Göğüs Büyütme Estetiği Nasıl Yapılır?
0
(0)

Kadın vücudu ve erkek vücudu birbirinden çok farklı işlemlerdir. Bu yüzden arada birçok fizyolojik fark bulunur. Estetik açıdan da çok sayıda fark vardır. Kadın vücudu her zaman estetik açıdan daha güzel görünmelidir.

Kadınların estetik bir görünüm kazanması adına göğüs bölgesi çok önemlidir. Estetik ameliyatların önemli bir bölümü göğüs ameliyatı için yapılmaktadır.  Çevresel ya da genetik koşullar münasebetiyle orta yaşlarda dahi kadınlar meme estetiği yaptırmaktadır.

Memelerin  estetik görünmemesi kadınlar için büyük bir psikolojik ve sosyal bir sorundur. Bu yüzden meme büyütme estetiği en çok tercih edilen operasyonlar arasındadır.

Meme kadınlarda estetik açıdan belli bir büyüklükte olmalıdır.  Kadınlar doğumdan sonra emzirmede memelerin işlevleri vardır. Meme büyütme ameliyatlarında süt kanallarına hiçbir zarar vermeden meme büyütme ve estetik açıdan istenilen hale getirme işlemi yapılabilir.

Meme büyütme işlemini bir tek hacim olarak desteklemek olarak algılamayın. Germe gibi kombine operasyonlar da meme büyütme sürecinin bir parçasıdır. Yani kısaca çeşitli operasyonlarla meme boyu kişinin vücuduna uygun büyüklüğe getirilir.

Göğüs Büyütme Estetiği Muayene Süreci

Meme büyütme ameliyatları benzer estetik operasyonlarla karşılaştırıldığında riski çok az olan bir işlemdir. Bu yüzden  de ameliyat öncesinde muayene süreci biraz daha esnek olur.

Her estetik ameliyatta olduğu gibi meme büyütmede de doktorunuz bir fiziki muayene yapar. Bu süreçte sizin öykünüzü dinler. O zamana kadar olan operasyonlar, kullandığınız ilaçlar gibi tüm süreçler fiziki muayenede doktor tarafından öğrenilir.

Doktorunuz fiziki muayenede kronik sorunlarınızı da öğrenir ve vücudunuzu ayrıntılı olarak tanır. Fiziki muayenede  doktorunuz isteklerinizi de dinler.

Muayene sonuçları ve istekleriniz doğrultusunda doktorunuz tarafından yapılacak işlemin detayları da belirlenir. Bu süreçte doktorunuzun mutlaka sizin de görüşünüzü alarak karar vereceğini unutmayın.  Operasyonla birlikte kombine yöntemler de bu süreçte belirlenebilir.

Göğüs Büyütme Estetiği İçin Uygun Adaylar

Meme büyütme ameliyatı için en gerekli durum meme estetiğinin bozulmasıdır. Yani çevresel ya da kalıtsal olarak meme estetiğinden memnun olmayan herkes bu estetik operasyona başvurabilir.

Yaşa bağlı olarak memelerin sıkı yapısı gittiyse bağ dokularını güçlendirme ve sarkmayı azaltmak adına büyütme yapılabilir. Meme hacminin az olması en önemli ameliyat nedeni olacaktır. Genetik sebeplerle meme boyu az olanlar bu ameliyatı olabilir.

İki memeden birinde gelişim açısından bazı sorunlar görülebilir. İki meme arasında boy farkı olan her kadın meme büyütme estetiğine başvurabilir.

Bunun yanında meme kanseri olan kadınlar da meme büyütme ameliyatı olabilir. Meme büyüme ameliyatında meme kanseri çok geçerli bir sebeptir.

Göğüs Büyütme Estetiği Ameliyat Detayları

Göğüs büyütme ameliyatı çok konforlu şekilde yapılan ve kısa süren bir işlemdir. Meme büyütme ameliyatında hastaları bekleyen süreç şöyledir;

  • Anestezi Şekli

Meme büyütme estetiği sürecinde doktorlar genelde lokal anestezi yaparlar. Ancak bazı durumlarda kombine operasyonların durumu ve doktorunuzun görüşüne göre genel anestezi de yapılabilir. Genel anestezi için hastanın talebi de söz konusu olabilir.

