilmektedir. Bu yüzden karın germe ameliyatıyla birlikte başka bir işlem yaptıracaksanız fiyatlar yükselecektir.
- Hastanın Durumu
Karın germe ameliyatında hastanın durumu da önemlidir. İşlem sırasında alınacak yağ miktarı, germe yapılacak bölgenin genişliği gibi birçok durum hastaya göre değişmektedir.
Bu yüzden doktorunuz sizi dinledikten sonra fiziki bir muayene yapar ve sonrasında size bir fiyat teklifi verir.
Kaynakça:
https://www.medicalnewstoday.com/articles/loose-skin-after-pregnancy
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352587820300358
Doçent Doktor Tayfun Türkaslan İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Mezun olduğu yıl Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarı gösteren hekim, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlığa başlamıştır. 1997 sensinde İngiltere’nin St James Seacroft University hastanesine geçen hekim burada çalışma ve araştırmalarda bulunmuş, uzmanlık sürecinin ardından tıbbi deneyimlerini ülkemizde sürdürmüştür. Yurtdışındaki bilimsel kongre ve sertifikasyon süreçleri sonrasında ihtisasını tamamlayarak Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı ünvanı ile İstanbul Yavuz Selim hastanesine atanan hekim, 2 yıla yakın bir süre burada görev yapmıştır. Eski ismi ile Vakıf Gureba, yeni ismi ile Bezmi Alem üniversitesi’nde 7 yıl görev yapan hekim 2010 yılı itibariyle Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi alanında Doçent unvanını almıştır. Doç. Dr. Tayfun Türkaslan; hali hazırda kurucusu olduğu Estetikport Estetik Cerrahi kliniğinde profesyonel tıbbi hizmetlerini hastalarına sunmaktadır.