karın yağ aldırma
5
(1)

Doğum, kilo alma gibi herhangi bir nedenle göbek bölgesi yağlanmaktadır. Karın yağ aldırma işlemi; bu kişilerde egzersiz ve sıkı diyetlerin uzun zaman alması nedeni ile daha sık tercih edilmektedir.

Kişiler her zaman özel hayatlarından vakit bularak düzenli bir şekilde spor yapamamaktadır. Aynı zamanda, sıkı diyetler yapmak ve göbek yağlarından kurtulmak da; bölgesel zayıflama gerektiren kişilerde bu işlem çok büyük efor gerektirmektedir.

Günümüzde karın bölgesinden yağ aldırma işlemi, çok kolay ve kısa sürede uygulanan bir işlemdir. Çok ciddi yan etkileri ve riskleri olmadığından; kişilerin kendilerini zorlamalarına gerek yoktur.

Karın liposuction işlemi, her iki cinsiyet için de hemen hemen aynı sıklıkta uygulanmaktadır. Ancak kadınlar, dış görünüşlerine erkeklere göre daha fazla önem verdiklerinden; kadın hastaların bu konuda erkek hastalara göre daha fazla talep görmektedir.

 

Kişiye Özel Karından Yağ Aldırma Tekniği

Karın yağ aldırma işlemi, kişilere özel yapıldığında ve kişinin vücut yapısına uygun olarak ayarlandığında daha kalıcı olmaktadır. Bu nedenle, hekimler tarafından kişiye özel yağ aldırma tekniğine uygun olarak; karın yağ aldırma işlemi gerçekleştirilmektedir.

Kişiye özel karından yağ aldırma sayesinde; yağ aldırma işlemine ek olarak herhangi başka probleminiz varsa bunu da aynı işlemin yanında hekiminizden talep edebilirsiniz.

Örneğin, karın bölgenizdeki deride herhangi bir sarma varsa; karın yağı aldırmanın yanı sıra bu sarkık derinin giderilmesi adına hekiminizden uygulama talebinde bulunabilirsiniz.

Hekimler bu konuda da diğer tüm sağlık sorunlarında olduğu gibi; sizin vücut ihtiyaçlarınız doğrultusunda hareket etmektedir. Yani, esas olan işlemin kendisi değil; işlem ve bu işleme ek olarak sizin vücut güzelliğiniz adına varsa başka ihtiyaçlarınızın da ele alınmasıdır.

Karından Ne Miktarda Yağ Alınabilir?

Karından alınan yağ miktarı, kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Burada vücudunuzda bulunan yağ dokusunun diğer dokulara göre oranı çok önemlidir.

Karın bölgesinden, en çok 4 litre kadar yağ alınabilmektedir. Bölgeden yağ alma işleminde, yağın tamamını almak gibi bir durum söz konusu olamaz.

Sağlıklı bir vücutta, kas ile cilt arasında belirli bir miktar yağın bulunması gerekmektedir. Özellikle kadınlarda, vücudun metabolizma faaliyetleri için yağ oranı vücutta belirli bir seviyenin altına inmemelidir.

Karın yağ aldırma işlemi yalnızca estetik kaygıları gidermek için yapılan bir operasyon olarak görülmemelidir. İşlem aynı zamanda, pek çok metabolizma hastalığından korunmak için de uygulanabilmektedir.

Karın bölgesinde karaciğer gibi vücudun metabolizma faaliyetleri açısından çok önemli organlar bulunmaktadır. Bu organlarda yağ oranı arttığı zaman, çeşitli hastalıklara da davetiye çıkmaktadır.

Göbek bölgesi yağlanması özellikle insülin direnci gibi durumları ortaya çıkarmaktadır. Polikistik over gibi kadın hastalıklarının da belirtilerinin daha kötü hale gelmesine neden olmaktadır.

Bu nedenlerden dolayı, karın yağlarını aldırmak hem dış görünüm hem de hastalıklardan korunmak adına çok önemlidir.

Karın Yağ Aldırma Sonrası

Karın yağ aldırma sonrasında, çok zorlu bir dönemle karşılaşılmamaktadır. Bu nedenle bu operasyonu geçiren kişiler, işlem sonrasında günlük hayatından uzun süre uzak durmak zorunda kalmazlar.

Karın yağ aldırma sonrası, kişilerde göbek bölgesinde yoğunlaşmış ödem görülebilir. Bu ödem, hafif bir ağrıya yol açsa da operasyondan kaynaklanan normal bir durum olduğu bilinmelidir.