  • Ameliyat Süreci

Meme büyütme estetiği bir saat kadar süren kısa bir ameliyattır. Ameliyat tamamlandıktan sonra 3-4 saat içinde taburcu olabilirsiniz. Ek bir durum çıkmadığında operasyon seçilen yöntemle doktorunuz tarafından başarıyla gerçekleştirilir. 

Meme büyütme ameliyatında ameliyat günü beslenme ve psikolojik hazırlanma konusunda doktorunuz size yardımcı olur.

  • Hastanede Kalma Süreci

Meme büyütme ameliyatlarında genelde lokal anestezi yapıldığı için hastalar operasyondan sonra birkaç saat içinde taburcu olurlar.  Yani hastaneden aynı gün çıkabilirsiniz. Ancak bazı durumlarda doktorunuz sizi kontrol altında tutmak isteyebilir ya da sizler bir gün hastanede kalmayı seçebilirsiniz.

Bu süreçte çok nadir de olsa meme küçültme ameliyatlarında 1 gün kadar doktorunuz hastanede kalmanızı istenebilir. Hastaların hastanede kalma süresi binde bir olarak söylenebilir.

  • İşe Dönme Süreci

Meme büyütme estetiği çok basit bir işlem olduğu için işe dönme süreci de çok kısadır. Doktorunuz bu süreçte ameliyat sonrasında ilk 3 gün evde istirahat etmenizi ister.

Üç gün sonunda hastaların önemli bir bölümü günlük sosyal hayatına ve işine dönebilmektedir. Ancak bu süreçte doktorunuzun tavsiyesiyle süreç uzayabilir.

Göğüs Büyütme Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göğüs büyütme estetiği gününde hastanın yatışı sonrasında bazı testler yapılır. Bu testlerle birlikte hastanın ameliyatı için belirlenen yönteme göre iş akışı uygulanır. Bu süreçte ufak kontroller yapılır.

Daha sonra testler sorunsuzsa anestezi uzmanı gerekli işlemleri yapar ve hastaya uyuşturma işlemi yapılır. Meme bölgesinde gerekli çizimler tamamlanmasının ardından ameliyat aşamasına geçilir. Belirlenen yöntemlerle kısa süre içinde ameliyat tamamlanır.

Operasyon sonrasında doktor hastayı muayene eder. Muayene sonuçları hastayla beraber kısaca değerlendirilir. Sonrasında  3-4 saat hasta sırt üstü dinlendirilir. Daha sonra ayağa kalkarak yemek yiyebilir ve yürümeye başlayabilir.

Sabah operasyona gelen adaylar öğleden sonra taburcu olarak sosyal hayatına dönebilir. Ancak bir komplikasyon riski olması durumunda bir gün kadar hastanede kalma durumunuz olabilir.

Göğüs Büyütme Estetiği Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Göğüs büyütme ameliyatı sonrasında bir hata yapılmaması durumunda doktor tavsiyelerine uyarsanız iyileşme süreci konforlu ve kısa sürer. Meme büyütme müdahalesi çok küçük bir işlem olduğu için dikiş sayısı azdır ve hasta hemen taburcu edilir.

Ayrıca göğüs büyütme estetiğinden sonra birkaç gün içinde hasta sosyal hayatına dönüş yapabilir. Bu da iyileşme sürecinin kısa olduğunu ortaya koyuyor.

Göğüs büyütme ameliyatından sonra iyileşme süreci hastaya göre değişir.  Dinç ve sağlıklı bir vücuda sahip olan hastalar üçüncü hafta sonrasında tamamen iyileşebilir. 

Yaşı ilerlemiş hastalar ise beşinci hafta sonunda iyileşebilirler. İkinci ay sonunda hastalar ağır antrenmanlarına dönebilirler.

Kaynakça:

https://medlineplus.gov/ency/article/002984.htm

https://www.medicalnewstoday.com/articles/263567

0 / 5. 0

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir