Meme dokusu kas içermeyen tamamen yağ ve süt dokularından oluşan bir organdır. Bu nedenle de deforme olması normaldir. Memeler emzirme, yaşlanma, yanlış sutyen kullanımı ve kilo alıp verme gibi durumlarda kolaylıkla deforme olarak sarkabilirler. Bu durum ise kadınların hoşlanmadığı konuların başında gelmektedir. Sarkmış memeler hem estetik açıdan hem de fiziksel olarak çeşitli rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Memeler sarktığında diri ve dik görünümleri de kaybolduğu için meme estetiği bu durum için akla gelen ilk çaredir.
Sarkan memelerin yeniden dik görünümüne kavuşması için ameliyat dışı yöntemlerle alakalı birçok bilgi kulaktan kulağa yayılsa da sarkmış memeleri eski haline çevirebilecek masaj veya krem gibi uygulamalar bulunmamaktadır. Bu tip bilgiler doğruluk payı olmayan yanlış yönlendirme yapan bilgilerdir.
MEME DİKLEŞTİRME AMELİYATINDA İMPLANT KULLANIMI
Meme dikleştirme ameliyatında implant kullanımı duruma göre değişmektedir. Bazı meme dikleştirme ameliyatlarında silikon hiç koyulmamaktadır. Eğer memelerde hafif miktarda sarkma var ve meme bezi yeterli miktarda ise meme altına silikon protez koyulmaktadır. Eğer sarkma ileri derecede ve meme bezi yeterliyse o zaman meme küçültme ameliyatı ile meme dikleştirme yapılmaktadır. Ama sarkma fazla ve meme bezi yetersizse o zaman hem silikon protez kullanılır hem de meme küçültme ameliyatı yapılır.
Yani her meme dikleştirme ameliyatında silikon protez kullanılacak diye bir şart yoktur.
MEME DİKLEŞTİRME AMELİYATI NASIL YAPILIR?
Meme dikleştirme ameliyatında teknik fark etmeksizin genel anestezi uygulanmaktadır. Saat 2-4 saat arasında değişen operasyonda hafif sarkması olan hastaların memelerinin altına silikon protez yerleştirilmektedir. Bariz bir biçimde meme sarkması olan kişilerde ise meme küçültme ameliyatına benzer işlemler yapılsa da meme bezi küçültme yapılmamaktadır. Meme bezi miktarının yetersiz olduğu durumlarda ise yine silikon protez kullanarak fazla deri toparlanmaktadır.

Doçent Doktor Tayfun Türkaslan; İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarılı olarak, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı. 1997 yılında İngiltere’de St James Seacroft University Hospital çalıştı.
Yaklaşık 6.5 yıl süren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi eğitimi sonrası ihtisasını tamamlayarak Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı oldu. Aynı yıl İstanbul Yavuz Selim Hastanesine Plastik Cerrahi Uzmanı olarak atandı. Burada 16 ay çalıştıktan sonra eski adıyla Vakıf Gureba Eğitim Araştırma Hastanesi şimdiki adıyla Bezm-i alem Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde 7 yıl çalıştı. 2010 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi temel alanında Üniversite Doçenti unvanını aldı. Buradaki görevinden ayrılıp kendi kurduğu Estetikport Estetik Cerrahi’de profesyonel olarak hastalarına hizmet vermeye başladı.