Karın yağ aldırma sonrası ödem görülmesi, kişilerde aynaya baktıklarında operasyon ile göbeklerinde herhangi bir değişim olmadığı hissini yaratabilir.

Ancak bunun tamamen yersiz olduğunu ve operasyondan kaynaklanan normal bir durum olduğunu, zaman içerisinde bu şişliklerin azalarak kaybolacağını kişi bilmelidir.

Operasyon sonrasında, birkaç gün içerisinde ödem azalarak bitmektedir. Daha sonra kişi, aradaki farkı net bir şekilde hissedecek ve daha düz bir karna sahip olduğunu gözlemleyecektir.

Operasyon sonrası oluşan ağrının da; tamamen doğal olduğunu ve sizi rahatsız edecek güçlü bir ağrı ile karşılaşacağınızı da düşünmemelisiniz. Operasyon sonrasında oluşan ağrı, basit ağrı kesiciler ile ortadan kaldırılabilecek düzeyde olmaktadır.

Operasyon sonrası dokunun tamamen kendini toparlayabilmesi adına hekiminiz tarafından bu işlem için özel üretilen korse kullanımı da önerilmektedir. Korsenizi bir süre boyunca hekiminizin belirttiği kadar kullanmalısınız.

Hekiminizin belirlediği süreye dikkat ederek banyo yapma sürenizi de kendisine danışmalısınız. Operasyon günü ve hemen ertesi günü duş almak, genellikle önerilmemektedir.

S.S.S

Karından yağ aldırma  ameliyatı kimler için uygundur?

Karından yağ aldırma ameliyatı karın bölgesinde inatçı yağlar olan herkes için uygun bir operasyondur. Spor yapmasına karşın karın bölgesinde fazlalıklar gitmeyen hastalar karın bölgesinde yağ aldırma ameliyatı yaptırabilir.

Karından yağ aldırma  ameliyatı ağrılı mı?

Karından yağ aldırma işlemi öncesinde doktorlar anestezi uygular. Anestezi uygulandığı için ameliyat sırasında hiçbir ağrı hissetmezsiniz.  Yağ alınan bölgede ameliyattan sonra ağrılar yaşanabilir. Bu durumda doktorunuzun verdiği ağrı kesicileri kullanabilirsiniz. Ağrılarınız kısa bir süre sonra hafifler.

Karından yağ aldırma  kaç saat sürer?

Karından yağ aldırma ameliyatı yağ alınacak bölgenin genişliğine ve yağ miktarına göre farklı sürelerde yapılır. Ameliyat süresi 1 ila 3 saat arasında değişebilir.

Alan genişledikçe ve yağ miktarı arttıkça ameliyat süresi uzar. Ayrıca ek işlemler uygulanacaksa ameliyat süresi de değişecektir. Bu yüzden doktorunuzdan ameliyat süresi hakkında bilgi alın.

Kişiye özel karından yağ aldırma yapılır mı?

Karından yağ aldırmanın kalıcı olması için kişiye özel bir tedavi planlanır. Cerrahınız sizi muayene ettikten sonra size özel bir karından yağ aldırma yöntemi uygular. Sonrasında istediğiniz görünüme çok daha başarılı operasyonlarla kavuşabilirsiniz.

Karından yağ aldırmada yaş sınırı nedir?

Karından yağ aldırma operasyonunda yaş sınırı resmi olarak yoktur. Hastaların deri yapısına göre ameliyat yapılması kararlaştırılabilir.  Doktorunuz sizi muayene ettikten sonra ameliyat için uygun olup olmadığınıza karar verecektir.

Karından yağ aldırma  sonrası doktor kontrolleri ne zaman yapılır?

Karından yağ aldırma sonrası doktoru kontrollerine gitmeniz önemlidir. İstediğiniz sonuçları elde edebilmek için doktorunuz sizi bir çizelge hazırlayarak takip eder.  Mutlaka yaptığınız plana göre doktorunuza düzenli olarak gitmelisiniz.

Karından yağ aldırmayla kilo verilir mi?

Karından yağ aldırma operasyonu bir kilo verme tedavisi değildir. Bu yüzden fazla kilolarınızdan kurtulmak amacıyla bu yöntemi tercih etmeyin.

Belli bir kilo verdikten sonra karın bölgesinde gitmeyen inatçı yağlardan kurtulmak için karından yağ aldırabilirsiniz. Bu operasyon için alınacak yağ oranı durumunuza ve beklentinize göre değişir. 

Karından yağ aldırmada alınan yağlar dolgu maddesi olur mu?

Karın bölgesinden alınan yağları isteğinize bağlı olarak dolgu maddesi olarak kullanmanız mümkündür. Böyle bir talebiniz varsa doktorunuz aldığı yağları steril bir ortamda toplar.

Daha sonra kanüller yardımıyla dolgu maddesi olarak kullanabilirsiniz.  İşleme göre vücudunuzda yağ eksikliği, çökük,  kırışık ve ince olan bölgelere enjeksiyon yapılabilir.

Karından yağ aldırma  sonrası işe ne zaman dönerim?

Karından yağ aldırma ameliyatı sonrasında ortalama 3-4 gün sonra hasta işine geri dönebilir. Tabii bu süre sizin kendinizi iyi hissetme durumunuza göre değişebilir. Operasyon sonrası ağır işlerde çalışacaksanız doktorunuzun onayını almanız doğru olacaktır.

Karından yağ aldırma  sonrası iz kalır mı?

Karından yağ aldırma işlemi sonrasında iz kalma olasılığı vardır. İşlem yapılan bölgeye göre izin boyu ve durumu değişecektir. Bazı bölgelerde iz hiç yokmuş gibi görülebilir.

Kesiler çok küçük olduğu için ortaya çıkan iz gözle görülecek büyüklükte olmaz. Rahatsız edecek bir iz olduğunda özel operasyonla ortadan kaldırmanız mümkündür. 

Karından yağ aldırma  sonrası kilo verme kalıcı olur mu?

Karından yağ aldırma operasyonu sonrasında hastaya bağlı olarak belli oranda kilo verme görülür.  Ancak işlem sonrasında kilo verme sürecini devam ettirmek sizin hayat tarzınıza bağlıdır.

Sağlıklı ve düzenli besleniyorsanız, ayrıca spor yapıyorsanız kilo vermeyi kalıcı hale getirebilirsiniz.

Karından yağ aldırmayı SGK karşılar mı?

Karından yağ aldırma operasyonu estetik bir işlem olduğu için SGK kapsamında olmaz. Devlet hastanesinde de işlem geçirseniz tedavi ücretini ödemek zorundasınız.

Karından yağ aldırma özel sigorta kapsamında mı?

Karından yağ aldırma operasyonu özel sigortaların kapsamına girmez. Estetik sigortası yaptıran hastalar için bu ameliyat sigorta kapsamında karşılanabilir.

Karından yağ aldırma  hamilelik döneminde olur mu?

Hamilelik ve emzirme döneminde karından yağ aldırma ameliyatı yapılmaz. Gebelik sürecinde böyle bir müdahale hem anne hem de bebek için tehlikelidir. Emzirme dönemi sona erdiğinde yağlarından kurtulamayan annelerde karından yağ aldırma işlemi yapılabilir.

Karından yağ aldırma sonrası morluklar ve ödem ne zaman geçer?

Karından yağ aldırma sonrasında ödemler ortalama 7-10 gün,  morluklar ise 15-20 gün içinde geçecektir.  Ameliyat sonrasında işlem yapılan bölgede şişlik oluşmuşsa şişlikler de 15 gün içinde geçecektir.

Karından yağ aldırma sonrası korse ne kadar kullanılır?

Karından yağ aldırma sonrasında korse en az 30 gün boyunca kullanılmalıdır. Sizin durumunuza göre doktorunuz korse süresini uzatabilir. Doktorunuzun tavsiye ettiği kadar takmalısınız. Korse kullanımı karın bölgesinin şekillenmesinde çok etkili olacaktır.

Karından yağ aldırmada kaç kilo yağ alınır?

Karından yağ aldırma operasyonunda bir seansta 7-9 kilo arası yağ alınabilir. Birden fazla bölgeden ya alınacaksa seanslar şeklinde bu işlem yapılabilir. Alınacak ya oranını sizin kas-yağ oranınız belirler.  Kas-yağ oranınız %17 oranına yaklaştığı anda doktorunuz karında yağ alımını durduracaktır.

5 / 5. 1

1 cevap
  1. Nimet
    Nimet says:

    Selam doktor bey, 33 yaşındayım karın bölgemdeki yağlarımı aldırmak istiyorum. 3 senedir diyabet hastasıyım ameliyat için engel midir? herhangi bir risk var mıdır?

    Cevapla

Trackbacks & Pingbacks

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir