Düşük Burun Ucu Estetiği
0
(0)

Düşük burun estetiği kişilerin burun şekillerinden memnun olmadığından kaynaklanan sorunların çözülmesinde uygulanan işlemler bütününe verilen addır.

Burun Ucu Düşüklüğünün Sebepleri Nelerdir?

Düşük burunun sebeplerini tam olarak teşhis edebilmek için burunun genel ve özellikle uç bölümlerinin yapısının tam teşekküllü kontrol edilmesi gereklidir.

Sıklıkla genetik olarak rastlanabilen bu durum anne karnında veya ilk gelişim çağlarında burna gelen sert bir darbe ile de yaşanabilmektedir.

Soru cevap olarak ele aldığımız Burun Ucu Düşüklüğünün Sebepleri Nelerdir isimli merak edilen ve en çok sorulan soruların yanıtlarını aşağıda sıralamaya çalışacağız.

Darbe Burun Ucu Düşüklüğüne Neden Olabilir mi?

Bebeklik ve çocukluk dönemleri gibi gelişim sürecinin tamamlanmasına dek geçen 18 – 20 yıllık süreçte yaşanabilecek küçük ya da büyük bir darbe burun düşüklüğe neden olabilir.

Burun Estetiği – Ameliyatı Olmuştum Nedeni Bu Olabilir mi?

Nadiren de olsa burna yönelik gerçekleştirilen operasyon aşamalarında lüzumsuz yere ya da alınması gerektiğinden daha fazla oranlarda burun kıkırdakları ya da burun kemiklerinin yerinden çıkartılması – azaltılması gibi eylemler söz konusu olabiliyor.

Bu durum burun ucu düşüklüğünün nedeni ya da nedenlerinden olabilir.

Çok Zayıflıktan Olabilir mi?

Özellikle kemik ve kıkırdak dokusunda sorun olan, genetik başlangıçlı kemik – kıkırdak oluşum süreçlerini tamamlamamış olan, çok zayıf kemik – kıkırdak dokusuna sahip olan hastalarda da bu duruma rastlanmaktadır. Kemik ve kıkırdak dokuya yönelik operasyonlarla bu durum giderilebilmektedir.

Kalın Burun Derisi, Etli Burun Burun Ucu Düşüklüğüne Neden Olabilir mi?

Evet zaman zaman rastlanılmaktadır ki kalın burun derisi olanlarda, burnun kalın olması nedeni ile burun içindeki yumuşak dokusu fazla olanlarda bu durum görüntülenebilmektedir.

Kalın burun derisi ya da içteki yumuşak dokunun büyüklük – fazlalık sergilemesinden dolayı zayıf kalmış burun ucu dokuları ile kıkırdak yapılarına baskı oluşturması neticesinde sonradan burun ucu düşüklüğü yaşanabilmektedir.

Burun Ucu Sonradan da Düşebiliyorsa Diğer Nedenleri Ne Olabilir?

  • Sonradan yaşanan kazalar, darbeler. 
  • Burun ucu kıkırdaklarında yer alan açısal değerin 30 değerin üzerine çıkması
  • Dudak damaklarında yaşanan yarık problemleri sebebi ile burun ucu kıkırdaklarının yapısal oranda bozulmaya yönlenmesi.
  • Burun alanlarında yaşanan yanıklar veya başka nedenlerden dolayı burna yönelik enfeksiyon – iltihap etkileri ile bozulması da bu soruna uygun zeminler oluşturabilmektedir.

Düşük Burun Ucu Estetiği Nasıl Yapılır?

Düşük burnun kaldırıldıktan sonra nasıl görüneceğine hastanın kendisi hekimi ile birlikte karar verir. Kişinin burnunda var olan kemer yüksekliği gibi başka sorunlar da bulunabilir. Tüm bunlar kolaylıkla hekim tarafından aynı operasyonun içerisinde ele alınmaktadır.

Düşük burun estetiğinde burnun yeni şekillendirilmiş hali üzerinde hasta ve hekim fikir birliğine vardığında ameliyat tarihi kararlaştırılır ve gün geldiğinde genel anestezi prosedürleri uygulanarak o gün hasta ameliyathaneye alınır.

  • Hastada operasyon sırasında burun ucu kısmına minik bir kesi yapılarak işleme başlanır.
  • Burnun cilt kısmı yukarı doğru kaldırılır ve kemik doku ile kas dokuya ulaşılır.
  • Bu aşamada hastada var olan tüm problemler ele alınır ve burun istenilen ölçüde yukarı doğru kaldırılır.
  • Daha sonra deri yeniden kesinin yapıldığı yerden kendiliğinden eriyen çok ince bir ameliyat ipliği ile dikilir.
  • Hastanın sonrasında herhangi bir dikiş aldırma işlemine gerek duyulmaz.
  • Eğer gerekli ise atel, slikon ve tampon gibi uygulamalar da yapılır ve hasta genel anesteziden uyandırılarak servise alınır. Servis hemşireleri ve hekim tarafından gözetim altında tutulur.

Düşük Burun Estetiği Operasyonu Sonrasında Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Düşük burun estetik operasyonu sonrasında dikkat edilmesi gerekenler vardır. Bu noktalara işlemi yapan cerrah hastasına işlem sonrasında veya öncesinde nelere dikkat edeceği konusunda bilgilendirme sağlamaktadır.

Düşük burun estetiği operasyonu sonrası dönemde üzerinize düşenleri yapmanız; dokularınızın daha kolay toparlanmasına, olası bir şekil bozukluğunun gelişmesine ve herhangi bir kanama riskinin mümkün olan en aza indirgenmesinde yararlı olacaktır. Bu nedenle kesinlikle hekiminizi dikkatli dinlemelisiniz.

  • Burnunuzun şeklinin korunması adına büyük veya küçük de olsa her türlü darbeye karşı burnunuzu korumalısınız.
  • Burnunuzu temizleme sırasında yumuşak davranarak bastırmadan dikkatlice hareket etmelisiniz.
  • Operasyon sonrasında hemen su içmeniz ve besin tüketmeniz tehlikelidir. Henüz bağırsak hareketleriniz başlamadığından mideniz bunu hemen atmak isteyecektir. Kusma refleksi sırasında burunda basınç gelişebilir. Bu da kanama açılması gibi sorunlara yol açabilir.
  • Operasyon sonrasında beslenme düzeninize dikkat etmeniz dokularınızın toparlanmasına yardımcı olacaktır.
  • İşlem sonrasında ağır egzersizlerden hekiminiz izin verene kadar uzak durmalısınız. Dokularınız tam toparlanmadığından herhangi bir komplikasyon gelişebilir.
  • Düşük burun estetiği sonrasında kan sulandırıcı ilaçlardan hekiminiz izin vermedikçe uzak durmalısınız. Olası bir kanama durumunda bu ilaçlar durumun kontrol altına alınmasını zorlaştırabilir.
  • İşlem sonrasında kesinlikle aspirin kullanmamalısınız. Bu dönemde şişliklerden, kızarıklıklardan veya ödemden kaynaklanan ağrılarınız olabilir. Hekiminizin önerdiği ağrı kesicilerin dışına çıkmamalısınız. Meydana gelen ödem vb. durumlar da kendiliğinden 1 hafta içerisinde iyileşir. Bu konularda endişelenmemelisiniz. Operasyondan kaynaklanan normal durumlardır.
  • İşlem sonrası ilk zamanlar burnunuzdan sıvı gelebilir. Bu sıvı genellikle açık pembe rengindedir. Bunun operasyon sonrası dokularınızın kendini toparlamaya çalıştığından kaynaklandığını bilmelisiniz ve miktarı çok olmadıkça endişe etmemelisiniz. Eğer miktarı sizi endişelendirecek düzeyde ise en kısa zamanda hekiminiz ile iletişime geçmelisiniz.

Düşük Burun Estetiği Operasyonu Riskleri Nelerdir?

Düşük burun estetiği operasyonu riskleri her ameliyatta olduğu gibidir.

Operasyon sonrası dönemde hekiminizi dikkatlice dinleyerek kendisi ile işbirliği içerisinde hareket ederseniz herhangi bir komplikasyon gelişmeyecektir. Bu nedenle risklerin tamamen elinizde olduğunu ve herhangi bir sorun olduğunda hekiminizin müdahalesi ile sorunun kolaylıkla çözüleceğini bilmelisiniz.

Operasyon esnasında da her ameliyat için geçeli olan riskler geçerlidir ve hekiminizin bu durumlarda da elinden geleni yapacağından emin olabilirsiniz.

İşlem öncesinde ameliyat tarihi belirlenirken tüm sağlık koşullarınız göz önünde bulundurulduğundan risk faktörleri konusunda endişe duymak yersizdir.

Eğer herhangi bir kronik hastalığınız varsa ve bunlardan dolayı diğer hastalara göre dikkatli olmanız gereken durumlar var ise bunlar hakkında hekiminizin önerilerini uygulamalısınız.

Hekiminizi dinlediğiniz ve sorunlarınızı kendiniz değil de onunla birlikte çözdüğünüz takdirde herhangi bir sorun yaşamazsınız.

0 / 5. 0

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir